Stale sa to malej vracia...preliecime 2-3 dni pokoj a znova..vysledky su v poriadku...prebalujem 8-10 krat za den,plienky mam prirodne.maste som uz vyskusala asi vsetky na svete..utierky nepouzivam.poradte mi prosim
Vyskusaj ine plienky, mozno jej tie nesadli
Tak asi odnaučiť od plienky, ak jej vadia všetky druhy tak bud latkove alebo odnaučiť a dať gaťky 😒 Inak na zaparenu riťku je naj v lekarni Višnovskeho balzam 😉
Ja uz mam druhe dieta a nedam dopustit na Vinohradsku mast. V Nr ju nemozem zohnat,kupuje ju manzel v ZM v miestnej lekarni na poliklinike. Je to ich vlastna vyroba. Aj pri silnych zapareninach,kde uz boli vidiet riadne pluzgiere zabrala za jednu noc a viditelne zmiernila opuchy. vacsie balenie..cca 250g stoji okolo 5-6 e. neviem kolko presne,vzdy to kupuje manzel. skus nechat ritku volne vetrat.ak to podmienky a teplota v izbe dovolia. pomoze aj odvar z repika. pravidelne natierat na ritku. vela stastia prajem 😉
My sme boli zo zaparenov ritkov aj v nemocnici a nic nam nezaberalo ziadne masti conam davali az raz vecer prisla ku mne sestricka a dala mi masticku pityol a povedala aby som skusila boli to take skarede opareniny uz take hlboke uz som bola zufala no a na druhy den to bolo zlepsenie o 100% hned sme isli aj domov natrela som na hrubo a bolo od vtedy toto radim kazdemu kupite ju v lekarni alebo ju mate mozno aj doma skuste zatial komu sme poradili pomohla. Vela zdravia prajeme.
ak mas moznost daj si doniest z Rakuska, Madarska, Nemecka, Ciech Penaten krem na zaparene ritky. U nas jednoznacne najlepsie, len skoda, ze na SK sa nedovaza
casto prebalovat, umyvat ritku cistou vodou a ususit uterakom len pritlacat nesuchat a u nas pri kritickych situaciach zaberal olivovy olej - to som len naliala na ritku ani som sa jej nedotykala ako ked zalievas salat - zase nie tak aby mala v plienke liter oleja - a zvycajne preslo do 2-3 dni - ked ma videl prvy raz muz robit to uz prakticky zo zufalstva tak sa pohorsil ked videl ako to zabralo tak uz len nosil olejnicku ked videl ze sa malej zacinala cervenat ritka
@trgypadl 1 rok mala teraz
@terus00 ja pouzivam specialne plienky z lekarne co mi odporucila kozna ale teraz sa mi minuli a mam babylove nature...ine jej robia problem
@modry_ponik no skusala som ale ona neobsedi na serbliku ani sekundu
@rokkisu dakujem
@miratom noo ten pytiol skusim jej ho dat na noc
U nas pomohlo jedine prejst na latkove plienky.
Ja mam super skusenosti so Sudokremom
@kristina39 skusite a uvidite a dajte nam potom vediet ci to pomohlo drzim palce aby to preslo.
Treba vzdy umyvat ritku a nechat chvilku bez plienky a pot.nakremovat kremom sudocrem.kazde babo musi mat v lufte chvilkt.ked stale budete len prebalovat to bude mat zapareniny.ked to nema luft.ci pouzijes hociake plienky to myslim nema spolocne.aspon tak myslim.ja mam dve deti ani jedna mi nebola zaparena.skus tak.
@kristina39 tak ju cez den nechaj behat bez plienocky,my sme pouzivali nivea baby sos krem proti zapareninam.pije dostatok tekutin??aka byva stolica??aj koncertovanejsi moc a redsie stolica moze sposobovat opak.problemy.
@kristina39 pytiol zvykne stipat, ale moze pomoct, my sme mali s tym velky problem, nemal ani kozny epitel asi 3 tyzdne, potom nam konecne po vsetkych mastickach, vetraniach a ostatnych pomohol Dermalibur, po jednej noci sa mu zacelili ranky a nestipe, co je na nom najlepsie
Nam sa po skusani vsetkeho mozneho osvedcil uplne obycajny najobycajnejsi puder detsky Babylove z DM...
Možno to nie je zaparenina, ale kvasinková infekcia. Na to je Imazol krempasta. A vtedy bežné krémiky na zapareniny nepomáhajú.
Pri mojich detičkách som používala bepanthen. Teraz sa dá kúpiť aj u nás v lekárňach, predtým som si ho nosila z Rakúska. Náš najmenší pokladík mal problém so stolicou aj 20x za deň a masť pomohla hneď. Treba vyskúšať. Nanášala som vo vačšej vrstve. Skúste.
@kristina39 podla mna je to plienkami. Ja som sa bala pampersiek, kedze si myslim ze obsahuju vela chemikalii, no maly ich na moj udiv velmi dobre znasa. Ked nam dosli, pouzivali sme dva ci tri dni plienky z lidlu a z nich sa mu tak strasne zaparil zadocek. Velmi reval lebo ho to stipalo. Pritom vzdy umyvam ritku, vetram a aj som mu pri naznaku zaparenia natierala sudocrem, no nepomahalo to. Tak sme museli zas kupit pampersky. Za jeden den pouzivania a pouzivania sudocremu sa mu to velmi zlepsilo. Nam lidlovske nesadli a pritom si ich vela mamiciek chvali.
@kristina39 pityol je dobry.pouzivala ho este moja mama na nase ritky. Skusila si SUDOCREM? Neviem si ho vynachvalit. A to mam dvojicky. ale ak si uz vyskusala vsetky kremy tak to v tom nebude. Urcite mas nevzdusne plienky ktore zabrania vniku vzduchu do plienky a na ritku. Skus pampersky Simply Dry na tyzden.kup ten pityol alebo nieco co ti pomohlo uz predtym a potom uvidis.niekedy mozu byt plienky prirodne a nie su nanic. My sme skusili aj bepanthen ale ten je asi studeny pre male babatka lebo vzdy sa rozrevali ked boli male a ked som natrela sudocrem tak ani len zvuk nevydali.
dakujem za rady postupne vyskusam a uvidim co nam zaberie..a asi cez tyzden zajden k dr este pre istotu...
Prestat pouzivat vlhcene utierky, pokazde umyvat ritku pod vodou. U nas pomahal bepanthen, kamoske zas sudocrem alebo imazol.
u nas tiez vzdy zabral imazol, obcas aj pytiol . U kazdeho dietata zabera nieco ine. Musis veru len skusat 😉
imacort krém, je síce na predpis, ale niekedy ho dajú aj tak, moja mala zaparenú ritku na zaplakanie, lebo nemala vyvinutý klbok a nosila tie parašutistické želiezka a musela som jej dávať pampersku a ešte aj bavlnenú plienku a na to ešte tie železá, nohy mala ako krídla lietadla, tak si viete predstaviť ako to vyzeralo, keď to musela mať v lete, nepomáhal pytiol, ani neustále umývaná dupka, ani časté vetranie riťulky, až raz prišla ku nám moja teta a akurát som mala malú rozbalenú a keď to videla, napísala recept, je kožná lekárka a predpísala mi tú mastičku, takže ju môžu aj bábätka, do troch dní bola riťka zahojená a malá sa konečne vyspinkala, no poviem vám bolo to na zaplakanie. Od vtedy sme mali pokoj, akonáhle som videla začervenanie, namastili sme a bolo dobre. Skúste, verím, že to pomôže,ja tú mastičku mám aj dnes, akonáhle máme problém, namastíme a je dobre a dokonca pomáha aj na alergiu na slnko, môj otec má od slnka také fľaky ako ekzém a tá mastička mu pomáha, skúste sa opýtať v lekárni,stojí okolo 2.50e
@nika185 dakujem zavolam dr ci mi da,recept a uvidim
No ono je to tak ze nam vzdy zaberie nejaka mast a ako ju prestane davat je zle..imazol sa,moze len 3 krat za den,ani pytiol sa tusim nema davat pokazde...sudocrem je dobry ale ked sa zapari vobec nepomaha..asi dnes zavolam dr a uvidim co povie..dakujem za rady
latkove plienky a tie prinutia prebalit zakazdym ked je ritula spinava alebo mokra, takze pokozka nieje v dlahodobom kontakte s mocom slebo stolicou
pri prebalovani vzdy nechat vyvetrat aj pol hodky ked je problem, ked nie aspon 5 min. ja som v lete tak robila, ze pod maleho plienku a pod nu savu podlozku a cez neho len tak plienku a zasunut pod boky- ako suknicka aby nesiel prud dohora a tak bol aj niekolko hodin. bola velka spotreba plienok ale preslo za chvilu🙂
nepouzivat vlhcene obrusky ale pekne umyt v umyvadle s detskym mydielkom, utret uteracikom a nechat dosusit
kremy styl sudokrem, rybilka, aviril bepanthen su viac menej rovnake. zo svokjej skusenosti nemozem povedat ze by bol niektory lepsi. teraz pouzivam iba raz denne po kupani vecer a v priebehu dna 1-2 x zasyp.
ak sa to podari vyliecit a stale sa vracia tak pricina bude v nevhodnom prebalovani a malo vzduchu a zrejme aj citlivejsej pokozke
@kristina39
Co pomohlo mojmu synovi pri tomto istom probleme: zahod kremy a daj obycajny puder. To mi poradila moja sesternica, co ma sama 3 deti 😉 A pomohlo!!!
Syn to mal velmi dlho, a ako pises, prestala som kremovat a zase bolo zle. Krem na predpis, krem bez predpisu, Sudokrem, pytiol, imazol, vsetky znacky detskej kozmetiky,... A nakoniec pomohol fakt obycajny baby puder, po troch dnoch bolo po probleme!
Aj teraz dcere som kremom natrela zadok asi tri krat, ked bola po kakani trochu viac cervena, inak davam tiez maximalne puder. Preventivne nedavam nic. Plienky mam original Pampers.
Vsetko dobre!
@kristina39 kolko ma mala?