Neustavajúca hnačka

fronculka
6. sep 2014

ahojte maly ma 6 mesiacov a dva zubky von ktore vysli bez hnacok a teplot. asi 2 dni dozadu dostal priatel dost silnu hnacku ze sedi na zachode kazdu malu chvilku.... a den nato zacal maly tiez hnackovat. bola som v lekarni a poradili mi tabletky nutrolin-b vcera nezabrala dnes ocividne tiez nie mam navstivyt s malym lekara? myslite ze to moze byt aj zo zubkov alebo to je nieco horsie? dakujem ☹ a maleho este kojim

sedem
6. sep 2014

@fronculka Nutrolin B su len probiotika, rozhodne pri akutnej hnacke treba riesit, zvlast u tak maleho babatka, moze dojst rychlo k dehydratacii, takze ponukat vela mliecka, vody... a sup k dr 😉

sanym
6. sep 2014

@fronculka pri hnačke u tak malého dieťatka je najdôležitejšie zabrániť dehydratácii. Nutrolin b sú probiotiká s vit. b, samotnú hnačku nezastavia. Takže najdôležitejší je prísun tekutín, čo najviac dojčiť, prípadne môžeš skúsiť ryžový alebo mrkvový odvar. Keby hnačka neustupovala ani po 48 hod., prípadne by sa pridružilo vracanie, alebo by sa ti čokoľvek nezdalo, konzultuj s lekárom.

sense
6. sep 2014

ryzovy, alebo mrkvovy odvar, ako uz bolo spominane podavat tekutiny po troche zabranit dehydratacii, ....a urcite by som navstivila lekara lebo mohol dostat nieco od chlapa....