Nezhubný nádor dlhých končatín u 8-ročného chlapca

nona31
4. mar 2024

Ahojte mamičky dlho som rozmýšľala či to tu budem písať ale už sme zúfalí 😐 Ja dúfam že to tu nik nerieši tento zdravotný problém ale možno nám niekto poradí ak tu je daka doktorka.
Syna minulý rok začalo bolieť koleno behali sme od doktora k doktorovi nik nevedel čo mu je nakoniec samé vyšetrenia skončili sme nakoniec v Ba kde mu to vybrali a zistilo sa že má nezhubný nádor ( dlhých končatín). Operáciu mal v apríli 2023 všetko bolo v poriadku až zase cez Vianoce sa zase sťažoval že ho kolienko zase boli hneď sme išli zase do Ba a znovu sa potvrdilo že sa to vrátilo teraz v stredu tam máme ísť na hospitalizáciu už od januára je vkuse na nurofene od bolesti ...predoperačné máme za sebou ale už mesiac máme streptokoka už nám skrz streptokoka zrušili operáciu 15.1.mal mať prvý termin teraz 6.3 máme prísť ale zase máme streptokoka už chcem aby ho operovali aj doktorka detská povedala že máme vyskúšať tam ísť ... už sa nemôžem viac pozerať na dieťa ako trpí. Môžu nás zobrať ako akútny prípad aj keď výsledky nemá dobré? ( Strptokok v hrdle) Krvné vyšetrenie má v poriadku Ďakujem za každú radu.

mimi3008
4. mar 2024

Nezhubny nador? Aky typ?

nona31
autor
4. mar 2024

@mimi3008 v karte má napísané nezhubný nádor dlhej končatiny. Má to pod kolenom na kostí.

ketrint
4. mar 2024

@nona31 neviem zial poradiť, ale držte sa 🙏💕
Ak by ste boli na Kramároch, bývam blízko nemocky a väčšinou robím z domu, tak ak by ste niečo potrebovali doniesť, kúpiť, pokojne nápis.

pralinka25
4. mar 2024

@ketrint

pralinka25
4. mar 2024

@nona31 neviem pomoct ani poradit len ze vam drzim palce a budem na vas mysliet. ale ine som este chcela. je ten streptokok naozaj taka vazna indikacia odsuvat operacu ked ma bolesti? niektore tieto koky sa jednoducho nedaju preliecit dlhodobo. mam v okoli 3 ludi ktorym nic nezabera a skratka sa ho nevedia zbavit. to ked sa nepodari tak co? nachaju ho tak? neda sa to najako obist? moze to sposobit nejaky naozaj velky problem? ja sa to az bojim teda napisat ale svagrina mala pred sebou naozaj nutnu operaciu a presne tento isty problem bolo to teda pred rokmi ale nakoniec to ich lekarka vyriesila inak a sla na opaeraciu aj s kokom. jej to teda nic neskomplikovalo ale mozno pri niektoryh op. je to problem preto sa pytam.

koniarova
4. mar 2024

Napíš do skupiny Zdravotníci na MK.

nona31
autor
4. mar 2024

@pralinka25 práveže ani mi tomu nerozumieme že prečo ho nechcú operovať veď idú operovať koleno nie mandle pri čom pri mandliach nerobia vyteri...tiež tomu nerozumieme ideme tam a možno aj napriek tomu ho zoberú, ani naša detská doktorka to nechápe že dokedy ho nechajú trpieť už má za sebou 2 antibiotík a stále máme streptokoka...

nona31
autor
4. mar 2024

@ketrint ďakujeme krásne áno ideme na Kramáre

klaudulixx
4. mar 2024

@nona31 pretože pri operácii je telo oslabené, pri komplikáciach streptokok zasiahne tú najslabšiu časť tela - koleno. Ak uvediem extrémny príklad, kľudne by mu mohli amputovať nohu, ak by ho operovali počas choroby.. prajem veľa síl..

kacena4
4. mar 2024

drzim palceky aj na nohach 🙏 my sme tak oddialovali operaciu hlavicky, trvalo nam takmer 1/2 roka kym sme sa preliecili z bacilou nakoniec dr. povedal, ze aka by znova isla ochoriet nasadia sa preventivne atb pred operaciou a pride "prekryta" a bude sa operovat. odporucam ak sa to nepodari spojit sa s dr nech vam napise nejake lieky od bolesti ak je vam nurofen slaby a drzim palceky nech sa date dokopy a ste cim skor zdravy 🙏

zuzike123
5. mar 2024

Mysim, ze vas nebudu operovat. Anesteziolog neuspi dieta, pretoze ho nebude moct zaintubovat, mohol by streptokoka zaniest hlbsie a mali by ste vacsi problem ako teraz.

nona31
autor
6. mar 2024

Operácia sa nám odložila chlapci už majú antibiotiká a my sme tiež už po výteroch s mužom nech sa všetci preliečime ďakujeme všetkým za pekné slová a energiu 🥰

monikakireth
4. aug 2024

@nona31 dobry den viete mi viac povedat o tej operacii dceru caka a ja som hotova z tohi