Je tu nejaka maminka, ktora ma skusenosti s neutropeniou? Mojmu malemu ju zistili, ked sme bili hospitalizovani v nemocnici kvoli zapalu pluc. Hodnotu neutrofilov mal len 2,28 o tyzden by sme mali ist na kontrolne odbery. Mam strach, ze to bude zle. Kto ma s tym skusenosti? Co nas caka? Citala som o tom len zle veci, ze to moze mat dokonca suvis s leukemiou, tak som total vystrasena.
@pininka sa to nejak upravilo vekom? A na hematologiu ste nechodili?
@slnecnica777 na hematologiu nás neposlali. Má to aj hranici, on mal hlavne to IgA veľmi nízke. To je vec ktorá sa vlastne nedá veľmi zmeniť, takže keď to má na hranici tak je to vlastne ok.
ahojte. dcera ma teraz 14 mesiacov a ked mala rok dostala sa do nemocnice kvoli vysokym teplotam. neutrofili jej klesli na 120 a poslali nas na hematologiu do BA kde bola na atb sledovana. po vsetkych vysetreniach sa vylucila leukemia, vrodene choroby a pripisuju to za nasledok virusovej infekcii... uz druhy mesiac chodime na pravidelne kontroly do BA kde jej zoberu odber ale stale sa drzia neutrofily na hranici cca 300. kedze odber z kostnej drene nepreukazal bloky kt by sposobobali nizku tvorbu stale sa predpoklada ze je to nasledok tej infekcie. berie zinnat atb a diflucan. caka sa ze sa to samo upravi. niekde na forach som citala ze to moze trvat 6 mesiacov ale aj roky... moze sa to upravit v podstate hocikedy. nas rezim je ze nechodime medzi ludi, prisny zakaz stretavania sa s malymi detmi...
Ahoj, ešte sa liečite ?
@slnecnica777 aj nas mal nízke, tiež som sa bála, mal aj nízke biele krvinky a veľmi nízku imunitu. Napriek tomu nikdy nebo často chorý a okrem bolesti brucha ktoré našťastie prešli. Sledovali ho ešte na alergologicky ale má to v norme.