Baby syn bude mať 6 rokov a má nezovstupeny semenník, ja som to už raz písala tu skôr, už sme mali ísť aj na operáciu ale ako zákon schválnosti stále buď ochorel alebo niečo, proste sme sa tam ešte nedostali, minulý týždne sme boli zas na kontrole,dali nám termín 3.1. Ale chcem vedieť či to niektorá tiež mala taký problém so synom, proste na usg nie je vidieť, tak mu pri operácii budú hľadať ale že ak to tam nemá tak že môžu tam byť už len nejaké zbytky a že to sa musí čo najskôr odstrániť, pretože sa môžu z toho robiť vraj tumory. Keď mi to povedal lekár ostala som ako obarena, teraz sa veľmi bojím a stále na to myslím neviem to vypustiť z hlavy, mate niekto stým skúsenosť ak áno že ten semenník tam nebol a mu to odstránili tak bolo všetko v poriadku?
Pokyny lekara su spravne, so synom som par mesiacov dozadu riesila rovnaku operaciu.
@kaktusik007 veľmi sa bojím mam z toho až uzkostne stavy, hlavne keď mi povedal o tom nádore, nechcem na to myslieť ale nedá sa 😪... A môžem sa opýtať vy sa priam na to specializujete ste Dr alebo ste si tým tiež prešli
@janinque a koľko ma váš syn a tiež tam nemal ten semenník alebo bol len nezovstupeny?
@julianka312 som len mama - na mna to s tym nadorom vyblafli ako hotovu vec pri prijme na operaciu na anesteziologickom vysetreni den pred operaciou. Nebol u mna cas to riesit.
Proste je to tak - ak mu semennik ostane v tele, zmutuje. A operacie preto robia v troch rokoch, aby, ak rodic neda suhlas na operaciu, si tento suhlas vydobili lekari sudnou cestou a dieta do 8 rokov urcite zoperovali.
hlavne hlavu hore - verte im
@kaktusik007 Nebojím sa ani tak operácii vravím už sa to ťahá dva roky, len stále do toho niečo prišlo, práveže nech to už máme za sebou, len sa bojím toho nádoru, ale si myslím že keby mal tak by mu to zistili prí usg však? A asi už veľa stresujem, musím prestať na to myslieť, a ak môžem vedieť aj vášmu synovi to z operovali alebo mu to našli a ma to v miešku?
@kaktusik007 alebo počkajte teraz som nepochopila nehnevajte sa, akože vášmu synovi našli nádor pred operáciou, alebo Vám len povedali ako mne že sa mu môže spraviť, prepáčte prosím ta tie otázky, ale predsa mi bude asi lepšie keď budem o tom viac vedieť
absolutne suhlasim a vysvetlim preco, teplota tela je vsade okrem mieska vyssia. je to ako chladnicka pre vajka. aby sa vyvinuli a rastli, musia mat nizsiu teplotu. Pokial je semennik vyssie v tele, alebo az v brusku, nerastie a casom sa naozaj moze zvrhnut na onko nalez. 6 rokov je vela, panika nepomoze,ale skore poriesenie a odstranenie ano.
@julianka312 má 6 rokov, prvú operáciu mu robili keď mal 1,5roka - nezostúpený semenník, stiahli mu ho do mieška. Teraz mu to museli reoperovať, lebo zistili, že semenník opäť vystúpil do triesiel, tam artrofoval - museli odstrániť zvyšky (malo to len pár mm), lebo by z toho mohol byť nádor. Nález šiel na histológiu, tá bola v poriadku. Nestresujte, bude to OK, je to bežný postup.
@janinque no a on to ma ale od narodenia, mal mesiac jak som volala svojmu urologovi, povedal že sa nemusíme ponáhľať že niektorím deťom sa to spustí aj samo do dvoch rokov, potom som chodila aj na neurologiu kde Dr povedala že už má to v poriadku ak nechápem, ale ja som si všimla že to stále nie je ok a ma už 6 je to už dlhá doba... A to ešte aj posielajú na histologiu a keby to nebolo v poriadku tak potom čo... Prosím prepáčte za tie otázky, ale pociťujem veľkú úzkosť som z toho na nervy, ten strach mam veľký
@julianka312 nám to tiež v ZA nechceli riešiť, ale v MT ho odporučili na operáciu ešte keď bol bábätko.
Všetky nálezy sa posielajú na histológiu, veď aj znamienka.. Ak to nebude OK, tak to budete riešiť potom. Prečo sa stresuješ dopredu?
nepanikar!!! a klud. Ale ano - lekari Ti povedali pravdu. preto sa nezostupeny semennik operuje, pretoze na 99% zmutuje a bude tam nador. ALE - toto zacne ked zacne dospievat, ked sa zaktivuju pohlavne hormony. Cize este tam je minimalne rok a pol cas ;)
Preto musia byt vsetci chlapci s nezostupenym semennikom zoperovani kym zacne u nich puberta. Standardne semennik uviazu aby nevystupoval hore, u vas ako ti povedali - ho budu musiet najst. A ak nenajdu, musia sa presvedcit ze ho nema - mohol sa mu vyvinut iba zakrpateny a aj ten proste musi z tela von.