Neustále zapálené očká

alex5896
8. nov 2024

Ahojte už som zufala
Mám tri baby trojročná chodí do škôlky
Dvojičky 11 mesiacov
Od októbra sme mali 3x zápal ociek hnisave dvojo antibiotík neustále kvapeme preventívne ocuflash
Opatrenia ako vyprate posteľné prádlo a plysaky robím
Vytery z ociek v poriadku...v škôlke nemá nik s tým problém len mi.
Vytery z nosteka nejaký pneumokoka -prelieceny
Máme neustále sople tak prosim doktorku aby nás poslala na krčné či to spolu nesúvisí .....ale stále tie očká chudatka a ja som z toho unavená a utrápená neviem ako im pomôcť 🙏 má dakto takú situáciu prosím o svetielko nejake
Prípadne lekár...🥹

angeli121212
8. nov 2024

@alex5896 tak náš bol taký, že kým mal sopeľ mal aj oči hnisavé a prešlo mu to až po tom čo sa zbavil nádchy

dzulli1980
8. nov 2024

Moja dcéra má odmalička vždy pri nádche zapálené oči ... a na očnom ste boli? Možno bude treba prečistiť slzné kanáliky.

katie253
8. nov 2024

@alex5896 prečítaj si o adenovirusovej infekcii. Moji chlapci ju mali obaja a začalo sa to prejavovať opakovanými hnisavými očami. S mladším sme skončili v nemocnici lebo mal aj tráviace problémy kvôli tomu. Priniesol to zo škôlky 4 ročný.

alex5896
autor
8. nov 2024

@dzulli1980 a o boli sme na očnom urobili vytery dali antibiotiká a všetko je z ich strany v poriadku 🤦

alex5896
autor
8. nov 2024

@angeli121212 chodili ste aj na krčné ? Tiež ste mali dlhodobú nádchu ? 🙏

alex5896
autor
8. nov 2024

@katie253 spravilo vám nejaké testy na to alebo ako ste na to prišli že je to práve toto prosím vás ?

angeli121212
8. nov 2024

@alex5896 nie nie náš mal od narodenia zúžené očné kanáliky a vždy ked dostal trochu nádchu už na oči až teraz niečo vyše roka a pol som si všimla, že sa to výrazne zlepšilo a už mu oči nehnisajú mesiac po chorobe...k tej nádche ja som mala v detstve bždy nejaké tie hlieny v nose a zistili mi zväčšené nosné mandle... U mňa to nemalo na nič veľmi efekt tak mi ich nevyberali ale aj ako dospelá mám vždy nejaké minimálne množstvo hlienu v nose hlavne z rána

alex5896
autor
8. nov 2024

@katie253 mali ste pri Tom aj nádchu ?

majamat
8. nov 2024

dcera opakovane v tomto veku zapaly ociek. mala upchate kanaliky, ale teda preplach uz vacsim detom nemaju odvahu robit, lebo sa uz prilis hybu a nespolupracuju, po 1r sa to zlepsilo a odvtedy asi mala zapalene ocko len 1x a to ma 13r.

ukgirls
8. nov 2024

ja som malej vyplachovala kamilkami .. mala uplne napuchnute ,ale tu kde zijem neriesili .. krasne jej hnic vytiahlo a precistilo ... odvtedy kllud ..

alezia
9. nov 2024

@alex5896 Aj moja toto ma 🤦‍♀️ 6 rocna donieslanzo skoly, stale sa im to tam toci. Vybrala dvojo ocnych antibiotik, aj bola pocas uzivania doma. O par dni zas, dala som jej Opthalmo Septonex ale dr mi povedala ze to mam davat len 2-3 dni. Teraz skusam Desodrop a rano cistim oci Ocuflashom na tamponiku. Budúcu stredu mame kontrolu, ak nebude ok budem jej musiet dat tretie atb kvapky ale tieto su uz s kortikoidom tak nie som z toho nadsena. Periem v dezinfekcnej avivazi, uteraky menim furt, dezinfikujem. A stale sa jej to vracia. V skole to mali deti po jednom raze, u nas uz 4ty krat. Na buduci tyzden ideme tiez na ORL. Ale stery z oci mala v poriadku. Robili jej 2x a oba v poriadku. Tak tiez neviem uz co, tie 3tie atb s kortikoidom fakt nie som nadsena ze by som jej mala davat.

alezia
9. nov 2024

@katie253 Citala som a fakt to sedi aj na moju. V pondelok sa chystame k dr tak jej to spomeniem. Ten adenovirus sa da zistit vyterom z nosa?

katie253
9. nov 2024

@alezia myslím že z krvi to zisťovali.

katie253
9. nov 2024

@alex5896 áno, aj nádchu mal, zvýšená teplota, zapálené oči a mladší aj hnačky a zvracanie. Skončili sme v nemocnici lebo on je aj diabetik s ram mu to zistili. Potom som aj staršiemu dávala robiť testy a aj jemu vyšli. Aj spolužiaci zo škôlky tiež tak, a jeden mladší braček jedného z nich tiež v nemocnici skončil ako môj.

kittykat22
9. nov 2024

@alex5896 to maju z tych soplov. Potrebuju ATB kvapky do oci. Hovorila ti lekarka o hygiene oci?

alex5896
autor
9. nov 2024

@kittykat22 áno a. Áno viem o hygiene ako čistiť čistom aj Rumančekom ...antibiotiká máme zas ....už tretí krát týždeň sme mali pauzu a opäť

katie253
9. nov 2024

@alex5896 nám atb na oči vôbec nezabrali.

alex5896
autor
9. nov 2024

@katie253 a tak čo dávate ? 😔 Mali sme Uniflox a tobrex plus ocuflash

katie253
9. nov 2024

@alex5896 tiež len tieto mali, nezabrali.

alezia
10. nov 2024

@katie253 A co nakoniec zabralo?

katie253
10. nov 2024

@alezia myslím, že mladšiemu v nemocnici atb dávali intravenózne a starší to bez arb zvládol. Nepamätám si presne, bolo to pred rokom.