Neznámy hmyz a neznáme štípance na tvári a rukách

eliska191920
22. feb 2021

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať čo je to za hmyz? Synovi sme kúpili čisto novú posteľ, už ju má asi mesiac a týždeň sa mu vyskytujú štípance na tvári a na rukách. Sme čistotní ľudia a sme z toho vystrašení, že čo ho to môže štípať. Podľa toho čo čítam mi to príde ako ploštice ...ale na posteli nie je absolútne nič...všetko som vychádzala skrine šuflíky dezinfikovala a akurát v komode som našla takéto čudo..je to ploštica ? Ako som to čudo chcela zobrať som odtrhla hlavu ..takže je to iba necelé telo...Vie mi niekto poradiť ?

nikpa
22. feb 2021

@eliska191920 a pozerali ste na nete ako vyzerajú stipance od plostic ci sa podobajú na tie co má syn? Stipance idu jeden za druhym do radu, malé červené, svrbia. Mohli ste si ich priniesť s novou posteľou. Plostice sú svetloplache, ťažko ich cez den dajdete, museli by ste ich mat vela a to asi nemáte ked je posteľ nová. Skôr pozriet či su na plachte alebo na matraci male hnedo-červené fľaky ako mak, to je trus. V takom prípade volat deratizerov.

simsalabim
22. feb 2021

@eliska191920 trosku to vyzera ako nenajedena plostica na obrazkoch. Skus oslovit deratizerov, viem, ze niektori aj podla vzorky hmyzu povedia, o co ide. Ked ma stipance, riesila by som to hned, kym sa rozlezu ( ak to su oni).

eliska191920
autor
22. feb 2021

@nikpa celkom sa to podobá na tie štípance, na ruke má dve vedľa seba, na nose má také malé 3, a na líci zasa dve za sebou ...na matraci nie je nič aspoň zatiaľ.

eliska191920
autor
22. feb 2021

@simsalabim deratizéri by vedeli aj zistiť či sa teda u nás niečo vyskytuje....lebo nie sme si celkom istí ...
Len nám nejdu do hlavy tie stipance, ja s mužom nemáme nič iba synček má ..a každý deň vstane a má nové ...toto je 3 deň čo som si všimla tie štípance ...

simsalabim
22. feb 2021

@eliska191920 nemam s tym nastastie skusenost, ale myslim, ze ano. Viem, ze niektori pouzivaju aj specialne vycvicenych psikov na hladanie plostic. Raz som pocuvala relaciu o tomto probleme a odbornik hovoril, ze neexistuje, ze stipu iba jedneho. Stipu vsetkych v danej posteli, ale strasne vela ludi na stipance nereaguje, na kozi im nic nie je vidno. preto im nejde do hlavy, ze preco stipu "iba manzelku".

eliska191920
autor
22. feb 2021

@simsalabim môže to byť..ale ako hovorím na matracoch som nenašla nič....naša manželská posteľ je tiež nová má 3 mesiace ale čítala som že to sa môže dovliecť aj v novom nábytku..Ďakujem zatiaľ za radu ,😊

simsalabim
22. feb 2021

@eliska191920 v tej relacii hovorili, ze ich je velmi tazke najst. Pri hladani treba fakt dobre svetlo a plastovu vernostnu kartu hocijakeho obchodu. Strcit ju do kazdej strbiny v posteli, v rame, pod visacku matraca, pod listu a pod., lebo tam sa drzia, su tensie ako ta plastova karticka, nou ich vies dostat von. Na povrchu ich zbadas, az ked ich je vela. Nemaju hniezdo, ale radi sa drzia spolu. Drzia sa viac pri hlave ako pri nohach, lebo ich pritahuje teplo a vydychovany kyslicknik uhlicity. Dreatizeri vraj aj predavaju pasce na plostice, mozno sa to da online kupit a uvidis, ci sa nejake chytia. Rozhodne neodporucali nicit ich na vlastnu past, lebo to je odsudene na neuspech. Su to vraj strasne mrchy. Drzim palce.

eliska191920
autor
22. feb 2021

@simsalabim zastihla som aj fotky štípancov keď zaspal lebo keď behá cez deň ho nezastihnem.

simsalabim
22. feb 2021

@eliska191920 nemam s tym nastastie skusenost. Oslovila by som odbornikov.

misha666
22. feb 2021

no podla mna to je ono... urcite riesit cim skor,,, s odbornikmi... to co je na obrazku sa dost podoba na tie z netu... a aj stipance celkom tak vyzeraju

katharina_22
8. feb 2024

@eliska191920 ahoj ,bola to plostica ?