Nezostúpené vajíčko - operácia v Trenčíne

jarabicka
23. jún 2015

Baby, bola ste niektorá na operácii s Vašimi detičkami v TN?...boli ste spokojné?ako to znášali Vaše deti?ako to prebiehalo? 😉 nás to čaká 14.7.2015 😝

evippa
17. máj 2016

Možem sa spýtat ako to prebiehalo? Nás to čaka, tak sa dost obavam, dakujem

jarabicka
autor
18. máj 2016

@evippa nám sa to odložilo a ideme až teraz 4.júla ☹...idete do TN? kedy?

evippa
18. máj 2016

Hej do tn,no to este neviem zajtra ideme do nemocnice , tak uvidime aky nam da termin, a co a ako? to vam prelozili az o rok? To su tam take velke cakacky???

jarabicka
autor
18. máj 2016

@evippa ...nie, my sme mali problém so zrážanlivosťou krvi a keďže Kubko išiel do prvého ročníka, nechcela som aby moc vymeškal, nechali sme to na leto...daj mi potom vedieť, že čo a ako...

evippa
19. máj 2016

Ahoj, tak už mame potom , nastastie dr. bol velmi mili, kedze syncek s predosleho dr mal paniku, datum mame skorši 22.6 , tak som zvedava co bude, ale uz teraz mam bruchabol ☹

mishel151
20. máj 2016

Baby a ako to bude prebiehať budete musieť aj ležať v nemocnici ??budu to robit laparoskopický a po operácii ako?

evippa
20. máj 2016

@mishel151 aspon co som zistovala by mal mat v prusku jeden rez a pod pipikom druhy, v emocnici som sa pytala ze snim možem lezat , nam kazali prist rano 7:15 nalacno bez vody a ze mu to budu robit v ten den,a na druhy den by nas mali pustit domov

evippa
29. jún 2016

Ahoj tak uz to mame za sebou, operoval nas sam primar(sestricka povedala ze kto dieta objednaval, tak ten vacsinou aj operuje).Rano o 7:15 sme sa mali hlasit na prijem, kym nas hore ,,ubytovali´´trvalo to dlhsie kedze tam bolo viacej ludi na prijem , mali sme ist hned prvy , ide to podla veku cca (hlavne ked su deti) tak sme sli hned po panovi, dali mu v striekacke tu tekutinku na uvolnenie , zapit trosinkou vody , do 10 min bol jasny, vysmiaty , sacalo ho , no ked prisli prenho usmev mu zamrzol , operacia u nas trvala 1ho 20min, mal to zevraj uz v hranicnej dobe operovane, tak sa tam skomplikovalo nieco, potom ho dali na pooperacne no to bola hruza strasne vela placu, do hod ta anestezia ,,vyprchala´´tak sa ukludnil a tiez mu aj zacala ucinkovat infuzka od bolesti( mozno keby ho zobudili neskorsie tak by ta infuzka uz ucinkovala) po 2hod nas dali na izbu, cely en nemoze nic jest ale pit moze po tych 2hod, nas maly jest nechcel mu nechutilo ale evraj je vela deti co su hladne a daju im mamicky na vlastne riziko daky suchy keksik, piskotku(oni mu nedaju nic) a na druhy den nas pustili domov, rano mal maly bolesti tak som pytala tabletku a ze sak idete uz domov.... no kym nas prepustili uplinulo vela casu tak uz si nemohol od bolesti sadnut tak som sla znovu a raznym tonom nech mu nieco daju.... a dali tak v aute vydrzal...., no som rada ze to uz mame za sebou a vam zelam vela sil a nech to mate rychlo a menej bolestivo za sebou

jarabicka
autor
29. jún 2016

@evippa jááj tak v dobrom vám závidím, nás to čaká v pondelok ☹ ...ja už teraz akosi stresujem...a v nemocnici ako?v pohode?...ja som myslela že to kratšie trvá tá operácia...a ako inak znáša bolesti?...to má jeden rez?

jarabicka
autor
29. jún 2016

@evippa a kde si spala?s ním na izbe?

jarabicka
autor
29. jún 2016

@evippa ..kde si čakala keď ho operovali?

evippa
29. jún 2016

joooj ja som tiez stresovala je to normalne, v nemocnici sme aspon my chytili velmi dobre sestricky aj dr.boli velmi mili.No oeracia trva zevraj cca 20min ale nam sa to skomplikovalo a ma ho aj o dost vyzsie ako ma to lave. S mm sme sa bali toho ako bude znasat bolesti, kedze on je taky placko a len ma oskrete kolienko, tak uz velke nareky a lace, ale davali mu infuzku a ta mu rychlo zabrala,v noci mu davali dalsiu .Rez ma v brusku asi cca 4cm a jedno ma na vajku, v brusku ma dake vnutorny jeden steh, to ideme v piatok vyberat a na vajicku ma klasika stehy a tie mu vypadnu to ma cca 1cm. Na izbe sme boli v poslednej na c 12, sestricka bola velmi mila a dovolila nam dat dokopy postielky, cize som spala hned vedla neho. A to sa nam moc nelubilo lebo operacka je hned vedla vchodu , stali sme hned pred operackou a potom sme si sli len dolu zobrat kavu a isli sme naspat, tam je jedalen a tam sme sedeli s mm a kukali na dvere

jarabicka
autor
29. jún 2016

@evippa ...ach jaj... ☹...normálne mám strach...

jarabicka
autor
29. jún 2016

@evippa hmmm, to čakanie je asi najhoršie, že?...aj náš, hoc je prvák, je taký citlivý, neviem ako to zvládne...aj doma ho to moc bolelo, či ani už nie?...šetrenie tam má koľko?má nejaké obmedzenia?

evippa
29. jún 2016

Ja som sa bala najviac toho momentu kedy pride prenho ta postel a mi ho zoberu a on tam bude plakat , ale nastastie to zvladol , neboj zvladnete to budem na vas v pondelok mysliet ,ja som tam plakala ako nepriceta, bolo mi jedno ze vsetcia namna cumeli, sestricka ma s pooperacy poslala prec lebo strasne plakal a nechcel sa ukludnit, ale jedna sestricka tam je hrooozne mila ma tam stiskala, ale po chvilke sa ukludnil a bol dobrucky, mal sice trosku halucinacie potom ale co mi vravela sestricka ze preberanie z narkozi deti prezivaju lacom a mali tam aj deti co vecer uz cupitkali a niektore to prelezali az do druheho dna, my sme boli ti co lezali a malemu sa lubilo cikanie do toho bazantika 😀 kedze WC su tam take ake su a jemu sa nedalo poradne stat tak len lezkal a nechal sa odbskakovat , maly to ako zvlada teraz? Nas sa stale pytal ze preco , ale on je vtom zlatucky ze sa snim da rozpravat a ked mu dopredu vsetko vysvetlim tak to chape. Len mi je luto ze sa to neriesilo skor, a dufam ze sa podari zachranit to vajko. Daj mi potom tiez vediet ako ste dopadli , drzkajte sa a nech to mate vsetko vporiadku a ste rychlo doma

evippa
29. jún 2016

doma sme boli asi 3dni na tabletkach a cipkoch a teraz uz vpohode , uz vozil mladsiu sestru na tackach co som skoro skolabovala kedze nam vyslovene povedal ze ma lezat a nezdvihat takze veci, kedze v brusku v slabinach ma ten vnutony steh a ten je citlivejsi. Inak doma chodil cely cas nahaty, ho to bolelo ked sa mu to tam ,,suchalo´´ to cakanie po pol hodine uz zacalo byt tazke, ale aspon pre nas s mm bolo najorsie ta pooperacka ked bolesivo plakal a nemozes mu dako pomoct , on bol este aj s tej anestezii taky ze nevie ako sa sprava

jarabicka
autor
29. jún 2016

@evippa ...ďakujem pekne, si zlatá, že na nás budeš myslieť, budeme to potrebovať 😉 ...my sme už raz boli na mandle, tak trochen si viem predstaviť to preberanie z narkozy...a na pooperačke ste mohli byť obaja, či ako?...aj ja budem rúúkať ako tur, už popredu viem...ale musím to zvládnuť lebo potom ani pre to dieťa to nie je bohviečo keď ta vidí plakať...a v noci v nemocnici prespal?

evippa
29. jún 2016

no kedze tam bol od rana mm s nami tak chcel ist aj on potom zanim, ale sestricka razne povedala ze len jeden z rodicov , tak sme sa tam prestriedali a on isiel potom prec, kedze plakal za mnou ze som snim nebola,On je taky mamičkin, ale mm co som ho videla plakat asi 3x tak bacal ako maly , kazde dietatko zvalda inak a mozno vas maly prekvapi a bude to zvladat dobre kedze uz ma jednu narkozu za sebou, och take malicke deticky a uz takto trpia od malicka , a nas maly je spachtosko tak spal od dakej 5tej s dakymi prestavkami , kedze bola vecera a nasledne lieky a to sestricky tam kricali na chodbe na dakych deduskov , ale hned ako ho to bolelo som sla za sestrickami a dali mu infuzku, tak spal az do rana o pol 6 uz buntosili a upratovali :-/

jarabicka
autor
29. jún 2016

@evippa ...a to sa až na druhý deň ráno postavil z postele?...brala si si aj ty niečo do nemocnice obliecť? a malý mal pyžamo, či čo mal na sebe tam?

evippa
29. jún 2016

Ako mal snahu byt taky moj hrdina, ze aha mamina ja simozem sadnut, ale to vdaka infuzke , nevydrzal dlho a lazkal si , skusali sme aj na zachod ale postavit mu neslo bol skrceny , tak som ho nechala lezat a na druhy den rano hned ze ho to boli a sestricka bola ,,veeelmi ochotna ´´ sak uz idete domov, keby som vedela zoberem mu daku tabletku z domu, ale nastastie som isla potom za druhou ked si nemohol ani sadnut ( a cesta autom v sedacke) neviem ako by zvladol a ta mu dala cipok . malemu som zobrala o cislo vacsie pyzamko (dlhe aj kratke) aby to mal volne na brusku a tiez aj medzi nozickami, ja som bola cely cas oblecena v com som prisla a vecer sm si hodila pyzamko

jarabicka
autor
2. júl 2016

@evippa ...ach jaj, máme trochen soplík ☹...čo teraz?

evippa
2. júl 2016

fuuuha no to neviem, uvidite co zajtra ,skuste ho zajtra trosku ,,preliecit´´ maly mal 2 dni pred nastupom teplotu , a vpohode

jarabicka
autor
2. júl 2016

@evippa nemáš nejaký overený recept na nádchu a sopeľ?...nevidím to ružovo a neviem či sa tam máme ukázať, nech oni rozhodnú?
...a vy ako?

jarabicka
autor
2. júl 2016

@evippa ...aj si im hovorila že mal teplotu?

evippa
2. júl 2016

nehovorila mal to vpodstate 2dni pred , na moje deti zabera cibulovy caj s medom a kvapky do nosa, ja som maleho 2tyzdne pred dopovala len vitaminmi , pokial o ma slabe tak mozno v pondelok bude uz ok , no horsie by bolo keby ho to zajtra este viac chytilo, to vam urcite posunu.My sme boli v piatok vyberat stehy na brusku, bol chudacik uplakany lebo sa nanho vrhla sestricka s nastrojmi a doktor ale potom sa mu povedalo co idu robit a ani si nevsimol kedy vyiahol tej steh. a som mu to merala na brusku ma 4cm a na vajku 1cm

jarabicka
autor
3. júl 2016

@evippa ...aké vitamíny si mu dávala?...tak nám sa to asi zhoršila, tak predpokladám, že nič z toho...ktovie kedy nám dajú ďalší termín ☹...vy ste koľko čakali na termín operácie?

evippa
3. júl 2016

hmm tak to mi je luto, uz ste to mohli mat za sebou ☹ cca 2mesiace itaminy som mu davala 2tyzdne pred nastupom doobeda vitamin C a poobede multivitamin(A B C D E)

evippa
4. júl 2016

Ako ste dopadli? Preslo vam to a mate uz po??? Alebo sa doma liecite?

jarabicka
autor
5. júl 2016

@evippa nezobrali nás ☹...sme doma ☹ a som na nervy už z toho :-/

evippa
5. júl 2016

jooj tak to mi je luto a na kedy vam dali termin?