Nízky hemoglobín u 11 mesačného bábätka. Poradíte?

l24
17. okt 2013

Nasej 11 mesacnej dcerke zistili nizky hemoglobín. Cervenych krviniek ma dost, ale ma malo farbiva a zeleza. Odkedy sa jej zacali prerezavat zubky, tak velmi malo papa, snazime sa, mixujeme, davame chytat do rucky, ale zje len zopar lyziciek a potom sa velmi trapime. Je stale kojena, lekarka nam odporucila znizit pocet kojeni, nechat ju vyhladoviet, a nasadili nam Aktiferrin kvapky, mate niekto taku skusenost? Rozbehlo sa vam zelezo, aj papanie? A co zubky, zafarbili sa vam po uzivani zeleza? Dakujeme a vazime si kazdu odpoved 🙂

bar12
17. okt 2013

Dobry den, nemate sa vobec coho bat! Moj o dost mladsi brat ich bral a k ziadnemu zafarbeniu nedoslo...s jedenim si uz nepamatam, ale ja osobne som uzivala zelezo viackrat a vzdy mi viac chutilo pri nom, na stolicu to u mna nemalo vplyv, ale vacsina si stazuje na zapekanie :( potom treba viac tekutin prijimat, alebo zeleninove prikrmy vo vacsom mnozstve ak jej chutia 🙂

luba41
17. okt 2013

s tým vynechaním dojčenia a vyhladovaním, sa teda doktorka riadne "sekla"...ani to neskúšaj, ked chceš nadalej dojčiť....vidno že "rozumie" dojčeniu 😒 ..prečítaj napr. http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?... ..

januliku
17. okt 2013

Viem, ze je to tazke, ked je slaby jedak, ale skuste viac zelenej zeleniny (brokolica, spenat ...), cervenu repu, strukoviny a hlavne masko. Dcerka tiez mala nizky hemoglobin v 12mesiacoch a do mesiaca sa jej len vdaka strave upravil. Inak mam skusenost, ze malym detom to hodne kolise, jeden den ma 85 a druhy 105. Vela stastia 😉

janinah
17. okt 2013

skúste melasu a pogoogluj aj ďalšie potraviny,ktoré obsahujú železo,napr. taký propagovaný špenát až toľko toho železa nemá.....pozor,lebo liek môže ako nežiadúci účinok vyvolať nechutenstvo a bude to začarovaný kruh....s tým poradeným vyhladovaním nesúhlasím,to by som nerobila

danka.k
17. okt 2013

moj mal taky nizky ze ako 2 mesacny musel dostat transfuziu, potom sme dva roky brali aktiferin a teraz ho ma tak ako ma byt 🙂 🙂 🙂

albao
17. okt 2013

Mam dojem, ze kvantum deti nie je tabulkovych. Moja ma 10 mesiacov, tiez skoro nic nepapa ... niektory odporucaju dokonca ciste kojenie az do 18 mesiacov ... Netrap sa prilis pani doktorkou, nas pediater by ti povedal uplne inak. Skusajte papinkat ako sa vam da. Ja mam nepapkaca a nedavno som zistila, ze jej chuti trosku nedomixovane, hrubsie ... takze len meirne pomixujem pseno (odporucam na zelezo) so sparenym jablkom, ci s bananom a papa mi to rada. Teda hlavne vecer, cez den velmi nechce. Napriklad pekne papa pri hrani vo vani. Cervena repa je vyborna, len horsie je to s chutou, tu sme jedli fakt po 2 lyzickach denne 4x. Hlavu hore, nic hrozne sa nedeje.