Nezostúpen= semenníky u 15 mesačného chlapca

macica1706
8. apr 2022

Dobrý večer.Prosím vás mamičky tie ktoré máte doma chlapcov a mali ste problém že nemali zastúpené semenníky aký je ďalší postup?nám včera na poradni Dr.povedal že malý nemá semenníky zostúpené a treba ísť na detskú urológiu, čo nasleduje po prvom vyšetrení?Ďakujem

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mmoonna
8. apr 2022

@macica1706 môj nemal jeden zostupeny a keďže sa mu to samé neupravili,tak sme boli na operácii,keď mal necelé dva roky.

beata110
8. apr 2022

@macica1706 my sme mali ale len jeden sledovali mu to ja som mu musela v teplej vodicke vzdy chytat ci mu to tam hore nezrasta a ked mal nato vek cca 5-6 rokov tak mu to operovali. 😏

macica1706
autor
8. apr 2022

@mmoonna robili to len laparoskop.?ako dlho ste boli v nemocnici prosím?

mmoonna
8. apr 2022

@macica1706 ževraj je to lepšie zoperovat čím skôr, pretože,ak má ten semenník v brušku,je tam vyššia teplota a v dospelosti hrozí neplodnosť. My sme prišli jeden deň do nemocnice,kde vypísali papiere a šli sme domov. Prišli sme na druhý deň ráno, potom operácia a podvečer sme išli domov.

macica1706
autor
8. apr 2022

@mmoonna no malý ma oba semenníky v brušku 😰neskutočne sa bojim😓je to môj druhý drobec,pri prvom ma ani nenapadla takáto ťažkost u detí ...boli ste na Kramároch?

mmoonna
8. apr 2022

@macica1706 nie, my sme boli v Martine. Ja som sa tiež veľmi bála,aké bolo to v pohode. Len teda to vajko potom hralo všetkými farbami .

macica1706
autor
8. apr 2022

@mmoonna dakujem za info🙏

katesocka
8. apr 2022

@macica1706 synovi na Kramároch operovali migrujúci semenník, aj keď už bol viac hore ako dole. Mal 2 roky a 3 mesiace vtedy. Robili mu to v rámci iného urologického zákroku. Jeden deň sme prišli, na druhý deň zákrok, tretí deň sa ide domov (my sme išli až na štvrtý ale nie kvôli semenníku)

ildiko36
9. apr 2022

@macica1706 ked sa to samovolne neupravy, treba to operatívne riešiť.Na prvom vyšetrení doktorka pozrie dieťa a podla zdrav .stavu sa rozhodne či treba operovať alebo ešte čakať, keď ano tak dá termin na operaciu, kde pred tym treba absolvovať predoperačné vyšetrenia, odber krvy u detského lekara a potom s výsledkami u kardiologa vyšetrenie , tam ešte urobia EKG, Anesteziologické väčšinou robý nemocnica kde dieťa operujú.
Najlepšie su 1 dňové kliniky kde rano pridete na lačno, dieťa dostane premedikaciu, si spolu s dieťaťom celý čas, operacia netrva dlho, a hned z operacii ti daju dieťa a ti stražiš kým sa nepreberie z narkózy, keď sa preberie a je to bez problemov, o 2hod.Vás pustia domou.
Ja som tak bola na Op s oba chlapcami v Ke na terase, a museli sme zaplatiť 30euro.

ildiko36
9. apr 2022

@macica1706 opravím to, na poliklinike v Ke na terase na Toryskej 1, ale vy to máte daleko

macica1706
autor
9. apr 2022

@ildiko36 dakujem🙏aj na Kramároch som našla ze jednodňová chirurgia tak snáď tam nebudeme dlho a všetko dobre dopadne 💕

ildiko36
10. apr 2022

@macica1706 držím palce, určite dobre dopadne