Dobrý večer, chcem sa poradiť a zdôveriť...mám dcéru, má 11 rokov a meria 140 CM. Je nízka oproti jej kamarátkam. Boli sme aj n a gastre aj na endokrinologii. Máte niekto skúsenosť s nízkym vzrastom? Prípradné že do 14-15 rokov Vám dcéry ešte vyrástli? Ďakujem
Ja som rástla veľmi dlho
@klarissa25 ja mám 168, muž 188
@minenkak čo znamená dlho?
Do devätnástich
Možno nebude mať 170, ale do 160. Nebude trpaslík. Zatiaľ má iba 11 rokov. Bolo také obdobie že som rástla 10 cm za rok. No bohužiaľ do dnes mám také miesta kde vidieť také čiarky na kože.
mam 40 a 157
ved je este dieta a vyvija sa .. ma cas rast .. pride to a hld sa vytiahne rychlo .. aby ju vsak potom neboleli extra kolena a klby ..
Mám neter ktorá má 19 rokov a meria 148cm. Mala predčasnú pubertu . Začali neskoro riešiť problémy. Tak akosi sa stalo že ten rast sa zastavil
Ja mam.Napis spravu.
@walentina7 🙄
Nasa bola este v osmej triede najmensia, vyrastla v devine a rastla do 18. Narastla 175cm.
Syn ma 12 rokov a má 148cm a 31kg, o týždeň ideme na endokrinológiu, ale poznám v jeho veku aj menšie deti
Dcéra prestala rast v cca 13 rokoch, rok po tom ako dostala menzes - vtedy sa väčšinou rast zastavuje
Moja bola vzdy najdrobnejsia z triedy, spoluziaci minimalne hlavu vyssi. Do 1.triedy sla v oblecku v. 104 😅 Teraz ma 18 a nejako to dotiahla na 160cm.
syn ma 12r, 148 cm, 32 kg a pred tyzdnom sme absolvovali röntgen na kostny vek, kde bol stanoveny biologicky vek, https://www.wikiskripta.eu/w/Kostní_věk
a je vsetko v poriadku, je normalne vyvijajuce sa dieta.
@pininka1 no pani, moj 9-rocny 138 cm ma 28 kg, je to palicka chuda, to musi byt tvoj naozaj chudy.
Moja mala v 10,5 roku asi 127 cm.Tiez sme chodili na endokrinologiu,tam všetko ok.Teraz ma 21 a meria 163cm
Pridaj sa kludne do nasej skupiny nase dieta rastie na 3 percentile... dcera mala 123cm na 10 rokov... dotiahla to na 154cm... takze mala normalnu pubertu, len zacinala na velmi nizkych cislach. U nas bola problemom stitna zlaza (cysty a zvacsena jedna strana stitnej zlazy), hashimoto, dlho trvalo, kym jej nastavili lieky... rastla do 15 rokov...
nebrala kortikoidy? hoci aj v spreji
Moja má 10,5 a 134 cm
Môj syn mal v 10 rokoch toľko koľko vaša dcéra. Dnes má 13 a 158cm.
az tak velmi nizka nie je.moja dcera ma nedostatok rastoveho homonu ( RH ) a v tom veku mala necelych 133cm.
neviem, ci ma presne 11r, ale na 11r jej vychadza v grafe 13%. moja dcera je od 3r vacsinou na 1-2%.
a teda ak by rastla priemerne a bude mat pubertu v priemernom veku, vychadza jej konecna vyska 160cm.
smaozrejme moze mat oneskorenie a bude rast dlhsie, pripadne za pubertu a po puberte moze viac narast a bude vyssia.
Moja ma 10 a 138cm, chodime na endokrinologiu, vsetko mala v poriadku.
inak k tvojej otazke priemerne dievcata rastu do 14-15r, pricom posledne 2r je uz len zostatkovy rast, ktory je dost individualny a neda sa odhadnut. v priemere to moze byt 5cm, ale inak sa to pohybuje medzi 1-2cm a 10cm.
od zaciatku puberty dievca v priemere narastie 20cm.
A vy rodicia meriate koľko?