Nevydarené termíny na výber nosnej mandle

lenkadanka
18. júl 2023

Poprosím mamičky, ktoré ste boli v podobnej situácii,ako ste to riešili. 6 ročný syn už 4 razy nenastúpil na plánovaný termín výberu nosnej mandle kvôli choribe. Mali sme ísť do HE aj do PP. Ide z choroby do choroby, vkusne má zadnú nádchu potahuje nosom v noci zle spí. Chcela by som, že teraz keď vyzdravie,aby hneď dostal termín kým je zdravý. Neviem ktorá sestrička sa nadomnou zlutuje a vyhovie mi. Ako ste to riešili? Už som zúfalá z tejto situácie a to má nastúpiť do školy.

brezza
18. júl 2023

@lenkadanka nam sa to stalo nastastie len raz. My sme ale boli v sukromnom centre tak nam hned o dva tyzdne nasli nejaky termin a za ten cas sa vyliecil.

lenkadanka
autor
18. júl 2023

@brezza a ake centrum to bolo

kacena4
18. júl 2023

ked len vyber mandli nic strasneho sa nedeje. nam tak kvoli chorobam odkladali 6m operaciu mozgu 🤪 nakoniec jej nadadili atb preventivne a zoperovali. skuste sa tak dohodnut s pediatrom ci vam pred terminom nenasadi. drzim palceky

tinkavvv
18. júl 2023

@lenkadanka a nevies ho pred op izolovat? Ja som dceru nechala doma zo skoly tyzden pred terminom presne z toho dovodu.

jaskolka
18. júl 2023

Tak deti, ktoré idú na výber nosovej mandle, v podstate nikdy nie sú "úplne zdravé". Logicky, lebo kvôli tomu sa ta mandla vyberá. Ako veľmi bol chorý? Nevadí, ak bude trochu chorý, v zmysle sopel, nádcha.
Nesmie byť len horúčka, zelený sopeľ a zápal priedušiek. Dieťa je tam aj tak kryté ATB.

n820p
18. júl 2023

@lenkadanka v HE ste kde boli objednaní? Bola som so synom vyberať asi cca 4 mesiace dozadu u pána Hrisenka na ORL, syn mal dlhodobo zelené sople, stále bol chorý, takže som sa hneď nato aj pýtala a dostala som odpoveď, že v čase operácie im sople vadiť nebudú, vraj iba nemôže mať nejaký infekt (kašeľ, teploty…)

jaskolka
18. júl 2023

@n820p presne tak.

lenkadanka
autor
18. júl 2023

@jaskolka áno to viem, teraz máme vírusovú angínu tak preto nejdeme

lenkadanka
autor
18. júl 2023

Mimo kolektív bol vždy len tie termíny boli v zimnom a skorom jarnom období a skončili sme na ATB deň dva pred odchodom asi budem skúšať obvolavat nemocnice tu v okolí ci sa im neuvoľní termín náhodou

gabriellka
18. júl 2023

@lenkadanka my sme západné Slovensko takže miesto neporadím. my sme boli na súkromnej jednodňovej klinike
môjmu malému veľmi pomáhalo more. on mal zelené sople 2,5 roka vkuse. s výnimkou toho ze sme boli pri mori a mal mesiac kľud.
tak som to naplánovala tak ze sme zajrdnali dovolenku v Chorvátsku. deň pred odchodom sme boli na predoperačné. z dovolenky sme sa vrátili v nedeľu a v utorok zákrok.

brezza
18. júl 2023

@lenkadanka centrum Kramare v Bratislave, ale podla mna nieco take bude aj na Vychode

lenkadanka
autor
19. júl 2023

@gabriellka máte na myslí mediklinik

zuzubb007
19. júl 2023

Nam sa podarilo na treti pokus a to az cez letne prazdniny mimo kolektivu, ale pomohlo to uplne mega to vybratie dovtedy 4 x antibiotika a sople kazdy mesiac, teraz raz za 3 roky antibiotika co v skole vsetci schytali bacila a soplik sem tam ale hlavne zapali usi konecne presli

lenkadanka
autor
19. júl 2023

A máte niektorá skúsenosti s mediklinik, lebo centrum Kramáre majú termín až v decembri

gabriellka
19. júl 2023

@lenkadanka áno mediklinik Levice. Termín sme mali do mesiaca