Dobrý večer.Prosím vás mamičky tie ktoré máte doma chlapcov a mali ste problém že nemali zastúpené semenníky aký je ďalší postup?nám včera na poradni Dr.povedal že malý nemá semenníky zostúpené a treba ísť na detskú urológiu, čo nasleduje po prvom vyšetrení?Ďakujem
@macica1706 môj nemal jeden zostupeny a keďže sa mu to samé neupravili,tak sme boli na operácii,keď mal necelé dva roky.
@macica1706 my sme mali ale len jeden sledovali mu to ja som mu musela v teplej vodicke vzdy chytat ci mu to tam hore nezrasta a ked mal nato vek cca 5-6 rokov tak mu to operovali. 😏
@mmoonna robili to len laparoskop.?ako dlho ste boli v nemocnici prosím?
@macica1706 ževraj je to lepšie zoperovat čím skôr, pretože,ak má ten semenník v brušku,je tam vyššia teplota a v dospelosti hrozí neplodnosť. My sme prišli jeden deň do nemocnice,kde vypísali papiere a šli sme domov. Prišli sme na druhý deň ráno, potom operácia a podvečer sme išli domov.
@mmoonna no malý ma oba semenníky v brušku 😰neskutočne sa bojim😓je to môj druhý drobec,pri prvom ma ani nenapadla takáto ťažkost u detí ...boli ste na Kramároch?
@macica1706 nie, my sme boli v Martine. Ja som sa tiež veľmi bála,aké bolo to v pohode. Len teda to vajko potom hralo všetkými farbami .
@mmoonna dakujem za info🙏
@macica1706 synovi na Kramároch operovali migrujúci semenník, aj keď už bol viac hore ako dole. Mal 2 roky a 3 mesiace vtedy. Robili mu to v rámci iného urologického zákroku. Jeden deň sme prišli, na druhý deň zákrok, tretí deň sa ide domov (my sme išli až na štvrtý ale nie kvôli semenníku)
@macica1706 ked sa to samovolne neupravy, treba to operatívne riešiť.Na prvom vyšetrení doktorka pozrie dieťa a podla zdrav .stavu sa rozhodne či treba operovať alebo ešte čakať, keď ano tak dá termin na operaciu, kde pred tym treba absolvovať predoperačné vyšetrenia, odber krvy u detského lekara a potom s výsledkami u kardiologa vyšetrenie , tam ešte urobia EKG, Anesteziologické väčšinou robý nemocnica kde dieťa operujú.
Najlepšie su 1 dňové kliniky kde rano pridete na lačno, dieťa dostane premedikaciu, si spolu s dieťaťom celý čas, operacia netrva dlho, a hned z operacii ti daju dieťa a ti stražiš kým sa nepreberie z narkózy, keď sa preberie a je to bez problemov, o 2hod.Vás pustia domou.
Ja som tak bola na Op s oba chlapcami v Ke na terase, a museli sme zaplatiť 30euro.
@macica1706 opravím to, na poliklinike v Ke na terase na Toryskej 1, ale vy to máte daleko
@ildiko36 dakujem🙏aj na Kramároch som našla ze jednodňová chirurgia tak snáď tam nebudeme dlho a všetko dobre dopadne 💕
@macica1706 držím palce, určite dobre dopadne