Neustupuúuci kašeľ u škôlkara

17. nov 2024

Ahojte, moj syn nastupil do skolky v septembri prvykrat. Cakala som ze choroby budu ano. Ale toto je uz nonsens . Od oktobra bol chory samozrejme liecili sme, doma bol, najprv mal v nose jednu bakteriu, dostal uniflox kvapky, preslo mu to , 2 dni bol zdravy, a znova sople kasel tak bral biseptol 2,5 tyzdna, vyliecil bol zdravy 1 deň, isli sme na kontrolny vyter, v ten den bol zdravy, dalsi den nastup suchy drazdivy kasel az do napinania na zvracanie, okej nasadila som stoptussin sak hadam prejde, toto zacalo pred tyzdnom, cely tyzden dusivy kasel zmenil sa na vlhky, znova ho dusi az do pomaly zvracania. zajtra volam doktorke. Toto trvalo cely oktober az do dnes. Od utorka berie bronchovaxom na bacil Moraxella co mal v nose. Ale ten kasel je uz nenormalny. Nic nepomaha. Zazil niekto? Co pomohlo?? Inhalator mame , teraz som mu nedavala ale od zajtra začne.

ariannazara
17. nov 2024

Môj už chodí 3 rok do škôlky ale toto jak je teraz chorý je masaker. Podobne celý október, november doma. Ja uz na prasky

autor
17. nov 2024

@ariannazara ale ja mam pocit ze to kazdy teraz toto riesi viac ako inokedy, ze toto vobec nebyvalo az takto.. to je nenormalne.

ariannazara
17. nov 2024

Nemáš jazveciu masť? Najlepšie od nejakého poľovníka, môjmu toto zabralo začala som mu masti hrudník a chrbát až potom prestal kaslat.
Hej no, a tie peniaze v lekárni až ma trasie len si spomeniem 🤐

kp7333
17. nov 2024

Odbery na cierny kasel mu robili? Teraz je toho vela.

tilonka
17. nov 2024

Skuste si vyziadat lepsie antibiotika napriklad sumamed

autor
17. nov 2024

@ariannazara mam domacu, to som zabudla, vyskusam ano

autor
17. nov 2024

@kp7333 nerobili. Nema ani teplotu, liecili sme tu moraxellu lebo toto mu vyšlo, vtedy tak nekaslal . Ale tento tyzden to bolo suchy kasel a presiel uz do vlhkejsieho . On cez den beha funguje normalne vsetko v poriadku len ho takto dusi parkrat do dna. Neviem ci by to mohol byt cierny kasel podlamna by to bolo este horsie nez takto ako to mame

simona92101
17. nov 2024

Laryngitida to nie je?u nas sa to nonstop vracia

earlgrey
17. nov 2024

Nemá alergiu na roztoče? moja má a alergologička vravela, že vykurovacie obdobie bude pre nás veľmi ťažké...moja už mesiac kašle a soplí...bez teploty..lieky na alergiu to zmierňujú, ale toľko sopľov koľko sme vyťahali minulý a tento mesiac, to je katastrófa...

marca12
17. nov 2024

Teraz su vo velkom rozsirene mykoplazmy a sposobuju dlhotrvajuci kasel. Treba len liecit a vydrzat.

nikaluk
17. nov 2024

@marca12 Je nato potrebne nieco speci alebo len to co je na volno?

kleopatra114
17. nov 2024

Krv brali ? Tam veľa zistíš - vylúčiť treba CK, mykoplazmy, chlamýdie. Ak bude krv “čistá “ , taká smer ORL, Alergologia- imunológovia.

kleopatra114
17. nov 2024

@nikaluk zabera iba niektorý druh atb. Deťom sa zväčša podáva klacid ( 2-3 týždne ).

nikaluk
17. nov 2024

@kleopatra114 Aj ked mal crp v poriadku?

autor
17. nov 2024

@earlgrey nie ziadne alergie nema nikto z rodiny , nikdy sme to neriesili. Praveze teraz ani sopel ani kvapka sopla mu nevysla co sme dobrali uniflox a atb, zacal suchy kasel po 1 dni zdravia , a teraz toto co tak sa mu zvlhcil ten kasel no neviem co z toho bude este

autor
17. nov 2024

@simona92101 joj to nie to poznam, mavame to aj my, toto to tentokrat nie je 😊

autor
17. nov 2024

@marca12 to sa spytam urcite

danielahamar
17. nov 2024

Z mojich poznatkov kašeľ zo sopla a sopel je zle liečený, baktérie stále živé. Treba celoplošné ATB, takže volať MUDr

autor
17. nov 2024

@danielahamar bral biseptol 2tyzdne a uniflox kvapky. Sople od vtedy nemá

kleopatra114
17. nov 2024

@nikaluk samozrejme, crp môže byt nízke. My ich mávame stále s nízkym crp bez teplôt.

jamidea
17. nov 2024

Moj je tretiak. Od 1.tr v ms bol tyzden v skolke, 2t. Doma. Takto podobne, m9zno s jemnym zlepsenim tak do novembra ked bol prvak. Odvtedy je to ok. U prveho syna sa to preomilo az v druhej tr.zs po operacii ucha, ked dostal stipulku.

mamickalisticka
17. nov 2024

Moje dvojičky boli v septembri ako tak ok, z celeho mesiaca asi 10-15 dni v škôlke. V októbri boli asi 5dni, potom kiahne, potom laryngitída a teraz boli dva dni v škôlke a zas kašeľ a sople obaja. Sa zasamovraždím po tejto zime 😩😩😩 v pondelok dobrali atb a v štvrtok už obaja chorí 🥹

patulka410
17. nov 2024

Ahoj. Ja nie som fanúšik stoptussinu. Teraz ako začala vykurovacia sezóna extrémne veľa ľudí kašle.
U nás pomáha každý deň ráno a večer čistiť nos morskou vodou ,zvlhčiť vzduch (kúpili sme zvlhčovač ), inhalator pri kašli 2-3x do dňa aspoň po 5 min, masť na hrudník, veľa tekutín.
Pri produktívnom kašli solmucol alebo mucosolvan. Zasa platí veľa tekutín.
Vyšetriť možno ozaj aj alergiu. Môjmu manželovi tiež zistili teraz v 40tke a deti majú aj na to,čo som ani nevedela,že sa dá mať 😊

autor
17. nov 2024

@patulka410 ja som davala prirodny Serafin sirup na pluca priedusky na kasel, ale ako zacal sucho drazdivo kaslat tak som mu dala stoptussin den a tussin na noc, neostavalo nic ine lebo ho dusilo proste tak som dala. Terah uz ma kasel vlhky ale stale dusivý kedze hlieny asi mu uz vychadzaju.. mame aj morsku vodu ale s tou ja nesom velmi kamoška lebo stale ked som zacala s tym preplachovat preventivne čisty nos, v momente mal sople , toto vobec nebudem teraz skusat aby sa mu nespustili, a stym mam aj ja sama skusenost, cisty nos som chcela sebe precitit sak kazdy hovori ze treba a v momente som mala sople nadcha konec. Nerobim to uz. Az ked vyslovene same od seba zacne nadcha tak vtedy ideme nad umyvalo a tam vyplachnem a vyfuka do umyvadla ..

earlgrey
17. nov 2024

@autorka
Ani u nás v rodine nikto nemá alergie a dcéra ma, aj to by sme nezistili, ak by často nekašlala a neposlala nád doktorka na imunológiu...kedže žiadne teploty, žiaden zápal v tele atď. ale tak ja som to uviedla ako príklad.

autor
18. nov 2024

@earlgrey ano uz sme hovorili s doktorkou a ze mame ist na imuno.

danielahamar
18. nov 2024

ak netečie von z nosa neznamena, že nemá. Mne povedala už v auguste imunologicka, že je zvedavá na vykurovanie ako to malý čo má astmu zvladne, samozrejme každé 2tyzdne chorý, sople kašeľ.

n820p
18. nov 2024

Ahoj, napíš mi správu prosim ťa, podľa mňa má teb kašeľ z moraxelly, mám s ňou bohaté skusenosti 😁

autor
18. nov 2024

@danielahamar ale moj astmu nemá. A ani roky pred tym. Nehovorim ze teraz ked nastupil do skolky sa nieco nemoze rozbehnut, ale to potom kazde druhe dieťa by malo ist po 2 mesiacoch v školke na imuno-alergo vysetrenie. Ved v triede su deti kazde 2 tyzdne na striedačku choré. Ja nehovorim su deti co su vyslovene alergici ale teraz netreba do dietata trepat vselijake lieky len preto ze mu vysli napriklad alegia na roztoce alebo neviem co . Pojdeme aj na imuno vysetrenie ale objednali nas az na februar , to tiez system bohovy toto je .

danielahamar
18. nov 2024

Môjmu sa to rozbehlo až nástupom do škôlky. Nemusíš ísť na alergo, nikto ťa nenúti.