Dobrý deň dcéra s intoleranciou bojuje už od roku 2019
T.j.4 roky….kazdy lekár hovorí že pokial ma Non IGE tak sa z toho dostane ….no ako neviem dokedy mám ešte čakať …sú to 4 roky kedy je bezmliecna……prejavuje sa to zihlavkou a riedkych stolicami ukazujucich kvasinky. Najväčším problémom jej robí maslo - napr. Zje nejakú buchtu škoricové ktorá je na vrchu Pottera maslom a už je zle …tam je neď riedka stolica a nepomôže nič iné len čierne uhlie ….ma šancu že sa z toho dostane ? Aké máte skúsenosti ? Aj mladšia ma problem s mliekom do škôlky nosím obom vlastnú stravu čo je fakt niekedy náročné to všetko stihnúť
@deedol diétu máme 4 roky prísnu …okrem expozičných testov nariadených každých 6-9mesiacov od gastro
no moze to trvat a moze to mat aj navzdy. moze tolerovat niektore veci a niektore nie - napr. jogurty alebo maslo ano, ale ciste mlieko nie. je to dost individualne. ake ma teraz hodnoty? aspon to klesa?
Moja dcera mala mlieko vysadene 10 rokov, do cca 14 rokov. Z alergie vyrastla, no ostala jej laktozova intolerancia (s cim sa ale lepsie zije).
Obe moje deti maju ABKM,starsia po 4 rokoch znesie urcite mnozstvo,no ked sa to prezenie tak hnackuje.po nastupe do skolky sa k tomu pridruzilo aj kakao,cokolada.
Mladsia 1 rocna zatial toleruje len v prepecenej forme.
Poznam vela deti,ktorym sa to po rokoch upravilo,no aj deti ktorym sa to casom zhorsilo🤷♀️
Ak to ma az take intenzivne, sanca bude asi mensia. Ale nikdy nevies..
a je teda bezmliecna? ked pises, ze ked zje maslo... lebo tu dietu treba dodrziavat prisne, aby to "zmizlo". a teda nespoliehala by som sa na lekara, ktory mi nieco takto zaruci - mame v rodine aj medzi kamosmi alergiu aj intoleranciu na mlieko a ziadny lekar sa nikdy nevyjadril, ze to urcite prejde, vzdy je to v rovine, ze snad, ak budete dosledne dodrziavat dietu.