Neustále soplíky u dieťaťa. Čo by mu pomohlo?

adus123
15. sep 2010

Ahojte mamičky,
máte niektorá skúsenosti s večnými soplíkami u dieťatka? Dcérka má 7 rokov a v podstate od posledných Vianoc má stále soplíky. Akurát počas leta jej načas ustali, ale teraz ich máme opäť. U doktorky jej robili výtery z nosa aj krku, má ich čisté, negatívne na bacily, baktérie a vírusy. Boli sme tiež na alergológii, ale alergia sa jej na nič nepotvrdila. Viete mi prosím niektorá poradiť čo by nám mohlo pomôcť? Ďakujem.

katecameron
15. sep 2010

my mame tiez bohate skusenosti so soplami a boli ste na ORL

adus123
autor
15. sep 2010

@katecameron ...boli sme aj trikrat..kontrolovali jej aj nosnu mandlu, aj opakovane vytery jej robili vzdy po urcitom case a vzdy negativne....sice prvykrat jej nieco nasli, to jej preliecili ATB, potom jej zase brali stery a uz to bolo ok...napriek tomu stale mala sople....odvtedy jej uz dvakrat brali stery a stale negativne

lucka10
15. sep 2010

O soplíkoch mi ani nehovorte, nám lekárka nasadila AERIUS, tak to každý deň malinkej dávam, snáď to raz prejde ☹

adus123
autor
15. sep 2010

je to strasne neprijemne....nepomahaju ani kvapky...niekedy ma pod nostekom uz uplne vydranu kozu od fukania, stipe ju to...no strasne

latvia
15. sep 2010

@adus123 a ake lieky beriete?okrem kvapiek? nejake antihistaminika ste skusali?fenistil kvapky? ono testy mozu vyjst negativne a moze mat prejavy alergie

adus123
autor
16. sep 2010

@latvia ..momentalne neberieme ziadne..skusali sme uz fenistil kvapky, ale nezabralo. Aj kvapky do nosa robene v lekarni na pockanie, ani tie nezabrali.

latvia
16. sep 2010

@adus123 a na orl co povedali na negativne vytery?co vam odporucili?

adus123
autor
16. sep 2010

@latvia ..po negativnych vyteroch nam skontrolovali nosne mandle a poslali nas na alergologiu. Ze z ich hladiska..myslim ORL..je vsetko v poriadku.... ☹

latvia
16. sep 2010

@adus123 aj aj alergolog sa vyjadril ze je vsetko v poriadku? alebo len ze testy na alergiu vysli negativne? neodporucal napriek vysledkom testov nieco?

adus123
autor
16. sep 2010

zaujimave, ze pocas letanych prazdnin bola v pohode....ani raz nemala sople...ale nastupom septembra zo dna na den ako ked utne.......minuly rok jej to zacalo na Vianoce a trvalo to do cca konca maja, polovice juna......uz sa jej pri fukani pusta aj krv z nosa, kvapky jej nechcem stale davat, aby si na ne velmi nezvykla, ved v podstate aj tak nam nepomahaju, tak naco....s fikanim nema problem, idu jej pekne von.....len stale musi fukat a fukat.....

adus123
autor
16. sep 2010

@latvia ... vsetky testy co jej robili vysli negativne..vratane trav, zvierat, roztocov, peria a pod....doktorka sice hovorila, ze aj ked teraz to vyslo negativne, ze nie je vylucene, ze v buducnosti sa u nej mejaka alergia neprejavi...ale ze teraz tie sople nie su alergickeho povodu......a odporucila nam nejake lieky na posilnenie imunity na jesen...teda okolo oktobra...

suezana
20. sep 2010

Ahoj adus, mňa by zaujímalo, ako často má tie soplíky, lebo niekto nepotrebuje vreckovku celý týždeň, ja napr. aj 10krát za deň musím a nie som chorá.
Moja dcéra tiež mala stále soplíky, ale nemohla dýchať ani v noci, zapchával sa jej nos, ale jej zistili alergiu na plesne a tie že sú stále v ovzduší - hlavne jesenné, zimné a jarné mesiace vnútri - takže čas by sedel...

zitaje
20. sep 2010

@adus123 Podla mna je tvoja dcerka velmi zahlienena. Ja by som vyradila vsetky sladkosti, cize zrusit rafinovany cukor v akejkolvek forme, sladku chut ziskavat z cerstveho a zo suseneho ovocia, max. trochu medu. Dalej vylucit sladke mlieko, najlepsie aj mliecne vyrobky, no a samozrejme bielu muku. To by malo pomoct.
Ale ked sa stravuje v skolskej jedalni, je to asi problem, kazdopadne aj vyrazne obmedzenie ma blahodarne ucinky (hlavne dlhodobo). 🙂

luciaj
20. sep 2010

Aj ja sa priklanam k zvysenemu zahlieneniu a odporucam vysadit hlavne mlieko, vyskusaj 😉

adus123
autor
21. sep 2010

@suezana ....ona ma tie sopliky stale....uz ich mame od zaciatku septembra vkuse....kazdy den bez zmeny...fukame cele dni...no neviem, ci jej skusali testy aj na plesne
nakvapkali jej na ruku asi 25 vzoriek a vsetky vysli negativne...myslis, ze aj test na plesne sa robi automaticky?
@zitaje ... no muzem to skusit...stravuje sa v skolskej jedalni, takze to zlozenie stravy asi velmi neovplyvnim, ale skusim aspon tie sladkosti doma obmedzit....a skusim aj to mlieko teda....
Baby, este ma napadlo, ze ma zvysene vysledky stitnej zlazy..nemoze to nejako suvisiet aj s tym?

evabb35
21. sep 2010

Na to treba pneumológa. Môže to byť kadečo. Treba ďalej pátrať.

suezana
21. sep 2010

adus, mojej robili testy na plesne spolu s ostatnými, takže asi áno. Tak držím palce, nech to čoskoro vyriešite.

adus123
autor
22. sep 2010

@evabb35 ...no tam nas vobec neposlali este..skusim sa opytat detskej lekarky, ci by nas nemohla poslat aj tam...dakujem za tip.... 🙂
@suezana ..dakujem....uz aj ja by som si to zelala, lebo dcerka uz zacina po veceroch plakat, ze ju tie sople otravuju..aj jej verim..ved fukat uz mesiac vkuse 24 hodin denne, to by omrzelo aj dospeleho, nie to este 7 rocne dieta..... ☹

suezana
23. sep 2010

@adus123 tak to ti verím. Vaneska bola tiež sopľavá a hlavne mala často upchatý nos - noc katastrofa a bola z toho urevaná a mrzutá. Naša dr. ju chcela poslať psychologičke a mňa napadlo, že najprv alergologičke. Po zistení alergie jej predpísala 2x denne 10 kvapiek Zyrtecu a u nás akoby uťalo -sople fuč, dýchanie nosom fajn a hlavne prestala byť mrzutá - aj pre mňa aká uľava 😉 ja by som jej (tvojej) nasadila nejaký liek proti alergii. Teraz dosť lekárov aj pri virozach predpisuje Fenistil, Zodak a tak. Neviem, či sa vám to bude pozdávať, ale vyskúšala by som...

adus123
autor
24. sep 2010

@suezana ..no my sme boli u alrgologicky a nezistili jej na nic alergiu, takze nam ani lieky nedali ziadne, ani kvapky.....a na co zistili Tvojej malej tu alergiu? Myslis, ze by som jej mohla nasadit nejake take kvapky ja, sama od seba? Aj by som nieco riskla....vsak ak jej to po nejakych par dnoch neprejde, tak by som ich vysadila... Ale doma mame z toho len Fenistil..tak neviem..ale skusit ho mozem....

mata35
26. sep 2010

@adus123 a na rengene dutín ste boli?

strapco13
26. sep 2010

@adus123 mas IP

suezana
28. sep 2010

@adus123 prepáč, nebola som tu, tak až teraz, ja by som skúsila, ale poradila by som sa s doktorkou detskou, ale ako hovorím, tu dávajú fenistil, aj zodak k bežným nádchovým chorobám. Poprípade ešte Sinupret je na nádchu - ten my tiež vždy máme doma.

katun
28. sep 2010

@adus123 akoby si pisala o mne, nie som sice dieta, ale od detstva mam problemy ako tvoje dieta. ked sa to raz zacne, nie je tomu konca, iba par mesiacov v lete mam klud.. alergia iba mierna na plesne mi vysla, ale vytery vzdy ok.. az raz ked som si nechala urobit punkciu dutin, v tom co zo mna vyslo nasli bakteriu, ktora zije bez vzduchu.. a bolo to vlastne kvoli zubom, mala som vacok na koreni a netusila som o tom, az ked mi ho odstranili, bola som ok. takze mozno su to nejake anaerobne bakterie, ktore vyterom ani nezistia,.. zubky ma mala v poriadku? ja sa znova chystam k lekarke na cely ten kolotoc orl, alergo,.. je to des, malej nezavidim. ak sa vam polepsi, napis 🙂

adus123
autor
1. okt 2010

@mata35 ...ano boli, nic jej tam nenasli..mala zhrubnutu jednu prepazku, ale vraj to nie je nic strasne....aj nosnu mandlu jej dr. kontrolovala pohmatom, prstom, tiez ju ma v poriadku....
@katun ...fiha..no to sa presne na nas podoba..teda aspon tie obdobia " soplenia"....uvidime, ..ta punkcia nie je zly napad, aj to moze byt pricina....uvidm..skusim to navrhnut doktorke....
zubky ma v poriadku, bez problemov, hlava ju nebolieva, nestazuje sa ani na bolesti zubkov......ja uz fakt neviem.....

katecameron
2. okt 2010

punkcia to je prerazanie dutin? ak ano toto dietatu nikdy nedovol robit

ywana
2. okt 2010

@adus123 ...skús si nájsť informácie o technike JALA NÉTI (alebo sa to píše aj džala néti)...je to preplach nosa fyziologickým roztokom...fyziologický roztok si môžeš doma uvariť aj sama - 6 ml kuchynskej (morskej) soli na 1 liter vody...nechať prejsť varom a nechať vychladnúť...6 ml odmeriaš akoukoľvek odmerkou, ktorá býva pribalená k detským sirupčekom...prípadne 6 ml = 9 gramov...
...moja dcéra to robí už roky (ráno a večer) a máme s tým dobré skúsenosti...
...ešte by som chcela reagovať na argument o zahlieňovaní požívaním mlieka a mliečnych výrobkov...viem, že tento názor je veľmi rozšírený, dokonca to tvrdia aj odborníci...
...ja s tým však nesúhlasím...moja dcéra (11) je od mala živená práve mliekom a mliečnymi výrobkami, a to vo veľkých dávkach...okrem toho má genetické ochorenie "cystická fibróza", u ktorých býva enormné zahlienenie príznakom choroby...vychádzajúc z poznatkov o zahlieňovaní mliekom, nemala by ho teda vôbec piť...
...moja skúsenosť svedčí však o opaku - mlieko je vynikajúcim zdrojom výživy a moja dcéra vôbec nie je zahlienená...
...takže tomuto "faktu" ja neverím...