Ahojte, dcéra má 13m a stále má nevolnosti v aute, viem že kinedryl je od 2rokov, nie je niečo iné na nevoľnosť,
Nedávať pred cestou jesť, hlavne nie mliečne veci.
Plánovať dlhšiu cestu na čas spánku.
Nevoziť v protismere, u nás zabralo dať sedačku dopredu vedľa vodiča.
@mabose Píšeš, že má 13 mesiacov, ale od 1,5 roka dávaš Kinedryl .... takže neviem koľko vlastne má.
Skúste načas cesty obmedziť len na to nevyhnutnejšie a v aute na kratšie trasy zabaviť, tak aby sa nedívala von bočnými oknami. na dlhšie fakt len dopredu - u nás to fungovalo.
Zmeniť štýl jazdy, mojej dcére napr. vadilo prudšie brzdenie a pridávanie plynu.
Pri plynulej jazde jej zle nebolo.
Do 3 rokov, tiež v aute zaspala len výnimočne.
@mabose nám doktorka odporučila coculline. Deň pred jazdou a potom ráno v deň jazdy. Nám však zabralo obmedziť jedlo pred jazdou a nedávať vôbec mliečne, takže zatiaľ sme tento coculline neskúšali.
@mabose Prepáč, máš pravdu - pomiešali sa mi príspevky.
Ak si s ňou v aute sama, vidím jediné riešenie mať ju vedľa seba. Zabaviť ju minimálne, že si spievate, rozprávate sa. Si k nej blízko. aj keď sa jej priamo nedotýkaš.
@aknamorka22
Cocculine je homeopatikum, taký je aj jeho účinok - niekomu zaberie, väčšine nie.
Môžeš vyskúšať, mojej dcére neúčinkovalo vôbec
Sestrinej pomahalo jedine nejest, ale uplne nic, nielen mlieko. Este aj z prázdneho zaludku ju dokazalo nadrapovat ale aspon nemala co vyzvracat. Aj dnes ked uz je skolacka, iba kinedryl jej nestaci, nemoze aj tak niektore veci zjest pred cestou. Raz mala kinedryl a len take suche kekse jedla cestou a tesne pred cielom sa aj tak dozvracala.
Náš tak tiež grcával potokom, aj keď nič nepil alebo nejedol pred jazdou. Najviac pomohla zmena vajíčka na autosedačku a jazda v smere (aj keď je to menej bezpečné, viem, ale nebezpečné je aj keď sa dieťa dusí zvratkami na zadnom sedadle...)
Nespravis s tym nic velmi... Ja si zakruty musim odsoferovat sama - vadi mi, ked muz pribrzduje do zakrut a rozbieha sa zo zakruty... Je to rovnovaznym telieskom v uchu... Dcera to ma tiez. A to uz je vacsia...
Mozes skusit zmenit vajco za sedacku, protismer za smer... Ale ci to pomoze... Skor mozno zmenit styl jazdy - tie pretazenia v zakrute, aby neboli moc velke
@mabose mne je zle doteraz mam po 30tke ;) ja som nechapala.preco mala mi v aute rici vkuse az na cca 14m sa mi zgrckala a odvtedy sme.zistili ze je jej zle....takze robim pri nej to iste co vysse pisali a co mne zabera...bohužiaľ žiadne hračky nic nemoze mat(take.male babo asi nevidi cez okno uz si nepamätám) klimu zapinam smerom na strechu plus predné sklo velmi neobliekat teraz len tričko sedacka este hreje.....ja som davala.coculine a.od 2r kynedril
Nevidela som ze by zaberal.mliecne urcite cele doobedu nic nejest (mlieko jogurt) 2hod urcite nestaci pred jazdou nejest take ale.viac
Nevydrzala ani 15min v aute co bolo vkuse zle aj teraz poprípade otvorím v predu trosku okno a dycha vzduch ktorý. Ide....tak uz cestujeme 4r kynedril davame ak ideme viac ako.40min jazdou
@mabose u nás zaberá iba nedať ráno mlieko keď ideme doobeda autom. Grcá aj po 15 minutovej jazde. Kinderil už dávame od 1,5 roka, 1/4 a iba na dlhé trasy.