Nízka telesná teplota dieťaťa. Poradíte mi?

lenka19791
18. nov 2015

Dobry vecer. Prosim o Vas nazor-skusenost....moj syncek 4r.mal min.tyzden zapal priedusiek. Lekarka mu predpisala atb . Summamed sirup raz za 24 hod.5 davok. Syncek ho vsak dobre netoleroval ...bolel ho zaludok a preto som piatu davku uz nedala. Mal teploty do 38.8st.styri dni a strasny kasel...super vsak vykasliaval. Uz druhy den som si vsak vsimla ze ma dost studene ruky. Pytam sa ho ci mu je zima..tvrdi ze nie. Teplotu ma vsak velmi nizku..v noci mal len 35st. Spinka vsak kludne ako maco. Cez den je hravy, papa,pije dostatok tekutin. Dnes mal cez den 36.1...teraz ma zas studene ruky a teplota je 35.8. Boli sme na kontrole,pytala som sa dr.ci je to normalne,nejak sa nad tym nepozastavila,ze je to len dosledok choroby a telo sa takto brani. Dala som mu zobrat krv a CRP. Vysledok bude zajtra. Len ci nahodou nemate niekto podobnu skusenost. Dakujem. Lenka

katarinamarkova
18. nov 2015

na odpovede som zvedava aj ja 🙂 bezne sa mi stava ze mam obcas , tak ako aj deti teplotu tesne nad 35. doteraz som si myslela ze to je uplne ok, normalne.....vari nie je?

monicm
18. nov 2015

Niekde som čítala, že to môže byť dôsledok choroby. Ale tiež to môže byť aj dôsledok štítnej žľazy, vraj občas stačí doplniť jód. Ale sú tiež ľudia, ktorých priemerná teplota sa vymyká normálu a majú ju nižšiu, alebo vyššiu. Počkaj na skončenie choroby a potom zisti, či je teplota stále nižšia. Ak hej, odsleduj si, či má aj nejaké iné problémy či príznaky a potom môžeš riešiť.

siska53
18. nov 2015

Ja mam bezne pocas choroby nizsiu teplotu -okolo 36..a aj mimo toho mavam skor nizsiu.smor ma stve,ze ked som chora,ze sa telo nebrani teplotou... Ale zatial som to.neriesila,ani doktorky sa nad tym nepozastavovali,tak asi to tak je v poriadku..

ewisam
18. nov 2015

S tymto som sa este nestretla, ale ak sa on citi ok, netreba sa podla mna znepokojovat. Preventivne by som zaviedla teplejsie ponozky a prisun teplych tekutin...

katrin21
18. nov 2015

podla mna to je chyba elektronickych teplomerov.. podla nich ma moja dcera kolkokrat 34 😀 pritom je to hovadina, ja im proste neverim.. premeriam vzdy aj sklenenym, tie su spolahlivejsie a tam ma teplotu potom normalnu...tak skus kupit aj taky a uvidis pre porovnanie...
a tiez je mozne, ze ho nie vzdy dobre drzi pod pazuchou...

katka1981
18. nov 2015

Ked ma bolieva hlava, alebo sa necitim dobre, tak si zvyknem odmerat teplotu, a stalo sa mi nespocetne vela krat ze som mala 35,1 alebo 35,4. Nikdy som sa nad tym nevzrusovala. A navyse ak bol predtym chory, podla mna to ni eje nic vazne. Dokonca som citala, ze keby sme mali nizsiu telesnu teplotu tak zijeme dlhsie, tak je to asi aj zdravsie.

jana_eyre
18. nov 2015

a akym teplomerom merias? pretoze vsetky teplomery, ktore som ja mala kedy v rukach zacali merat zle ked sa vybijali baterky..

aj teraz, pri chorobe dcery, citila som, ze ma horucku, ked som ale rektalne odmerala, tak mi to nameralo 36,2 po odpocitani.. bolo aj na nej vidno, ze sa neciti dobre aj perami som citila ako hori a teplomer odmeral, ze je uplne v poriadku..

ked som vymenila baterky, tak to uz odmeralo 38,5.. pretoto neznasam digitalne teplomery, staci troska slabsia baterka a uz to skresli vysledok.. a to som uz vyskusala viac znaciek..

uz dlho zhanam klasicku rychlobezku - ked prestali vyrabat ortutove teplomery, predavali jeden cas klasicku rychlobezku plnenu inou latkou, ale uz to nevyrabaju, takze jedine co mozem je spoliehat sa na svoje pery a mat zasobu novych bateriek..

tak skus vymenit baterky a uvidis..

ujanka
18. nov 2015

S tymto mam skusenost aj ja u oboch dcer, ak mali dlhsiu dobu teploty, teda niekolko dni za sebou, tak nasledne mali 3-4 dni velmi nizku. Tiez som bola z toho vyplasena, zohrievala som ako sa dalo, ale vraj je to dosledok horucok, telicko si zvyklo branit sa horucke a po skonceni choroby mu dlhsie trva kym zisti ze uz vlastne nemusi 🙂 Takze ak mozem poradit urcite netreba robit paniku, prejde to same.

seahorse27
18. nov 2015

Ja mavam takuto teplotu uplne bezne 🙂

kimina21
13. dec 2022

@lenka19791 ahoj,prosim,zistili,preco bola teplota nizka?upravilo sa to po akej dobe?

lenka19791
autor
19. dec 2022

@kimina21 ahoj, fuuu bolo to dáávno ... ale nedávali mu vôbec nič špecifické, a teplota sa vrátila na normál sama. Držím palce.

kimina21
19. dec 2022

@lenka19791 dakujem krasne