Nezostúpený semenník u 19-mesačného

16. jan 2024

Viem, že veľa lekárov teraz indikuje operáciu do roka. A zrejme záleží jednotlivo aj od stavu. Náš syn má jeden semenník hmatný dosť povyše mieška. Je tomu tak aj po kúpaní. Nakoľko má zlú imunitu, s operáciou otáľame. Navyše som čítala, že niektorým chlapčekom sa po operácii semenník znova uvoľnil z mieška von :(. Prosím aké sú vaše skúsenosti, aké boli deti po anestéze a v akom veku, s ským efektom ste zákrok podstúpili? Ďakujem krásne za zdieľanie informácii.

evivb
16. jan 2024

Ahoj, moj bol ako 11 mesacny na operacii slabinovej hernie a fixaciu vajka. Vsetko prebehlo v najlepsom poriadku. Boli sme na Kramaroch 3 dni tusim.

colsami
16. jan 2024

Ahoj, ja by som urcite necitala az tak vela vsetkeho ale najma doverovala by som doktorovi (a ak v neho nemam doveru, idem k inemu) ktory pacienta vysetril, videl, pozna. Kazdy pripad je totiz iny a o vhodnosti operacie, casu, liecby.... o tom naozaj rozhoduje doktor - respektive moze vam doporucit a uz rozhodnutie je na vas, ci chcete otalat alebo date na lekarov.
Drzim palce.

autor
16. jan 2024

@evivb fuu až 3 dni? Nášmu tiež asi budú robiť slabinovú herniu spolu s mieškom. 🙏Bože, keby k tomu nemal aj iné zdravotné problémy 🫣🥺.

pettom19
16. jan 2024

Syn mal nezostupeny semennik, operovali ho ako 13-mesacneho. Poklopem, znasal to super, rychlo sa vsetko zahojilo. Jednodnova chirurgia. Rano sme prisli, zoperovali ho, pockali, kym sa zobudi, hodinu ho este sledovali a sli sme domov. Po zakroku bol taky malatny, poobede v ten den uz lietal po dome, lozil.po gauci akoby nic 🙂. Na kontrole vsetko ok, onedlho ideme na druhu kontrolu.

autor
16. jan 2024

@pettom19 kde ho operovali prosím?

pettom19
16. jan 2024

@autorka my sme boli v Kosiciach

autor
16. jan 2024

@pettom19 my tiež asi tam pôjdeme. Kto vám ho operoval?

pettom19
16. jan 2024

Dr. Kurcinova. Ona je na to odbornicka, aj ked maju na nu ludia kadejake nazory, zvacsa nie pozitivne. Ale to skor kvoli jej pristupu, je dost odmerana, ked chces nieco vediet, treba sa pytat. Podla toho, co som o nej citala, som mala dost zmiesane pocity, ale ku nam bola napriklad mila, co som bola prekvapena 😁. Zial, v nasom pripade sa musela zaroven robit aj ciastocna obriezka, s tym sme velmi vahali, ci ano alebo nie, ale nakoniec to bolo nutne zo zdravotnych dovodov, inak by sme s tym nesuhlasili.

autor
16. jan 2024

@pettom19 obriezka je fajn, znižuje riziko infekcii. Mňa trápi brušná hernia a či sa ten srmenník aj udrží dole. Ďakujem za tip na lekárku. Napíšem ti ss zajtra.

pettom19
17. jan 2024

@autorka kludne napis 🙂

juliana4755
Odpoveď bola odstránená
Zobraz