Neustále škrabanie si nosa

mariakajelova
2. nov 2012

Chcela by som sa opýtať, či niekto nemal problém s deťmi kvôli neustálemu škrabaniu si nosa. Dcéra to robí skoro nepretržite už tretí deň a neviem, kvôli čomu. Rastie jej naraz veľmi veľa zubov. Môže to byť kvôli tomu? Alebo som počula o svrbení nosa u detí keď majú hlísty. V stolici u nej voľným okom nevidím nič. Poradíte mi prosím?

janinah
2. nov 2012

@mariakajelova voľným okom nič neuvidíš,treba ster a vzorku stolice na vyš

alena0305
2. nov 2012

Čítala som si o hlístach nedávno. Synovi doktorka dala lieky na hlísty, keď chodil veľmi veľmi často cikať a moč bol v poriadku (vraj je tiež vtedy časté nutkanie cikať - ale nakoniec to mal psychického pôvodu - narodenie mladšej sestričky a pútanie pozornosti). Pri hlístach by mala menšiu chuť jesť, možno bolesti bruška a nepokojný spánok tak po polnoci - vtedy kladú vajíčka a tým dráždia konečník a vraj to dosť svrbí. Ale aj ja som už počula, že deti si vtedy škrábu nos a v spánku škrípu zubami.

kacenka78
3. nov 2012

@mariakajelova práve s týmto príznakom sme boli tento týžden u lekára... ja som to považovala za zlozvyk, kedze sme alergici a drobec ma stále zapchatý nos, no na podnet učiteľky som k lekárovi predsa len išla a tá nám dala tabletky proti mrli detskej /vyššie spomínane hlísty/.... uvidíme, či príznaky zmiznú... ak nie, tak potom budeme skúmať ďalej.....

1ingrida1
3. nov 2012

tak to by ma v zivote nenapadlo,ze svrbenie nosa by mohlo byt spojene s mrlami. teraz som si spomenula ako sa mi jedna mamicka v skolke stazovala ze jej syn,miskov spoluziak, si stale sucha nostek od kedy chodi do skolky.ona si myslela ze je to psychicke a ze asi pojde k psychologicke. a moj misko je stale chory od kedy chodi do skolky a pri poslednej navsteve u lekarky sa ma lekarka pytala ci som nahodou nespozoorovala nejake parazity v stolici.... no mne je konec teraz,normalne sa bojim. v pondelok mame ist na kontrolu tak jej to hned poviem.fuha co sa tu clovek nedozvie.

lentuska
5. nov 2012

Hej, moze to byt, a velmi lahko a rychlo sa to moze stat. Kamaratke zistili skrkavku a to vdychla vajicka ,ked upratovala po psovi vykaly....by ste sa cudovali, co vsetko parazituje na nas 🙂 Ved parazity zabili viac ludi ako vojny. Vsetky choroby su sposobene vlastne zo zapalov a zapal = nejaky parazit, ktorym sa dari hlavne ,ked je oslabeny organizmus.Dokonca aj atopicky ekzem u deti je prenasany z matky nakazenej urcitym druhom parazita (uz neviem meno) na dieta. Ja tu teraz mudrujem, ale nevedela som taketo veci tiez a ani som sa o to nejako nezaujimala odkedy som nepodstupila jedno vysetrenie, kde mi bolo zistene, ze mam : chlebovu plesen (to som nikdy nepocula,ze cosi taketo existuje), psieho bacila, dokonca uz si ale nepamatam meno toho parazita, ktoreho mam v srdci....a hlavne,ze som behala po pohotovosti a nemocniciach,ze infarkt, nikde mi nic nenasli a to tento tvor mi vsetko robil. Na zaklade vysetrenia mi bola odporucena specialna liecba, detox prir. preparatmi a je dobre. Este musim zapracovat na imunitnon systeme a bude fajn.... odporucam vam taketo vysetrenie. Robi ho doktorka Tomova a stoji to iba 15€. My k nej chodime cela rodina a nikto sme odvtedy neboli ani chory a co sme mali problemy, vsetko sa urovnalo. Ak budete chciet , poslem vam kontakt, kde sa mozete objednat na taketo vysetrenie.... Uvidite, budete "ne"milo prekvapene, co vam vsetko zistia.....

anjajaja
25. dec 2012

ahoj lentuška ja by som mala záujem o ten kontakt na to vyšetrenie anna.andrasova @azet.sk dakujem

alecka
9. sep 2013

@mariakajelova ahoj, chcela by som len vediet, ci ste mali nejakeho parazita? moja dcerka si uz niekolko dni skriabe nostek. ono to ani nie je take klasicke skriabanie, skor mam dojem, akoby jej v nom nieco zavadzalo a snazila sa to z neho dostat. tak neviem.... ale uz sa mi to zda podozrive.

mariakajelova
autor
10. sep 2013

@alecka Dobrý deň! Nie, malá nemala vtedy parazita, ani nič iné. Mala zapálenú a suchú nosovú sliznicu. Liečili sme to nejakým krémikom do nošteka. Nemohla si náhodou niečo strčiť do nošteka?

polyks
10. dec 2017

@lentuska pošleš mi kontakt dakujem na lekarku

kast
22. nov 2020

@lentuska dobry den, prispevok ste pisali davno, ale skusim. Mozete mi prosim poslat kontakt na doktorku Tomovu? Odkial je? Dakujem

liba11
26. jún 2024

Dobrý den.Možem poprosit kontakt na pani doktorku..Ďakujem