Nízka glukémia u novorodencov

kristy942003
12. sep 2023

Ahojte baby maličký keď sa mi narodil zistili mu nízku glykemiu stale mu robili odber s pätičky zlepšilo sa mu to robili mu vyšetrenie v den kedy sme mali ísť domov povedali mi ze ma všetko poriadku a ze už nema ani glykemiu už sme doma s nemocnice 8 dni a dnes mi volali s novorodeneckeho ze ešte na odber s pätičky mám ísť k našej detskej doktorke mám strach ze prečo robí sa to preventivne alebo sa im niečo nezdalo keď ma tam poslali? Pýtala som sa ale odpoved som žiadnu na to nedostala idem odpadnúť od strachu 😥 nestretli ste sa s tým prosim? Ďakujem vopred za rady a odpovede 🙏😥

lenkakoc444
12. sep 2023

@kristy942003 nizka glykemia u novorodenca je bezny jav u Dia matiek. Existuje presny harmonogram po kolkych hodinach po porode treba merat a ked sa to upravi premeriavat netreba. Ak maly papa netrasie sa nizku glykemiu nema.
Skor si myslim, ze niektory z testov sa nepodaril a treba novu vzorku. Aj my sme boli na 2. odbere. Cudne je, ze ti volali z porodnice, vysledky chodia k pediatrovi a aj nas uz ona volala na ten druhy test.

deti95060810
12. sep 2023

to len či náhodou nestúpa...
niečo podobné sme mali my so žltačkou... prepustili nás a syn bol oranžový ako pomaranč....

alickapusinka
12. sep 2023

Ked si bola tehotná mala si tehotenskú cukrovku.

kristy942003
autor
12. sep 2023

@alickapusinka Nemala som práveže tehotenskú cukrovku

alickapusinka
12. sep 2023

@kristy942003 zvláštne. Neboj bude dobre uvidíš. Mojej kamarátky syn dostal na 12 rokov a pri tom nikto u nich nemal cukrovku. Aj ja mám tiež a v rodine nikdy nikto nemal.

lenja123
12. sep 2023

@kristy942003 z pätičky sa nerobí len odber na glykémiu, ale napr. aj skríning vrodených ochorení, CRP, ABR a rôzne iné... Zbytočne ti tu budeme čokoľvek písať, keď ani sama nevieš, o aký odber sa jedná.

kristy942003
autor
12. sep 2023

@lenja123 No veď práve a preto som sa zľakla a mám strach že prečo mu to idú robiť keď mi hovorili v nemocnici ze mu už skrining robili a ma všetko v poriadku tak isto aj cukor aj ostatné vyšetrenia či to je len preventivne alebo neviem keď som sa pýtala odpoved som nedostala žiadnu.

kristy942003
autor
12. sep 2023

@lenkakoc444 S novorodeneckeho mi volali preto lebo naša detská doktorka sa omylila lebo keď sa malý narodil tak mal priezvisko po mne no a keď na pustili s nemocnice tak sme išli na matriku ze chceme aby mal prviezvisko po priateľovi lenže papiere čo mi dali s nemocnice vyšetrenie ktoré som mala dať doktorke bolo ešte priezvisko po mne takže doktorka sa omylila a keď jej volali s pôrodnice tak povedala ze ona žiadne také babatko tu nema a mne potom volali s nemocnice ze u akej doktorky je malý ze ma ísť na odber krvičky s päty tak som volala našej doktorke a ta mi odpoved nedala ze prečo vlasne kvôli čomu máme prist na odber

lenkakoc444
12. sep 2023

@kristy942003 to bude len opakovany odber z paty. Vraj sa casto stava, ze nevedia vyhodnotit z toho prveho odberu tak volaju opat. Mojmu vyskocilo nieco so stitnou zlazou ale druhy odber uz mal v poriadku. Robia to vraj ked nieco nevyjde jasne negativne.

kristy942003
autor
20. sep 2023

@lenkakoc444 Presne aj mojmu malemu niečo vyšlo so štítnou žlazou