Ahojte maminky mali ste niektorá bábätko ktoré nemalo vyvinuté jadierka, boli sme na tretej kontrole na jednej strane sú jadierka vyvinuté pekne na druhej strane sú ale nie tak ako na tej druhej, doktor nám povedal že máme baliť na široko kým sa dá tak balím, keď vraj začneme chodiť mame sa prísť ukázať... mali ste stým niektorá skúsenosti napraví sa to keď začne malička chodiť?
skus doktora v ba mudr marek gajdos myslim strecnianska.nasej malej dal v3mesiacoch ortezu a pomohlo to
@ivet98 Môj najmenší ich nemal ani v roku. Nemusela som ani baliť. Jadierka sa môžu u niektorých detí tvoriť dlhšie. Niekde to vraj od určitého mesiaca ani nekontrolujú. Podstatné sú vraj uhly. A ako sa dieťa vyvíja, či nemá časom problém s držaním tela a chôdzou. Ja chodím s malým k ortopedicke len preventívne.
@weronika90 áno to som počula ze jadierka sú ako zuby, nie každému sa vývinu hneď , počúvam doktora keďže je v BB asi najlepší ortopéd, balím na široko tak ako mi kazal, tak uvidíme časom
@ivet98 Tak ak kázal baliť, tak treba. Ja už si úplne nepamätám ako mi to vysvetľovali traja ortopédi presne. Ale baliť sa musí len niekedy, ak treba ešte dopomôcť buď tým uhlom alebo niečomu. Hlavne je nestresovať. Mňa strašila mierne pediatrička,preto sme skončili ešte u ďalšej ortopedičky. A tá nechápala načo nás tam poslala.
@ivet98 to akože až keď začne chodiť máte prísť zase na kontrolu? Koľko mesiacov má malá? My sme chodili do pol roka.... Ale boli tam aj väčšie deti, ktoré nechodili, ale chodili na kontroly a mali aj remene na nohách....