Nízka telesná teplota u dieťaťa

mummy01
15. dec 2013

Ahojte maminy,mate niektora skusenost so znizenou teplotou u dietata? Zistila som pred par tyzdnami ze dcera (7)mala teplotu 35,4...najprv som si myslela ze mam pokazeny teplomer ale o par dni sa to zopakovalo a tak som otestovala teplomer na celej rodine a vsetci sme mali medzi 36,4-36,8.Od vtedy jej meriavam pravidelne,bezne mava okolo 35,9-36,1 a ked ju boli hlava tak este menej,ta hlava ju bolieva teraz casto.Nemate s tym skusenosti? Zima jej nieje ale na dotyk je chladnejsia.

michalllkkkaaa
15. dec 2013

nema anemiu? ak sa jej stava, ze sa lahko unavi, aj ked vela pije boli ju hlava, moze mat anemiu a vtedy mozu byt aj studene koncatiny aj nizsia teplota...

luba28
15. dec 2013

@mummy01 moja dcera ma od narodenia svoju telesnu teplotu 35,6-36,....a nic sa nedeje,..aj lekarke som vravela a je to u niektorych ludi normalna,...cize ked ma uz 37,8 uz davame diazepam,....ale inak jej este nikdy nebola zima,cize ma to svoje vyhody,.... 🙂

mummy01
autor
15. dec 2013

@michalllkkkaaa mala robene odbery v marci a bolo to ok,teraz mala zasa robene u imunologa ale este nemam vysledky.Na unavu sa stazuje a ta bolest hlavy...ju bolievala hlava iba pri chorobe ale poslednu dobu ju boli hocikedy:-\

mummy01
autor
15. dec 2013

@luba28 no len moja taku nizku nemavala,to viem urcite...

luba28
15. dec 2013

@mummy01 ahaa,tak to moze byt ta anemia,..neviem ci imunolog jej bral krv aj na KO????

mummy01
autor
15. dec 2013

@luba28 myslim ze ano

1177
15. dec 2013

Pre istotu to spomen lekarke, ale snad to nie je nic vazne. Ja mam odkedy si pamatam teplotu aj 33,5 max 35,5, ked som zdrava. Minule som mala 37,7 a myslela som, ze uz umriem.. Skratka spravna jasterica 🙂

saurian
15. dec 2013

@mummy01
moj drobec ma nizku teplotu od malicka, ja mavam tiez (zvycajne obaja pod 36). jemu pravidelne robievaju odbery z inych dovodov, ma ich o.k., nizka teplota u neho ani mna nijako nevadi.
ale ak ste to nemavali, a dcerka ma tazkosti, venovala by som tomu pozornost, min by som zacala u pediatra a vyziadala urobit aspon krvny obraz.

luba28
15. dec 2013

@mummy01 tak pockaj za vysledkami a budes mudrejsia,...ja som sa tiez 1.krat zlakla,ze ako to je mozne,ale je,len musim davat pozor,ked sa jej zvysi a mat doma diazepam,lebo ide do krcov a to uz ma 10 rokov,....

mummy01
autor
15. dec 2013

@luba28 my sme krce nikdy nemali,no uvidime.Ja som si akurat uz davnejsie vsimla ze ked ma horucku a dam nurofen tak jej zvykla teplota klesnut aj na 35,2 ale ked bola zdrava tak mavala normalnu