Nezrelé formy bielych krviniek, ale nie je to leukémia

lubenak
13. jan 2013

Dobrý deň. Chcela by som vedieť, či má niektorá z mamičiek skúsenosti s výskytom nezrelých foriem bielych krviniek v krvi, s tým, že nejde o leukémiu. Mám 9 mesačného synčeka, ktorý absolvoval tri odbery krvi. V prvom mu zistili zvýšený počet leukocytov - hodnota 21. Druhý odber už bol v norme - 16. Pri treťom odbere kontrolnom boli leukocyty 14, ale objavili sa mu v krvi nezrelé formy bielych krviniek. Môj doktor nás posiela ešte za odborníkmi do Martina, a myslí si, že je to jeden z týchto vírusov - inf. mononukleóza, cytomegalovírus alebo toxoplazmóza. Ten posledný si myslím, že to nebude. a sa však stále bojím, či to nemôže byť leukémia. Okrem málo zväčšenej sleziny, je synček čulý, chutí mu papať...Ďakujem za vaše skúsenosti.

nae
13. jan 2013

@lubenak ahoj, doležitý je tiež diferenciálny rozpočet - percentuálne zastúpenie jednotlivých bielych krviniek a zhodnotenie tiež absolútnych počtov jednotlivých typov krviniek. Nerobili mu morfologické vyšetrenie? Alebo na to by ste mali ísť do Martina? Samozrejme, všetky spomínané diagnózy sú možné, ale v tomto prípade to chce lepšie posúdenie odborníkmi - čím skor, tým lepšie. Zvačšená slezina býva častá pri infekciách, ale aj hematoonkologických diagnózach. Držím palce tebe aj maličkému, nech sa jedná "len" o infekciu.
ps. u takto maličkých detí možu byť v krvi aj nejaké nezrelé leukocytárne formy, ale je doležité, koľko ich je...

prevenar
13. jan 2013

ahoj , zial o veciach kt. pises neviem nic ..ale vzhladom na situaciu, by som porozmyslal nad ukoncenim ockovania (ak vobec pokracujete) v pripade ,ze mas zaujem o dalsie informacie ohladom neockovania dalsie info. najdes v mojom fotoblogu. vela stastia, nech sa to cim skor upravi.

srdiecko9
13. jan 2013

@prevenar prepac, ale ked o veciach, o ktorych pise nic nevies, ako to, ze hned odporucas neockovat. Myslim si, ze prave tu je velmi dolezite, aby rozhodoval odbornik, ci je lepsie neockovat alebo ockovat. Prave toto dieta mozu viac ohrozovat choroby, proti ktorym sa ockuje. Co je v jeho pripade väcsie riziko, ci ockovat alebo neockovat si myslim , ze by mal urcite rozhodnut odbornik..
@lubenak..drzim palce, nech to nie je nic vazne a cim skor sa vam vsetko upravi!!

vlnka81
13. jan 2013

@lubenak v tomto pripade sa prikladam k nazoru uzivatela prevenar. ak sa jedna o biele krvinky, ktore predstavuju imunitu urcite by som si dala pozor na kazde dalsie ockovanie ktore vo svojej podstate kratkodobo imunitu narusa a oslabuje schopnost tela branit sa. suhlasim aj s tym, ze by sa k ockovnaiu mal vyjadrit odbornik, avsak v tomto pripade by som pediatra nenazyvala odbornikom na ockovanie ani na imunitu. zial ak sa tomu sam pediater hlbkovo nevenuje tak vela o tom nevie. urcite by som hladala radu u imunologa alebo neurologa a to nie len nazor jedneho ale viacerych. je mi luto ze ti neviem lepsie poradit v tvojom konkretnom probleme. v tomto pripade si vsak myslim ze ockovanie nie je mimo temu. drzim vam obom palce nech je to uz za vami a vsetko nech je OK.

anjelicek26
13. jan 2013

@lubenak - dlhodoby nedostatok zeleza (viac ako rok) toto moze sposobovat. Mali sme rovnaky vysledok a po mesiaci kontrolny odber uplne v poriadku.

srdiecko9
13. jan 2013

@vlnka81 tiez som nemala namysli pediatra. Ale tiez nie cloveka z netu. Presne si to napisla, ma sa vyjadrit odbornik alebo najlepsie odbornici..

prevenar
13. jan 2013

@srdiecko9 prepac ..ale vsetci ti dakujeme , za tvoje fantasticke prispevky, ktore su velmi napomocne ci autorke prispevku, ci dalsim uzivatelom. skoda ,ze ludi ako ty tu nie je viac , hned by sme vedeli si vedeli vsetci viac rady. boh ti zehnaj .

srdiecko9
13. jan 2013

@prevenar nemas za co..a nedakuj za vsetkych..staci za seba 😉 mimochodom toto je forum, hadam som mohla napisat, co si myslim. A kludne to napisem znovu..skoda, ze mam tak malo casu..mozno inokedy...

prevenar
13. jan 2013

@srdiecko9 no, to teda nemam ..ale kludne sa vykecaj , vsetci sme uz zvedavi cim "prispejes" nabuduce.

srdiecko9
13. jan 2013

@prevenar neviem preco pises za vsetkych..ale to neriesim. Nevies akceptovat iny nazor a ked ho niekto ma, uz je smiesny, hlupy.. A to moj nazor na vec vobec nie je az taky odlisny..len sa mi nepaci, ked niekto, kto nevie ani diagnozu dietata,hned radi cez forum neockovat. Vobec by som nereagovala, ked by si napisal, ze nech sa poradi ohladom ockovania s odbornikmi a zaujima sa o neho viac, kedze ma dietatko nejake problemy.
Mam pocit, ze nasa komunikacia autorke vobec nepomoze, takze toto nikam nevedie. Pekny vecer zelam 🙂

lubenak
autor
18. jan 2013

Len pre informáciu pre tých, ktorý budú niekedy riešiť to čo ja (kiež by takí vôbec neboli) - kontrolný odber dopadol dobre, hodnoty sú na vek môjho synčeka v poriadku, ideme na kontrolu o pol roka. Výsledok - prekonaná pravdepodobne mononukleóza s ľahkým priebehom, pretože synček nikdy nemal také vážne príznaky, ako sú vysoké horúčky...

lalinko2010
18. jan 2013

@lubenak ahoj, som rada že ste ok!

lalinko2010
18. jan 2013

@srdiecko9 ahoj, vždy sa nájde nejaký bbbllllbbbb ktorý sa točí len okolo jednej témy stále, furt dookola, ale nemyslím teba ale jedného dotyčného, nebudem menovať - a ani jeho poznámky nevyzreté, žiaľ v ip ich mám....

xlucia
22. mar 2013

@lubenak ako ste dopadli??

lubenak
autor
23. mar 2013

@xlucia ahoj, odpovedala som o tri odstavce vyššie...pekný deň🙂