Neviem určiť či má 3-ročná dcéra vlhký alebo suchý kašeľ.

mudreocko
10. feb 2020

Ahojte mamicky. Mam velky problem urcit aky ma dcerka kasel....ako ked je ma vela hlienov ako teraz pred tyzdnom, ked zacala byt chora, tak som vedela ze ma vlhky, brala Calcium a Trifed. Ked sme prisli v pondelok k doktorke, predpokladala, ze pojde dnes do skolky (po 7 dnoch), aj listok nam dala ze moze ist, no este sem tam zakasle. Tak som si ju este nechala doma. A ja netusim aky je to kasel...taky silne vlhky ako mala pred tyzdnom uz nieje, ale zase asi ani suchy drazdivy to nieje. Sople uz nema, len minimalne, takze zatekat jej asi uz nema co....najhorsie je, ze ked sme u doktorky, tak poviem, ze Zuzka zakasli, aby doktorka pocula aky druh kasla ma a doktorka ma vzdy stopne, ze nech tu nekasle...tssss...asi kvoli tomu aby tam nedavala bakterie, ale ved ja si pamatam, ze ked som bola mala, vzdy mi doktorka povedala aby som zakaslala....tak teraz neviem, ci lieky na vykasliavanie vynechat, aby uz ju nenutili vykasliavat, ked tam uz mozno nema co...alebo este podavat dalej, ze sa to zlepsi liekmi?? Doktorke nevolam ani, lebo mi zase povie, ze aky kasel ma a ja netusim.... prosim poradte, dakujem

gabulienka623
10. feb 2020

Ja myslím že to už sú len také dozvuky po chorobe. Keďže už nemá hlieny, nie je čo vykasliavat, takže lieky na vykasliavanie určite nie. Ja v takýchto prípadoch už len niečo bylinkové napr. Stopkasel, aby to hrdielko a sliznicu ukľudnil. Tento stopkasel sa môže dlhodobo je aj na podporu imunity. Ja si vyrábam aj domáci skorocelovy a cibuľový sirup, ten je veľmi fajn.

kika831
10. feb 2020

@mudreocko z mojej skusenosti ak nasadite sirup na vlhky kasel tak sa mala opat rozkasle a rozsopli bo to vzdy riedi hlieny. Takze ja by som to uz nechala dozniet a v priebehu par dni sa ukaze. A co sa kasla u doktorky tyka tak nam vzdy lekarka povie aby zakaslali, aby ten kasel pocula.