Nevoľnosť v aute u prváka

8. máj 2024

Dobrý deň, syn máva obcas nevoľnosť v aute keď cestujeme dlhšie trasy, je mu na vracanie ale vždy to nejak prechycha pripadne zastavíme alebo otvoríme okno. Teraz ale pojde autobusom zo skoly, nikdy predtým nemal ziadne lieky na nevoľnosť, ucitelka odporúča Kinedryl. Nebude po ňom ale ospalý? Pripadne nejaké iné alternatívy? Videla som aj nejaké lizatka, sú účinne? Dakujem

deti95060810
8. máj 2024

z Kinedrilu sa riadne spí...bude oťapený ...
možno keby si dala menšiu dávku...
dcére sme dávali aj homeopatiká - treba vyskúšať.

janica_
8. máj 2024

Aj toto niekomu pomaha.

aalt
8. máj 2024

Ja som grcal vzdy a vsade. Mna kvoli tomu ani nechceli v skole nikde bravat ak nebolo treba 😀 Kynedril to zmiernil, ale nie vzdy pomohol, alebo skor vacsinou aj tak nepomohol. Kazdopadne som bol po nom riadne otapeny. Takze za mna bud fakt mensiu davku (stvrtku? neviem ake ma davkovanie), alebo dat len sacok, prinajhorsom mu zastavia. Ak to ma obcas, tak by som to neriesil, medzi prvakmi ich takych bude. Nech si sadne k oknu aby videl von. Kinetoza je chaos v hlave, ze vnutorne ucho hlasi pohyb, ale svaly su v klude. Takto aspon oci vnimaju pohyb a mozu to "oklamat". Urcite nie citat a podobne. Pomaha aj pohyb, takze paradoxne ak by hybal nohami, tak to pomaha. Ja svojim hovorim, aby kyvali nohami, alebo "tlacili kapustu". To ak bude sam v autobuse nebude, ale mozete vyskusat potom v aute. Homeopatika samozrejme nepomozu.

koniarova
8. máj 2024

Kinedryl mojim vždy pomohol. Oťapený neboli nikdy.

anavixy
8. máj 2024

Skuste Vagaline sprej, ak si ho bude vediet aplikovat aj sam alebo ucitelka (spravne chapem ze idu na vylet?), my sme zatial neskusali, ale kamoska ano aj pri viroze a vraj zaberal. Inak tie naramky alebo zazvorove lizatka.. posledna moznost Kinedryl, ospaly moze byt z neho veru, ale zas pokial je to ze idu na vylet, tak to sa v buse vyspi a vybavene.

kacena4
8. máj 2024

lizatka su super pouzivame ich ked sa bude citit zle pocas cesty si ich da a hned zaberu

evkamotka
8. máj 2024

Homeopatiká samozrejme nezaberu lebo neobsahuju ziadnu ucinnu latku a moj syn vracia aj s kinedrylom...ja by som kaslala na to. Tiez mi byva od mala v aute zle a nic mi na vylet nedavali, nejako som to preokienkovala 😀

zuzanaete
8. máj 2024

Nasmu staci 1/4 Kynedrilu na cely den. Otapeny nebol este ani raz. Davame iba na dlhsie trasy. Ale na skolsky vylet bude mat, aj ked nepojdu daleko. Nech sa citi komfortne a nemusi riesit, ze mu je blbo, aj ked by az k vracaniu nedoslo.

autor
9. máj 2024

Mam teda Kinedryl ktorý mu dam rano doma a ak mu bude zle cestou naspäť tak mam to lizatko. Dakujem