Neustále horúčky skoro 10 mesačného dieťaťa

13091991
23. mar 2015

Ahoj maminky prosim vas o radu lebo som uz zufala...od piatka vecera mame neustale horucky...cez den tak 38 ale na vecer uz 39 v noci aj 40...bola som v sobotu na pohotovosti tam mi povedali ze to bude len vyrus urobili aj CRP co bolo nizke ze len znizovat teplotu treba...dnes som bola u obvodnej ta mi povedala v podstate to iste urobila tie iste vysetrenia s tym ze ma trocu zapalene hrdlo ale nie natolko aby mi dala antibiotika...ze je to len virus ktory trva tak 3 dni....teraz dostala zase horucku uz som z toho na nervy...mate niekto skusenosti?dakujem

sendy182
23. mar 2015

@13091991 co jej davas?.....nemozu to byt zubky?

13091991
autor
23. mar 2015

striedam nurofen sirup s cipkami....zo zubov by asi neboli az take vysoke teploty...

sendy182
23. mar 2015

@13091991 praveze mozu byt.....nema zdurene dasienka?.....co sopliky....hrdlo....

13091991
autor
23. mar 2015

ano ma doktorka sama to hovorila..a mi hovorila ze ma zapalene hrdlo ale len trochu...sople nema...

sendy182
23. mar 2015

@13091991 ja osobne ...moje deti nemali teploty ani hnacky pri zubkoch.....skus zadat ako status do tvojho profilu.....viac mamiciek ti bude vediet poradit.....

andrema
23. mar 2015

No take virozy mozu mat aj vysoke teploty, ked je trochu zapalene hrdlo virusoveho povodu aj my sme mali vysoke teploty a potom to preslo

ruthike
23. mar 2015

@13091991 Ja som tu na modrom koniku citala, ze surovy zemiak (platok priviazany na slapy oboch noziciek) robi zazraky. Tak neviem vyskusaj. Mne ako malej mama robila studene zabaly - uterak podo mna mna,do studenej,ale nie ladovej placty (len telo nie hlava) uterak na mna a este perina, som sa vypotila a teploty klesli, teda aspon do naslEdujucej noci.Par krat sme to robili dve noci po sebe. Mne inac nurofen s malou nezabera, len tekuty paralen. Ako stara je tvoja mala?

ruthike
23. mar 2015

Cim viac pije tym lepsie, viem ze si nedaju niekedy povedat, ja jej vtedy osladzujem caj @13091991

13091991
autor
23. mar 2015

hadam to prejd no uvidim...bude mat 10 mesiacov....ona pije vela..uz odjakziva takze aspon jedno plus....dakujem za komenty

simca06022011
23. mar 2015

@13091991 moze to byt z toho hrdla v pohode, my mame pri anginach STALE vysoke teploty, ATB naozaj nepomozu... a presne je to ako pises, vecer a v noci idu teploty hore... ked tak sprej do hrdla, ale ten sme my mali prvy krat nejaky 1,5rocny, cize neviem ci vo vasom veku este... teraz sa mala naucila kloktat atd, ale to tiez u vas este nic, takze... Znizujte teplotu, davaj vela pit, pridaj napr. vitamin C, alebo ak davate nejake vitaminy... hlavne vela tekutin, struhane jablka s piskotou mi mala v takychto stavoch papa v pohode. Zase nie je ta teplota tak dlho, lezte pekne doma. Od piatku vecera je to 3 dni az dnes vecer... my sme teplotovali aj tyzden ;) Hlavne stale davat pit. Kludne napr. z nurofenovej striekacky.. je to na nervy pomale, ale aspon nam rychlejsie prejde cas v noci :P

jurly
23. mar 2015

@13091991 moj maly mal pri ocnych horucky 39, neboj to zvladne

jetokuko
23. mar 2015

@13091991 náš mal takéto horúčky skoro 3týždne šli mu 4zúbky naraz mal presne 13mesiacov bolo to strašné pomaly nič nepapal a len mrnkal už som bola z toho tiež hotová....držím palce nech to skoro prejde,snaď to bude fakt len vírus a nič vážnejšie.

13091991
autor
23. mar 2015

to je to ze ona ma 9 mesiacov a uz ma 8 zubov idu jej strasne rychlo a tiez aj dva naraz jej isli...a teraz jej ide ocny lebo to vidim a nie a nie sa prerezat...dakujem vam...snad pri nej sama nepridem do blazinca :D

jetokuko
23. mar 2015

@13091991 viem čo to je takže držím palce a prajem pevné nervy a trpezlivosť 🙂

stankabk
23. mar 2015

Nepovedali Ti, či máš dávať diazepam pri takých vysokých teplotách? Možno ste to tu aj niekde písali, len sa mi nechce čítať všetko.

myriada
23. mar 2015

už mala 6.chorobu? možno sa zajtra vysype a bude po chorobe...horúčky trvajú zhruba 3 dni a potom nastane výsyp a je po chorobe http://detskechoroby.rodinka.sk/detske-choroby/...

malá to prekonala, dokonca horúčkovala až 4 dni a zrazu teplota klesla a vysypala sa

ingrid2304
23. mar 2015

@stankabk diazepam sa vraj ako prevencia dávať nemá. Iba deťom, ktoré prekonali febrilné kŕče. Poznám... ☹

magdi21
23. mar 2015

No, moja skúsenosť..Síce s 2-ročným dieťaťom, ale predsa...Tiež mi takto teplotovala 4-5 dní.Boli sme na pohotovosti v piatok, lebo tiež na noc začali 40 st.horúčky, tiež povedali vírus, nakoľko aj bolo hrdlo červené. Až v utorok ( a to som bola u nej aj v pondelok)nás poslala doktorka do nemocnice s tým, že treba zistiť príčinu..Sono ukázalo zväčšenú obličku a následne aj kultivácia moču...Podotýkam odber moču chem. negatívny.. No hlavne si treba u doktorky vydupať , nech s tým niečo robí..

stankabk
23. mar 2015

@ingrid2304 ved to, ze aj ja :/

miruskabubo
23. mar 2015

@13091991 Ahoj, ten Nurofen pre dieta neznie moc dobre. Ak mas zaujem o prirodne produkty (prirodne a zaroven ucinne, tiez vhodne pre babatka) viem poradit. Kludne ma kontaktuj na miruskabubo@gmail.com