Nezostúpený semenník u 8 mesačného

monicka2298
12. feb 2019

Zdravím Mamičky. Potrebujem skôr ukludnit ako poradiť. Mam 8m synčeka. Od narodenia nemáme zostupeny 1 semenník v ľavo. Je až v slabine a od narodenia sa ani nepohol ze by chcel zostúpiť sam. Budúci týždeň 21.2.2019 nás čaká operácia.. A ja som úplne na nervy z toho. Strašne sa bojím už neviem ani spávať :( ideme na Kramare budem tam sním a veľmi veľmi by mi pomohlo keby sa mi ozvala mamička s podobnou skúsenosťou. Veľmi pekne ďakujem

zuzka565
12. feb 2019

Ahoj. My sme si s tým prešli v októbri ale môjmu malému to robili po roku. Prečo mu to chcú tak skoro lebo zvyčajne sa to robí po tom jednom roku. Môj malý mal aj herniu. Nam to robili v BB. Bolo to jednodňová chirurgia. Deň pred op mu urobili anestéziológicke vyšetrenie. To sa iba mňa pýtali ci sa lieči na niečo, či má alergie... Na druhý deň ráno ho operovali o ôsmej. Bol na sále nejakých 45min. Potom ma zavolali k nemu aby sa prebral pri mne. Mne malý prespal skoro cely deň. Ale večerom už bol sídlo a na druhy deň ani nebolo na ňom badať že mu niečo robili. Ešte v noci mohol piť aj mliečko asi do nejakej piatej rána a do šiestej rána čajík alebo vodu. Ak máš ešte nejaké otázky tak napíš. Ja som sa tiež bála ale vďaka bohu všetko dobre dopadlo. A ešte takéto maličké detičky najskôr pri spia že sa nadýchla narkozy a tak im aj dávajú vasofixku. Aby sa netrápilo. Neviem ako na Kramároch ale môjmu malému aj napichli aj miechivy kanálikmal takú malú bodku nad zadočkom kde mu dávali analgetiká aby ho to nebolelo po OP.

monro
12. feb 2019

Môjho syna operovali ako trojmesačného kvôli skrotalnemu pruhu. Nebol to síce nezostúpený semenník, ale išlo o veľmi podobnú operáciu. Tiež som bola úplne na nervy, ale zvládli sme to. Operovali ho na Kramároch. Jeden deň sme prišli, druhý deň bola operácia a tretí deň nás prepustili. Volali ma aj na operačku, to som ale odmietla. Neviem, ako to tam teraz beží, toto bolo pred 14timi rokmi.

ivkus
12. feb 2019

ja som lezala na Kramaroch s dcerkou a pani co bola s nami na izbe mala 2 rocneho chlapca tiez boli na op.nezost.semennikov rano prisli a vecer isli domov.Maly bol vesely uplne ok.

momoika
13. feb 2019

Aj nás čaká operácia nezostupeneho semennika. Za 3 mesiace kontrola, ak dovtedy nezostupi, planuje sa operácia. Čo si myslím, že nezostúpi, ak doteraz nič. Takže sa pripájam. BA Kramáre- skúsnosti, ako to prebieha, kolko je hospitalizácia, atď. Vďaka za odpovede.

monicka2298
autor
13. feb 2019

@momoika ja Vám porozprávam o týždeň vo štvrtok.. Ale viem ze hospitalizácia je 2 noci.. Podrobnejšie info Vám dám keď to už budeme mať za sebou.. Držím Vám palce kiežby zostúpil sám

momoika
19. feb 2019

@monicka2298 ďakujem. Ako ste na tom? Za dva dni by vas to malo čakať. Držim palce! Ďakujem za podrobne info potom. 😀

momoika
23. feb 2019

@monicka2298 No čo, už to mate za sebou? 😫

monicka2298
autor
8. mar 2019

@momoika ospravedlňujem sa že sa ozývam až teraz.. Zradil ma mobil.
Zvládli sme to výborné. O 8.00 sme nastúpili do nemocnice na sálu ho zobrali o 12.30 za 4e som si mohla kúpiť sterilné oblečenie a byť sním v premedikacnej miestnosti. To znamená na cakacke kým pripravia sálu a začne účinkovat oblbovak. Neviem si predstaviť ako by tam plakal sám. Na sálu mi ho zobrali až 13.20. Filipko nejedol a nepil13 hodín a 20 minút a on ani nezaplakal. Ani nemrnkal ako keby vedel ze musí vydržať. Sestrička prišla okolo 14 pre mňa že ideme na sálu pre filipka. Spinkal tak sladko. Zobudil sa pred 16 trosku mrnkal. Papať som mu dala až okolo 17 keď bol úplne hore. Na brušku som ani nevidela stehy vyzeralo to ako keď sa poskrabete a mate už chrastu. Na vajíčku mal 7 stehov ktoré postupne vypadnú. Bol úžasný statočný neskutočne som naňho hrdá.. Už po narkóze sa zobudil a hneď na 4 sa dal ze ide bezkat. Spadol mi kameň zo srdca a ďakujem veľmi pekne za podporu❤️

momoika
9. mar 2019

@monicka2298 Ďakujem velmi pekne za odpoveď. No s tým nalačno to bude zaujimavé. Ešte sa chcem spýtať, domov vas kedy pustili?

monicka2298
autor
11. mar 2019

@momoika domov nás pustili na druhý deň ráno.. Okolo 10 sme už boli v aute. Maly ako keby sa mu nič nerobilo hneď chcel stvornozkovat.. Ale zato stehy mame doteraz nejako nám nechcú vypadnúť tak uvidíme..

momoika
12. mar 2019

@monicka2298 tak vam
želam skore uzdravenie a dufam, že nam este do dvoch mesiacov zazrakom zostupi. Lebo mi je až do plaču z toho čo ma čaka.

monicka2298
autor
12. mar 2019

@momoika ďakujeme pekne presne viem co cítite.. Keď som ho odniesla na operácku a išla výťahom naspäť ja som tak plakala ze som sa nadýchnuť nevedela. Strašný strach a úzkosť. On sa len tak obzeral nevedel co sa deje. Strašne ze také malé detičky už také hrozné veci zažívajú. Ale ta úľava už keď vám ho donesú a je v poriadku je na nezaplatenie. Ja som to horšie ako pôrod prežívala. No strašný strach som mala. Už teraz na vás myslím. Dajte mi prosím vedieť ako ste dopadli budem držať palce

momoika
14. mar 2019

@monicka2298 ďakujem vám... mam z toho strach. Uvidime, kedy nás objednajú. Mame ist 31.5. a ked nebude zostupeny, planuje sa operacia. Za koľko myslite že nam daju termín? Vraj majú plno.

monicka2298
autor
14. mar 2019

@momoika môžem vedieť koľko má mesiacov? Nás obvodná poslala na urologiu.. Išli sme na kramare spravili sono a chcela nám dat termín hneď o týždeň len malý bol chorý tak sme až o mesiac išli. Je pravda ze mávajú plno my sme boli akurát keď to chrípkové obdobie bolo čiže veľa detí sa z op odhlasovalo..uvidite oni sa vás spýtaj keby vám to vyhovovalo 🙂

momoika
15. mar 2019

@monicka2298 Čochvila budeme končiť 11 mesiac. 🙄 No to som rada, len neviem si predstavit nalačno. On mi v noci papava aj 3x(idú zúbky) A cestu do BA máme cca hodinu, hodinu a pol + čakanie. Veď mi bude nenormálne plakať 😫

monicka2298
autor
15. mar 2019

@momoika tohto som sa aj ja strašne bála.. Mne papa každé 4 hodiny. A to myslím presne niekedy mám pocit že ma budík v hlave lebo presne na minútu si pýta... A vydržal mi 13 hodín vôbec ani nemrnkal nič. Ja som mu o tom rozprávala deň pred tým. Tak ako keby ma rozumel a vedel ze musí vydržať. Ale sestričky mi hovorili ze takéto malé deti keď dlhšie nejedia tak ich žalúdok si nato ako keby zvykne. Musíte vydržať je to len 1 deň no mne trval ako večnosť. Keď sa zobudil najskôr čajík som mu dala a keď sa prebral úplne mliečko ale ani nechcel veľmi ako keby len od smädu si potiahol. Zvládnete to my matky sme neskutočne silné❤️❤️

momoika
17. mar 2019

@monicka2298 Uvidime na kontrole ako dopadneme. Ale tieto posledne dva dni sme s mužom pozerali, ked sme ho prebalovali a muž vraví, že to ma akesi cele “opuchnuté” a ja som mu skušala hmatať a mne sa zda to vajko zostupené. Je asi o 0,5cm síce vyššie ako ma to druhé. Dokonca ked ma dlhšie plienku, že sme niekde dlhšie vonku, tak bol ten semennik jasne prazdny, teraz nie 😱 Ja sa modlim, vyzerá ako keby zostupoval 😱 Vám sa to nestalo? Lebo nam na kontrole doktor povedal, že vyzera ako keby chce zostupit, že nechame tomu čas. Prosim vaz, a váš maličky bol v akom veku teraz zoperovany?

monicka2298
autor
20. mar 2019

@momoika ak mu teraz budú robiť sono a uvidia ze sa aspoň o trosku pohol tak budú čakať...filipko bol 21.1 operovany a mal 8 mesiacov a 9 dní. A už mu aj stehy vypadli 🙂 kedy idete na kontrolu?

momoika
20. mar 2019

@monicka2298 nám žiadne sono nerobili, len hmatal.. A to povedal, ze vyzera ako keby chce zostupit. Kontrola 31.5. to bude mat 13 mesiacov. No uvidime ako to cele dopadne, ale je to vidiet ze je nižsie,aj hmatom, takže to na kontrole spomenieme. A mozno mu aj uplne zostupi 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 ach boze,kiez by... a preco vas tak skoro operovali a nas nechavaju cakat do 1 roka?😐 ved tam ma aj vodu- vraj to je normalne... mam strach!

monicka2298
autor
25. mar 2019

@momoika myslím ze preto vás nechávajú čakať lebo sa im zdá ze zostup sám 🙂 Dr vravela ze čím skôr tým lepšie. Kebyže už beha tak sa to ťažšie hojí a takto keď ešte len stvornozkuje ho viem skôr udržať aby sa nenamahal. A veľmi pekne mi vysvetlila aj sťahovanie predkožky. Pýtala sa ma ci sťahujem povedala som ze nie pediatricka vravela až od 3r. Kukala Dr na mňa ako na idiota. Ze to treba hneď od narodenia kebyže ma malý rok a ja prídem stým ze mu nejde dole ani nečakajú a hneď indikuju na obriezku. Sťahujeme už pri každom kúpaní. Lebo ona mu ju na silu začala ťahať dole a ja som skoro umrela keď som videla ako srdcevruco plakal. Ale my sme už oki boli sme aj na kontrole. Vajíčko je tam kde ma byt už aj stehy vypadli tak som veľmi rada. A myslím ze keď u vás už išiel trosku dole ze to pôjde a operácia vás minie 🙂

momoika
26. mar 2019

@monicka2298 Na sťahujem predkožku, aj to pozerali, či je dobre. Takže uvidime na kontrole. Ano je vyrazne nižšie už je v miešku, len teda nie ešte uplne dole. Ako začala stale stavat a chodit popri nabytku, zrejme sa zosuva dole. Mame tam však vodu, čo som čitala, ta ak sa nestrebe do 2 rokov, tak operuju. 😒 Uvidime kontrole, hadam všetkp bude dobre a operacia nas minie. Ďakujem za odpovede ešte raz. Som rasa, že bola operacia bola uspešná, skore vyliečenie prajem.

majla87
26. aug 2020

@monicka2298 ahoj monicka, aj nas to cochvila caka. Mozem sa opytat na ktorej urologii na kramaroch ste boli? Lebo som citala, ze je aj statna aj sukromna. Dakujem 😊