Ahojte mamičky chcem sa opýtať na vašu skúsenosť, teraz v čase korony ako to vy máte s pediatričkami? My máme pediatričku ktoré nevidela moje dieťa od februára kedy začínala korona... ešte vo februári nás hnala aby nám stihla spraviť očkovanie a viac nič. Mala bola chorá som jej volala či možme prísť tak dcérku vyšetrila po telefone, smskami. Dcérka ma 20 mesiacov.Proste ked jej volám že potrebujem niečo od nej tak sa stále vyhovorí na koronu.Kamoška mala chorú dcérku tak jej po telefone vypísala recept, vôbec nebola ochotná dieťa vyšetriť.Ist sa tam nedá lebo lekárka ma zavretý vchod takže sa tam nedostanem.Ako to máte vy? Vyšetruje vaše deti lekárka či robí to po telefone?
Velmi vela riesim po telefone, to je pravda. Zalezi aj, preco volas, boli sme tam kvoli krivym noham dcerky a potrebujeme ist dat vysetrit znamienko, to nas vzala hned, dala papiere na fyzioterapiu a kozne... zo soplom len posle ocr na mail... take deti nechce vidiet teraz haha
Zatelefonujem a čo sa dá rieši cez telefón. Ale normálne má ambulanciu, čiže ak je niečo vážnejšie, normálne dieťa vyšetrí
Ale ak treba výmenný lístok, ktorý teraz netreba, či len niečo treba predpísať, tak to rieši cez telefón.
Podľa toho čo potrebuješ. Ak riešiš len nejaký sopel či kašeľ, alebo teplotu, tak tam fakt netreba chodiť
Ja chodím ešte k pediatričke a dnes mi spravila preventívnu prehliadku. Ale má oznam na dverách, že v prípade choroby/príznakov choroby ju má rodič najskôr kontaktovať telefónom.
Aj u nás vyšetrujú pediatri po telefóne - teda ak ide o bežné virózy alebo bakteriálne infekcie - čiže teplota, kašlík, soplík......ale ak dieťa napr.bolí bruško, tak sa dohodne po telefone kedy treba prísť a dieťa pozrie či nejde o niečo vážnejšie.....ono záleží aj v akom veku máš pediatričku, naša je už roky na dôchodku😉 preto aj tá opatrnosť....
naša vyšetrí osobne ak je to potrebné, ale funguje to systémom, že najprv zavolám a dohodneme sa na presnom čase... ak nie je potrebné, tak sa bavíme len telefonicky
najprv volam, v pripade potreby sa dohodneme na navsteve. boli sme na ockovani. konzultovala som viac krat stav.
Mam 2 rocnu a neboli sme u nej skoro rok. Vlastne naposledy na ockovani kedze nam sa posuvalo. A to mam doma rizikove dieta. No pokial je v poriadku, nevidim dovod tam chodit. Poradne robi ako pises. Po telefone. Popyta sa na vahu, dlzku, ako papa a co mame nove, a hotovo. Ostatne decka aj boli chore cez prvu vlnu ale neboli sme na vysetreni ani raz. Proste vsetko telefonicky.
Môj, teda nás doktor. Nechce o vyšetrení cez telefón ani počuť, proste on tvrdí že to sa nedá. On. Musí proste dieťa vidieť, je to bývalý primár na detskom oddelení
Ja mam 4mesacne babo a normálne chodievam na poradne v stanovený čas, aj s malou som bola na 6rocnej prehliadke a keď je dieťa choré, tak treba volať a podla príznakov lekárka teda povie, či treba prísť alebo nie, ale čo mám kamošky, tak nikdy neodmietla vyšetriť ani jedno dieťa
Naša robí úplne normálne, ani objednať sa nemusíme. Aj takto mesiac sme u nej boli dva krát, lebo dcera je chorá. Aj moja obchodná normálne ordinuje, len sa treba objednať. Ja nechápem ako môžu niektorí liečiť bez toho, aby videli pacienta.
Naša primárne rieši mailom a cez telefón a pokiaľ si to stav vyžaduje, pozve si dieťa do ambulancie a prezrie ho, potom stanoví liečbu. Poradne a očkovania robila normálne. Od začiatku korony som tam bola s 8ročným na prehliadke, so 4 ročnou tiež a s bábom som chodila do poradní a očkovať. Raz boli deti choré, ale vybavili sme cez telefón, návštevu nebolo treba.
Hlavne, že tu testujeme zdravých ľudí. A chorý sa ani len k lekárovi nedostane.
Aj pediatricka, aj moja dospelacka Dr normálne robia preventívky. Vyšetrenie najskôr po telefóne, odporučené voľnopredajné lieky z lekárne, ale obidve mi povedali ze ak sa príznaky po pár dňoch nezlepšia treba normálne prísť na vyšetrenie.
Mne to teda oveľa viac vyhovuje takto, nie s bežným prechladnutím trčať hodiny v čakárni a zaťažovať lekára mojim soplikom len koli pn/ospravedlnenke alebo receptu na lieky ktoré užívam dlhodobo.
Lekára keď je človek naozaj chorý, stav sa nelepši. Ja teda dúfam ze toto ostane aj po koroňe
Co sa da riesit cez telefon/mailom, riesim elektronicky. Sama nemam chut tam zbytocne chodit, ak teda to nepovazujem ja a lekarna za nevyhnutne. Ale mali sme aj poradne, aj ockovania normalne pocas prvej aj druhej vlny.
Vacsina po telefone...ale sama povie ak sa nezlepsi do xx dni zavolaj a pridite
@lauriema A moja doktorka vraví že po telefone je to lepšie že je to telemedicina :D
Ja som konzultovala klasicky po telefone, ale dostala som instrukcie co sledovat a kedy prist na osobne vysetrenie. Ale osobne vzdy najskor pediatrovi volam, opisem co sa deje a som rada, ked usudi, ze to este netreba riesit navstevou a da mi len rady, co zatial doma a kedy uz prist. Ale teda ja nasmu pediatrovi uplne doverujem a som si ista, ze keby si on nebol isty, zavolal by nas do ordinacie.