Nízka telesná teplota u dieťaťa

monique467
5. feb 2014

Ahojte. Moja 5 rocna dcera je momentalne chorucka. Berieme antibiotika...kasle,smrka,vykasliava atd... ale ma aj nizku telesnu teplotu 34,9 -35 - 35,2
Nechapem tomu, ani neviem co s tym robit...Doktorka sa ma pytala, ze ci som dobre merala...meriam aj ortutovym aj digitalnym...taku teplotu ma uz 5 dni...neviete mi poradit alebo mate s tym niekto skusennosti....myslim si, ze to nieje normalne...

zuzkat1
5. feb 2014

Skusenost nemam..mne sa to stalo len ked sa hybala a zle to odmeral teplomer... A dr co? Ked si povedala ze dobre merias tak co ona na to?

januska4444
5. feb 2014

@monique467 my to mame vzdy ked berieme antibiotika,ale max 1den, a len po vysokej horucke..aj teraz mame anginu maly mal vcera teplotu 40.3,samozrejme sa nam ju horko tazko podas4lo zbit a dnes som mu merala o 20.00 a mal 34,6..ale ako pisem mi to mame stale pri antibiotikach..aj dr som to vravela a stale s tym nic nerobi..len prejde na iniu temu..tiez sa mi to nezda normalne,ale malemu robili rozne vysetrenia ked9e sme casto chosi a 8setko ma ok..dryim palce nech je vsetko v posiadku

januska4444
5. feb 2014

Ospravedlnujem sa za chyby,ale som prihlasena na mobile 🙂

evaighomitedo
5. feb 2014

baby...my mame to iste az nato ze my sme pri nizkych teplotach mali sepsu...otrava krvi....mali sme vysoke a potom nizke a ze sepsa....ale teraz tiez mame atb a studeny v noci uplne nizka teplota a cez den normalka

luba28
6. feb 2014

moja dcera ma taku teplotu od narodenia,...su ludia co taku teplotu maju a je to normalne,...len je potrebne davat pozor,pretoze ak sa u nich zvysi tt nad 37 uz je to ako 38 a my uz pri tt 37,8-38 musime davat diazepam,....

monique467
autor
6. feb 2014

@zuzkat1 dr povedala, ze je to nezvycajne, ze ci to nieje predzvest toho ze jej este len vystupi, no nic take sa nestalo.. ona sa sama tomu divila...ziadnej rady som sa nedockala od dr.

monique467
autor
6. feb 2014

Teraz som jej tiez merala a ma 35,3. Praveze som ani nikdy nepostrehla ci ma taku aj ked je zdrava,kedze jej meram hlavne ked je chora... Ruky aj celo ma teple. Hlavne vecer ako keby na nu studeny pot vysiel...

zuzkat1
6. feb 2014

@monique467 ja ti poviem opacnu skusenost... Ja ako dieta som mala normalne teplotu nad 37,0. Tak do 37,4. Tiez dr hladali co to je. Nakoniec mi merali kazdy den teplotu rano aj vecer. A tak sa zistilo ze u mna je to normalne. Skus teda merat kazdy den a uvidis.

zuzkaanicka
6. feb 2014

@monique467 merias v podpazusi, alebo konecniku? ... pokial viem, tak v konecniku je presnejsie (potom treba polstupna odcitat) ... ja mam napr. beznu teplotu 35.8 a uplne v pohode fungujem 😉 ... ale to, co pises Ty, to mi pripada hrozne malo ... ked odmerias tymi istymi teplomermi seba, tak Ti ukazuju normalne hodnoty?

kiwi82
6. feb 2014

ja malej meriam v konečníku. tam ej stále dobre odmeria. ked pod pazuchou tak samé nezmysli okolo 34 stupnov. skús dať digitálny teplomer do knečníka, najpr ale potri trošku olejčekom alebo mastičkou aby nebolelo a potom odrátaj 0,5 stupna.

erikasadek
6. feb 2014

@monique467 35°C je zaciatok hypotermie, opacny stav horucky, zvycajne deti su doslova blede mozu byt modre pery, je to ako studena horucka, ani vysoka horucka alebo takato nizska teplota nie je dobre teda je to !!!!!! ze nieco nie je v poriadku!!!

moj syn pri teplote davnejsie skolaboval.. skoncil na pohotovosti.... 🤐

takze treba robit neake vysetrenia nie je to normalny stav... 😒

monique467
autor
6. feb 2014

@zuzkaanicka meriam v podpazusi...a ja ked si zmeriam mam normal

zuzkaanicka
6. feb 2014

@monique467 ja viem, ze meranie v konecniku nie je nic prijemne, ale skus to ... potom samozrejme nezabudni odcitat pol stupna ... je to udajne presnejsie. A teda drzim paste, aby to bolo iba chybnym meranim 😉

evaighomitedo
7. feb 2014

@erikasadek no my s takou teplotou zijeme a sme v poriadku

monique467
autor
10. feb 2014

Dnes som merala v konecniku maa uz po odcitani 36,3 a v podpazusi 34,5 teraz ako mam vediet ktora je spravna???

zuzkaanicka
10. feb 2014

@monique467 v konecniku je meranie vzdy presnejsie, takze to vyzera, ze je vsetko v poriadku 😉 ... ja som Ti to uz pred par dnami odporucila, aby si zmerala aj v konecniku ... specialne u malych deti meranie v podpazusi je klamlive.

trend270
10. feb 2014

Treba jej ramienko pevne držať, az tlačiť. Deti ho držia voľne, teplomer sa ochladzuje z okoliteho vzduchu. Brala by som skor tu teplotu z konecnika. Inak ja aj môj syn mavame takúto nízku teplotu pri obyčajnom prechladnuti. Pocit chladu, tečie z nosa. Tiež to musíme vylezat ako chrípku a byt zababuseni, aby sme udržali teplo a aby sa nám dala teplota do normálu.

cammille
10. feb 2014

digitalne teplomery meraju dost nepresne v podpazusi hlavne u deti, ja ked meriam detom, vzdy im ten teplomer musim poriadne pritlacit pod ramienko a samotne ramienko tiez pritlacit k telicku, inak mi nameria aj o stupen menej...a este jedna vec - meranie nekonci pri pipani teplomera, treba merat v podpazusi cca 7 minut...

monique467
autor
10. feb 2014

@trend270 ked meriam v podpazusi tak jej furt pridrziavam..

trend270
10. feb 2014

@monique467 pod malou pazuskou to môže byt nepresne 🙂 Radšej berte tu teplotu z konecnika.

erikasadek
14. feb 2014

@evaighomitedo tazko sa mi veri ze niekto moze zit s teplotou 35C!!!!!! teda uplne normalne bud mas zly teplomer alebo zle merias ale dlhodobo bez problemu tazko 🙄 😅
to je akoy si mi pisala ze moje deti maju stale teplotu 40°C!!! a zijeme teplota 35°C nie je normalny stav 😉

evaighomitedo
14. feb 2014

🙂 🙂 to ze sa to tebe ta zko veri nieje moj problem ale tvoj🙂 ja mam 28 rokov a celi zivot mam teplotu 35 .2 porodila som dieta a zijem robim vsetky vysetrenia za mnou.......to si napisala taku kravinu ze 40 tky teploty...ked je vysoka teplota tak asi je v tele nieco vazne...ale pri nizkej?no nic telo reaguje po atb a po chorobe hocijako prosim ta ak nies nato kompetentna neries to

lucula73
14. feb 2014

@monique467 ahoj,tiež si myslím,že je to nepresným meraním...............ale napr. moj otec,ten má celý život normálne teplotu okolo 35,3..bol darca krvi,tam sa tiež vždy čudovali....čiže možné to je.......a on keď mal 37,2,už bol fakt chorý..a to sme mali klasika teplomer,ja ich používam dodnes,mám v zásobe ,lebo digitálne máme tri a každý meria inak 😝

lucula73
14. feb 2014

@erikasadek moj otec má celý život okolo 35,3 teplotu a je ok,má 68 rokov 😉

erikasadek
15. feb 2014

@evaighomitedo nemam chut dalej diskutovat porozpravaj sa s odbornikom ci 35 teplota je uplne normalna vec nie je je to nizska teplota a je porovnana ako stav horucku len opačne. ...
Ale to pre teba je kravina.. tvoj jazyk takze zbytocne sa tu bavit o veci...
Tuto vec som riesila pred par rokmi s odbornikmi... samozrejme pre teba je to kravina urcite chudaci zle študovali. ...
Odporucam ti odbornu literaturu si precitat..

evaighomitedo
15. feb 2014

@erikasadek a co mam teraz syna tahat po vsetkych vystereniach ake existuju?zije dycha prosperuje hraje sa rastie papa en ma nizku teplotu...prosim ta nemudruj niesom zvedava na tvoje nazory pozri sa hore..pisalo viac ludi ze ma nizsiu teplotu a ziju a pan ma 68 rokov...ten tiez nieje ok??podla teba

evaighomitedo
15. feb 2014

@lucula73 ahoj aj moj mali ma nizku tepotu aj ja..a pani vyssie mi tu pise ze to je nenormalne...

erikasadek
15. feb 2014

Opakujem s hysterkou sa bavit nebudem
Pre ostatnych dajte si do googla prosim nizska teplota 35 vyhodi vam stav hyperthermie. ..
Stav kriticky pri prechladnuti v nizskych teplotach vonku clovek zmrzol druha varianta stav pri infekcii alebo dlhodobej infekcii... otravenie ... a podobne...
Nie je to normalne da sa s tym žiť aj prezit ale hovori to o problem. ...

Ludoa ziju z mnohými problemami radsej trpia a nadavaju a pchaju do seba lieky ako keby sa snazili citat priznaky svojho tela...
U deti stav 35 C je podobny ako 40 horucka obe su nebezpecne pre telo ....
Teraz ze niekto neveri a pluje nato co pisem je vasa osobna vec fakty su fakty...
Ked mas xas nadavat nastyduj si toho viac v danej probkematike...

Davam svoj nazor a radu a zariven osobnu skusenost...
Samozrejme dana žienka radsej bude nadávať. .ale o problematike toho vela nevie osobna skysenost tvojho syna hovori o niecom ze nie je nieco v poriadku ja vuem žije ale nieco nie je v poriadku... alebo druha alternativa mas blby teplomer 🙂
Koncim dala som osovnu radu a skúsenosť. ..

erikasadek
15. feb 2014

Zabudla som pridat dlhodoba nizska teplota okolo 36 naznacuje problem termoregulacie u cloveka stav zriedkavy.. ale stava sa..

lucula73
15. feb 2014

@evaighomitedo kašli na to,neoplatí sa s tým hádať.............ak je zdravý,nerieš................my máme v rodine viac lekárov,všetci mi povedali,že je to v pohode..........a moj otec je toho svedkom........45 .násobný darca krvi 😉