Čo dávate deťom proti nevoľnosti pri cestovaní? Okrem homeopatík (sme proti nim, dôvody nejdem rozpisovať). Dcéra má 7 rokov, doteraz bolo cestovanie v aute v pohode, no v poslednej dobe jej začína bývať zle, zatiaľ vždy pomohlo zastaviť, vystúpiť a predýchať na vzduchu, no rada by som mala aj niečo v zásobe pre prípad, že to nezaberie. Za mojej mladosti som bola na Kinedryle, tiež mi tie cestovné nevoľnosti začali zhruba v tomto veku a trvali až takmer do 30-ky... Videla som nejaké zázvorové cukríky / lízatká - pomáhajú? resp. s čím máte dobré skúsenosti?
Kinedryl stačí stvrtka, pomaha
Kinedryl.....a mne zaberaju aj tie lyzatka, ale iba pocaas toho ako cmulam. Ked prestanem, zas mi je zle
dufam, ze ma neukamenujete za tip... kedysi som citala, ze psikom sa dava proti vracaniu v aute za hrst gumenych medvedikov. v zaludku napuchnu, zatazia, nema tendenciu sa burit. ja som to automaticky zaviedla u nas, ze na dlhe cesty sme mali v aute gumene cukriky a z rodiny nikto nikdy nemal problem. ale ci to bolo kvoli gumakom neviem
Tak to zaujima aj mna. Dajte baby overene rady. Ja trpim v aute, na lodi... fuuuuj. Hrozne. Zial aj deti sa nam uz v aute povracali. mame svoje prihodicky :D Takze kinedryl. Este ina rada?
@0silvia0 presne jak moj syn 😀 tiez sa zgrcal z gumkacov...
@modrava zrejme ste rodina, co v aute nemala ani predtym problemy, urcite to nie je gumenymi macikmi 😉
@katka0123 moj muz trpi ako spolujazdec v aute. v autobuse je v pohode, aj ked sam soferuje, aj v lietadle, aj na lodi... vse ok, len to auto mu vadi pokial nie je on sofer. a nepomaha mu NIC, aleze absolutne nic. grca vzdy, ziadne lieky, cukriky, napoje, pozeranie sa na jeden bod a pod... je to v ludoch, v hlave...
@adula12 Pozdravujem ho. Zial, ja trpim vsade. Ludia na lodi na mori ked su vlny vyskaju aka strasna sranda, ze su ospliechani, a ja kaslem na delfinov, na modre jaskyne, na vsetko a rozmyslam kam dat sacok s grckou, co zmolim zelena uz 15 minut, a ci ho este nebudem potrebovat, do kosa ist nemoze, do mora to tiez nehodim, wcko ziadne, lod mala...no hroza.
Kinedryl je naj, ja dávam deťom vždy, pre istotu.
Dávam tiež Kinedryl. Štvrtinku maximálne polovicu, podľa dĺžky cesty, a nemám pocit že by bol z neho malý ospalý.
Ja zasa nedám dopustiť na homeopatiká - Cocculine - nie si ospalý a zaberajú vždy. Vhodný pre všetky vekové kategórie vrátane tehotných žien a detí.
Mne pomaha najest sa pred cestou a trochu tym zatazit zaludok. Ked idem na lacno je mi zle vzdy. Nemozem robit ziadnu cinnost pocas jazdy, len sa sustredit na cestu. Bez telefonu, nemozem citat, hrabat sa v kabelke atd. Som strasna citlivka od mala, grcala som aj z kinedrylu. Mne sa chce grcat aj ked vidim kolotoce, vozenie na nich nehrozi.
No ja som teda po kinedryle "zalomila" len co sa auto / autobus / lietadlo pohlo... hlavne ze som si v lietadle vzdy kupila miesto pri okne a zaspala este pocas pocuvania bezpecnostnych pokynov (ze aka dobra rozpravka na dobru noc) a zobudila sa na "pristavame v... vonku mame xy stupnov..." v kazdom pripade kinedryl mi zabral vzdy, tak kupim ten.
a spytam sa v lekarni i na tie lizatka, minimalne sa dieta potesi, ze mu mama sama ponuka lizatko 😀 ...tento tyzden chodia zo skoly na vylety autobusom do okolitych miest, vcera cestu zvladla v pohode, no pre istotu som jej sacky zabalila a kazala ucitelke, nech ju posadi dopredu, lebo zacina mat problem aj pri nie velmi dlhych, cca. 20 km cestach...
ospalost pri kinedryle neberiem ako nevyhodu, ja som si pri nom vzdy vynikajuco pospala, uz len v narkoze som si "zdriemla" lepsie :-P
to s tymi gumenymi cukrikmi som este nepocula... ale ako niektore dievcata pisali, ze po nich zvracali, tak neviem, ci by som mala odvahu riskovat, ze to budem odliepat a zoskrabovat z interieru auta... v kazdom pripade dakujem za rady. lizatka hodnotim ako stojace za pokus a kinedryl ako istotu, ktoru budem mat v zasobe.
@mimimami3 aj nasa mladsia ma nevolnosti pri cestovani a objavilo sa to len neskor, nie ked bola babatko, vtedy cestovanie bolo ok. Ale k veci. Nasa lieky nechce, nevie ich prehltnut, tak jej vzdy dam do auta vodu, aby sa mohla napit a ked jej zacne byt zle, tak si otvori okno, aby zacal viac prudit vzduch. Ak idu na vylet so skolou, tak ucitelke vzdy hovorim, ze aby ju posadila dopredu, vtedy je to lepsie, ako ked sedi vzadu.Ja som sa aj doktorky pytala, ze co na to, okrem tabletiek....vraj postupne z toho vyrastie a treba skusat, co zaberie, lebo ze kazde dieta reaguje inak a ked to uz bude mozne, ze by mala sedavat vpredu, ze vtedy to nie je take zle...
@mimimami3 Ja som akurát dnes moju odprevádzala do školy v prírode a dala som jej ráno 1/2 Kinedrylu, hodinu pred cestovaním. Tiež jej býva zle, tak bude sedieť vpredu a má ešte v zásobe mentolové cukríky /s tými mám ja dobrú skúsenosť, že mi zaberajú/.