8 ročný synovec má raz do mesiaca nevysvetliteľné zvracanie, je to pravidelné - raz mesačne, niekedy ho aj bolí hlava, strava bežná ako inokedy, krvné testy v poriadku, minulú noc to zase prišlo, vyzvracal sa a ráno bol ako rybička. Rieši sa návšteva dr v KE, lebo jeho detská dr je tak na dve veci ... Mal niekto z vás podobné skúsenosti ?
Ja viem že som tak bývala ako decko. Proste som pomaly aj čreva vyvracala z ničoho nič a na druhý deň pohoda.
A nie je.to nieco od psychyky?
Co robil dany den a nasledujuci a s kym sa stretol?
Daky skryty stres, ci strach?
bude to pravdepodobne detska migrena.
roky rokúce som to mala... migréna . u mňa bolo dôležité prestať s jedením min. 4 hod pred spaním... Najlepšie hladná...
@renka011 môj syn má to isté. Má 7 rokov. Príde domov zo školy, že ho bolí brucho, vyvracia sa. Ráno je OK a ide do školy. Diagnoza: Detská migréna. Má to už asi 2 roky. Začalo to v škôlke. Učiteľka mi volala:"Prídte si po syna, leží na koberci." A ano má to raz za mesiac.
@renka011 4 rocna dcera nam pravidlene kazdy mesiac zvracala
Potvrdena detska migrena
Boli sme na ocnom dostala okuliare odvtedy je to ovela lepsie ale musime davat pozor na prijem tekutin a hlavne aby jedla
Odporucam neurologa a ocne vysetrenie
Tiez by som nevedela co s nou keby nemam migreny ale chvalabohu zane teraz
U malej zabera paralen teply caj a nieco sladke ked ma zachvat
Potom sa moze normalne najest
@nikuska744 máte to potvrdené neurológom a berie Váš syn na to lieky ?
@renka011 môj mal toto od malicka.. Každé ráno keď do skolky, skoly isiel.. Niekedy poobede.. Niekedy aj hlava bolela,.. Všetky možné vyšetrenia, našli akurat problém s očami, dali okuliare.. Ale problem pretrvaval.. My sami sme zhodnotili ze psychika.. A nakoniec tak aj bolo, kym sme žili s ex, tak to bolo na dennom poriadku, po rozvode a odsťahovani sa, sa to nestalo uz..
@renka011 podla mna tiez migrena... syn mal par krat silny zachvat migreny kedy aj zvracal (vacsinou v noci) na druhy den ako rybicka... my sme boli aj u neurologicky, potvrdila nam podla popisanych priznakov, boli sme aj na CTcku a to ma v poriadku... nakazala nam davat magnezium a necakat kym sa bolest hlavy vymkne kontrole ale hned dat nurofen... lebo ked to uz ide naplno tak nemusi zabrat... syn ma 6 rokov
@renka011 neberie žiadne lieky