Ahojte, prosím vás, je na Slovenskú nejaká detská urológia, či už štátna alebo súkromná, kde sa na operáciu u malého chlapca (stiahnutie nezostúpeného semenníka do mieška) nečaká viac ako 2 mesiace? Pretože v Martine sme objednaní až na máj a radšej si to niekde inde zaplatím, nech to máme čím skôr za sebou. Ďakujem.
@sisa106 a co kramare? Inak celkom nerozumiem, preco je problem cakat 2 mesiace? Ved to nie je nic akutne a keby bolo, urcite ho operuju co najskor
@lindusss2016 Aj mňa napadli Kramáre ako prvé, tie stoja za zváženie, ďakujem. Čo sa čakania týka, trvalo 2 mesiace, kým sme sa len na vyšetrenie do Martina dostali a operácia je naplánovaná až v máji, čo je ďalších 6 mesiacov 😣
@majka99999 Priznám sa, že túto kliniku som zatiaľ ako jedinú kontaktovala, len čakám ešte na ich odpoveď. Ďakujem
@sisa106 mojmu tam vyberali nosne mandle a boli sme spokojni. Termin rychlo.
@sisa106 na kramare mozte ist hned v pondelok a vyckst si radu, ale je to celkom ok. Dostanes cislo s predpokladanym casom, nemusis tam sediet, mozte ist von a vratit sa, ked budete na rade. Oni vam daju termin podla zavaznosti a su tam naozaj skveli lekari a aj sestricky na oddeleni
@sisa106 stacilo zavolat si na termin.
@majka99999 Aj ste tam boli na noc, či všetko bolo v jeden deň, od predoperačného vyšetrenia až po prepustenie domov?
@lindusss2016 to je fajn, že sa tam človek dostane na vyšetrenie takto v pohode, to mi vyhovuje, nie ako v MT čakať dlhé mesiace
@sisa106 da sa aj objednat a ani to netrva dva mesiace, ale cca 2-3 tyzdne. Ale aj tak vas objednaju len tak orientacne, z vlastnej skusenosti hovorim, ze je jedno, ci sa objednate alebo nie. Kludne tam chodte aj nabuduci tyzden a "vystojte" si radu. Stiahni si do telefonu appku citacka qr kodov aby si si vedela naskenovat tu poradovu tabulku a kludne mozte byt vonku sn my tam tak chodime
@majka99999 ale nosne mandle mu asi nevyberali urologovia...
@sisa106 ostava sa aj na noc, dokonca neviem, ci nie na dve pri semennikoch na kramaroch. Prvy den je predoperacne, anesteziologia, potom pojdete na oddelenie, tam ho este vysetri urolog, od polnoci bude musiet byt nalacno a na druhy den pravdepodobne doobeda sa dostane na rad, poobede sa prebudza z narkozy, mozno aj kateter dostane do druheho dna a potom domov. Aspon tak si to ja pamatam. Ale mali sme aj takych spolubyvajucich, co prisli v den operacie na lacno, rano anesteziologicke a potom ho vzali na salu
@lindusss2016 Centrum Kramare robi aj ORL aj urologiu.
@sisa106 my sme z BA, predoperacne nam urobila nasa pediatricka, rano sme prisli, syn bol prvy, lebo bol najmensi, poobede siel domov. Neviem ako je to pri urologickych pacientoch. Nas to vtedy vyslo 200+ Eur, ale mne vtedy slo o kazdy den, potrebovala som ho dat operovat hned, kym zase neochorie. Mozes skusit ale aj klasicke Kramare.
@majka99999 aha, prepac, ja som ten tvoj link nerozklikavala. Celu dobu pisem o urologii na kramaroch. Mojmu malemu tam operovali mocovod, to je uz komplikovanejsia operacia cca 4 hod. Neplatili sme vobec nic, vsetko hradila poistovna
@lindusss2016 ano, ale tak ak to chce mamicka rychlo a nie je to komplikovane, sla by som tam. Ak vydrzi, tak na Kramaroch v nemocnici su odbornici tiez.
Dievčatá, dali ste mi obe veľkého chrobáka do hlavy. Či už MT, alebo štátne Kramáre, alebo súkromné Kramáre, každé majú svoje výhody aj nevýhody pre nás.
V Martine sme objednaní vraj tiež iba orientačne, môžu sa nám hocikedy ozvať na skorší termín, ale aj nemusia a máme to relatívne blízko, len 65 km. Čo sa týka Kramárov, jedných aj druhých, ďaleko to máme cca. 200 km, ale zase boli by sme oveľa skôr vybavení, teda čo sa týka súkromných, tak určite. V každom prípade mám teraz veľkú dilemu, čo spraviť, ešte počkám, ako sa mi vyjadria súkromné, keďže tie som už kontaktovala a potom uvidím...a ďakujem aj za tú apku, už som si ju radšej stiahla 🙂
@sisa106 a kolko ma maly mesiacov? Alebo preco to chces tak rychlo doriesit? Lebo zas aj pre neho je lepsie, nech to vsetko podstupi co najneskor (ak tam nie je nieco akutne samozrejme). Neviem, na ten MT som citala dost zmiesane recenzie, niektori si primara velmi chvalia, ini uplne zle. Ale zas tie semenniky su taka "banalna" operacia, urcite to dopadne dobre, nech idete kdekolvek 🙂 drzim palce
@lindusss2016 v decembri bude mať presne 2,5 roka a chcela by som to preto urýchliť, lebo práveže čím dlhšie sa to odkladá, tým je vyššia pravdepodobnosť, že semenník sa môže poškodiť (ale aj nemusí), lebo sa prehrieva, keď nie je v miešku. Vraj takéto operácie je najlepšie robiť max do 1,5 až 2 rokov dieťaťa a keďže môj malý je objednaný na zákrok až v máji, to bude mať už takmer 3 roky. Len teraz neviem, či náš lekár urológ vedel o tak dlhých čakacích dobách v MT, lebo aj on hovoril, že okolo 2 rokov je najvyšší čas na operáciu. Rátala som s tým, že keď nám dal výmenný lístok do MT, že to budeme mať raz dva za sebou a nie čakať dlhých 8 mesiacov. Každopádne aj ja verím, že to dopadne dobre, ďakujem 🙂
@sisa106 aha, tak to je uz ozaj dost stary. V tom pripade sa ale cudujem, ze vas neposlal skor. Veruze vacsinou do 2 rokov boli tieto operacie, co som videla na kramaroch
@lindusss2016 no práve 😣
@sisa106 aj môj syn to má
obvolajte viacere urologie skuste Zilinu , Dolny Kubin