Neznáma príčina potravinovej alergie

katkatomka
17. mar 2014

Moj 2-rocny syncek sa pred Vianocami vysypal po celom telicku, ale netusili sme z coho. Ked to do tyzdna neustupovalo, boli sme u pediatricky, ta nam dala fenistil na 10 dni a vylucili sme potencialne elergeny. Najprv sa to zmiernilo, ale samozrejme po vysadeni fenistilu sa to velmi zhorsilo, mal obrovske flaky po tele. Pediatricka povedala, ze sme urcite porusili dietu a poslala nas ku koznej. Dostali sme zodak, hned zabral, na druhy den mal krasne cistu pokozku. Takto sme fungovali dva tyzdne, potom sme postupne znizovali davku, az sme po asi 1,5 mesiaci zodak uplne vysadili. Uz ked sme chceli zacat pridavat potraviny do jedalnicka, dostali sme kiahne a opat skoncili na zodacu. Po kiahnach sme boli tyzden bez neho, znova sa vyhadzal nevieme zasa z coho, a dnes dokonca aj napriek tomu, ze ma zodac v tele, zacal sa zasa vyhadzovaat. Uz sme zufali, neboli sme schopni zistit, na aku potravinu ma alergiu. Kozna nam vtedy povedala, ze testy sa u takychto malych deti nerobia, iba ak by nic nezaberalo a to by nas museli hospitalizovat.
Neviete mi poradit, kde by mi v Ba boli ochotni, tieto testy spravit? Uz som aj rozmyslala, ze by sme si tie testy zaplatili. Je to strasne zufalstvo!

katy1979
17. mar 2014

Krvne testy snad ale robili. Treba ziadat aby urobili aj testy na intoveranciu. Zihlavka je u deti dost casta len nie vzdy sa pride na pricinu.

sisaha
17. mar 2014

@katkatomka najdi si imunologicku, ta ti testy spravi...

blavacka
17. mar 2014

@katkatomka moja dcerka ma potravinovu intolernaciu na kravske mlieko od malicka a kazdy rok nam robia krvne testy u imunoalergologicky...chodim s nou k MUDr. Hrozanovej do Ruzinovskej polikliniky...Kludne sa tam objednaj na testy, vysledky su za dva tyzdne. My sme boli aj na testy v nemocnici a zbytocne sme tam zabili cas...

eleaelea
18. mar 2014

Mojej dcere robili testy na alergologii, ked mala jeden rok

matkamirko
18. mar 2014

presne tak, treba ziadat odporucenie k alergologicke, krvne testy urobi-vysledky su o 3 tyzdne.

desszi
18. mar 2014

@katkatomka absolvujte biorezonancne vysetrenie, tam vam povedia, co je problem a ktore alergeny ho sposobuju, ak je to na alergickom podklade. A hlavne to bude bez krvych odberov a zbytocnej zataze dietatka. Parazity vam vysetrovali napriklad? Mozu vyvolavat na pokozke podobne symptomy ako keby slo o alergicke prejavy, ekzem, flaky na pokozke atd. Inak kozna ma pravdu, testy na alergeny u deti nemaju velmi vyznam, vzhladom na vyvoj imunity sa vysledky mozu menit kazdy den a to co platilo dnes nemusi platit zajtra.

zuzanale
18. mar 2014

@katkatomka my sme sa tak so staršou vytrápili síce už mala 5 rokov ale hrúza nám alergologička aj kortikoidy nasadila dietu ešte horšie bolo a nie vždy krvné testy ukážu o čo ide nám len vylúčili parazity z kožných testov vybehol len histamín po mesačnom trápení nas poslala obvodná inam zmenili sme alergologa ten vravel že v dnešnej dobe je to časté a ani sa nemusí prísť na to čo to bolo sirup ktorý nám dal zabral 1tt sme mali pokoj a potom bum znova rozmýšlali sme z čoho a jediné čo pribudlo za ten tt bola ochutená minerálka a nakoniec sme prišli na to že reakcia bola na kyselinu benzovú v tej ochutenej minerálke takže nemusia to byť zásadne potraviny ale bordel v nich o rok sme mali znovu podobnú reakciu tam zas podozrenie na šarlach ale tam už testy ukázali že to bola reakcia na makrolidové ATB takže my sme vyslovene citlivý na "chémiu" odvtedy u nás dávame pozor čo kupujeme a hlavne tak aby tam bolo čo najmenej Ečok benzoových kyselín zatial sa nám darí...

katkatomka
autor
18. mar 2014

Dakujem velmi pekne za reakcie.
Nam kozna povedala, ze by tu zihlavku mohol sposobovat aj nejaky skryty infekt a cudovala sa, ze jej pediatricka nesravila aspon krvny obraz a vytery. Lenze nasa pediatricka je presvedcena, ze to bola chyba diety. A to nas Misko, chudacik, ma uz taku tvrdu dietu, vylucili sme vsetky alergeny, ovocie a potraviny s vyssim obsahom histaminu, sledujem e-cka, stopy skrupinovych plodov a pod., a kedze to je skoro vsade, vela mu toho nezostava, co moze. Chlieb zhanam bez konz. latok a farbiv, robime vsetko, co vladzeme, ale uz nevladzeme. Ked sa teraz vysypal aj pri zodaku, ostala som uplne hotova.
Budem musiet ist prosit pani doktorku o tie testy.
@desszi Kde prosim robia tie biorezonancne testy a co to stoji?
Vdaka

desszi
18. mar 2014

@katkatomka uplne ta chapem, my sme na tom boli so stravou na zaciatku velmi podobne (maly reagoval na E-cka, lepok, mliecne, maso kuracie, hovadzie, zeleninu, ovocie, drozdie, umele sladidla, mali sme siahodlhy zoznam) , je to narocne, ale teraz sme na tom ovela ovela lepsie. Ten Zodac bol aj nas pripad. Dostali sme ho na liecbu potravinovej alergie a ekzemu a ked som povedala lekarke, ze malemu sa stav po nom zhorsuje, tak mi nechcela verit, ze to nie je mozne. A potom sme absolvovali biorezonancne vysetrenie (my tu v LV), a tam nam okrem inych zistili, ze problemom napriklad konkretne v Zodaku bolo umele sladidlo. Takze hlavu hore, ja za seba mozem povedat, ze sme bojovali bez chemie, bez klasickych liekov a upravou stravy a zivotospravy sa nam to podarilo a dalej dari. A vela nam v tom pomola biorezonancia sposobom, ze sme chodili na terapie, kde harmonizovali organizmus a vzdy sme dostali aj aktualne rady ohladne stravy, teda co nam v danej chvili alebo obdobi skodilo najviac, co sme museli vynechat alebo naopak co sme museli do stravy pridat. V pase mas uvedeny okres BA, tam je tych moznosti vela, ako priklad davam tento link http://www.biorezonancia-centrum.sk/profil/tera... Ceny su rozne, asi podla regionu, ako vidim, v BA je to drahsie ako u nas, ale zase je to investicia do zdravia, nie do liekov a chronickej choroby.

ajka30
18. mar 2014

@katkatomka najhorsie na tom je, ze to vôbec nemusi byt potravinova alergia. Kludne to moze byt reakcia na roztoce, pel, pripadne skrizena reakcia .... ani testy nemusia ukazat vsetko... drzim palce nech sa to zlepsi

katkatomka
autor
19. mar 2014

Dakujem! Ozvem sa, ako sa to vyvija.

bibistec
19. mar 2014

inac tie testy nemusia dobre vyst ale preco vas neposlali na gastro nechapem? to je prve co riesim nie? moja mala ma napr atopicky ekzem nesmie nic mliecne aj na pecive citam co obsahuje proste nic. ale na testoch u alergologicky jej mlieko nevyslo a alergologicka povedala ze problem je inde vadia jej chemikalie a tie su vsade. cize ziadne umele veci cukriky, tycinky...vsade je chemia aj v mlieku preto jej vadi.Napriek tomu ze davame velky pozor sem tam sa nieco stane, vyrobca zmeni technologiu alebo jendorazovo zje cukrik...a je ekzem. Cize ja by som ti poradila gastro + alergo ak nic nezistia, musis vsetko varit doma najlepsie ziadne magi kocky korenie, nic umele a hlavne nie polotovary, pribinaciky a podobne veci. Nam jedine toto pomaha a to sme mali seriozne problemy.

sisiska
20. mar 2014

@katkatomka moze to byt aj alergia na lieky, nemusia to byt potraviny...