Neustále dieťa zo škôlky choré

kikailavska1
1. okt 2023

Ahojte, chcela by som sa opýtať, ako to riešite napríklad vy so skolkarmi..syn chodí druhý rok do škôlky, prvý rok bol nonstop chory, to znamená, 2 -3 dní v skolke, 3-5t doma a opakovane....ťažko sa lieči z chorôb, respiračné trvajú minimálne 3 týždne.
Vždy ide vypiplany, bez akejkoľvek choroby do škôlky, po chorobe ho ešte nechávam preventívne týždeň doma, aby nedajbože niečo nepriniesol. Naposledy sa liečil zo zelených soplov 6 týždňov, minulý štvrtok išiel do skolky.. po 7t zase doma a znova kašle...áno, má zníženú imunitu, s covidom sme zostali hospitalizovaní.. je to proste brutal, nehovoriac, že vždy to dostanem aj ja...tento rok už som mala 4x antibiotika, malý ani nehovorím, každý mesiac pomaly....

Zmení sa toto vôbec niekedy?
Mame pochodenych milión lekárov, všade, že to je bežne, že z toho vyrastie...ale...my to s muzom v práci nedávame, brat ocr je problém, takže pracujem z domu keď je xhory...lenže tu nastáva problém, keďže obidvaja mame analytické pozície, sústredenie sa počas dňa je pri chorôb dieťati nemožné a navyse robiť po nociach a spávať 3 hod denne tiež..
Zaplatiť babysiterku a zrušiť škôlku?
Ja proste neviem....

Ako to riešite vy? Ďakujem.
?
Rodina nám dáva múdre rady, že nebrať ho zo škôlky, že nebude mať kamarátov a také...lenže fakt budeme ešte ďalší rok takto chori?

anjelicek26
1. okt 2023

Skusila by som opatrovatelku/mini kolektiv..

pribinak
1. okt 2023

@kikailavska1 imunologicka mu niečo nasadila?

kikailavska1
autor
1. okt 2023

@anjelicek26 ahoj, mini kolektív sme mali.minuly rok, no mini (10deti), lenže vieš ako to je....vždy sa našiel rodič zo doniesol choré dieťa do skolky a tam s tým bolo oki...
Takže myslela som si aj ja, že mini kolektív, menšia šanca na choroby a figa borova..jedine mat fakt stastie

kikailavska1
autor
1. okt 2023

@pribinak áno, má nasadene ale žeby pomohlo?. Absolútne..
Odporučili nám ho na pol roka vyčleniť z kolektívu, ale na druhej strane, pediatricka, že to je blbosť..ze situácia sa nevyriesi

pribinak
1. okt 2023

@kikailavska1 požiadala by som imunologickú o prehodnotenie liečby
A aj keď predáš obličku tak cez leto aspoň na 2-3 týždne k moru

pribinak
1. okt 2023

Nosná mandla ? Neodporučili vám vyber?

anjelicek26
1. okt 2023

Pri takomto zdravotnom stave predlzeny rodicak a opatrovatelka,co bude mat Len jeho + Max. Svoje deti... A to aj keby ochorel na doliecenie ho vezme...tym rodicakom vykryjete velku cast nakladov na opatrovatelku.

luccija
1. okt 2023

@kikailavska1 opatrovateľku..

andrejka1974
1. okt 2023

A nosnú mandlí už mu pozerali často pomôže jej vybratie

jaga18
1. okt 2023

Môj mal zistený imonudeficit k tomu chronická obstrukcna bronchitída a uznali mi predĺžený rodičák. Vtedy bola podmienka aj minimálne 8x ATB a 2 hospitalizácie za rok, čo sme spĺňali. Kým som nenastupila s mladšou na materskú, mala som k nemu opatrovateľku, ktorá chodila k nám a starala sa len o neho.

msnesquik
1. okt 2023

Minuly rok bola aj moja dcera stale chora, tento rok davam od augusta imunoglukan a zatial sa drzi..

slavomira236
1. okt 2023

@kikailavska1 moj syn tiez tak na tom bol 2roky v skolke. Predskolska uz bolS lepsia bol chory len 2krat no bol vtedy aj doma marec az jun bola korona. Po nastupe do skoly je teraz 4tak bol chory 2krat po 3dni a raz mal bezpriznakovu koronu..je najmenej chory z triedy v skole. Sutam deti ktore su chore aj kazdy mesiac.

marianarem
1. okt 2023

@kikailavska1 Kolegyna mala takto dceru, asi este horsie, velakrat skoncili az v nemocnici. Ona to riesila tou opatrovatelkou. Dcera je uz dospela, vyrastla z toho.
Moj maly bol za prvy rok v skolke chory cca 15x, tiez masaker. Nastastie nie tazke priebehy, aj ked casto tiez zdlhave. Bolo jedno, ci isiel do skolky dokonale prelieceny a oddychnuty alebo nie. Nam cosi pomohlo davat ho do skolky len na doobedia, praca nam to nastastie umoznuje. Byval menej unaveny a asi v dosledku toho aj o cosi menej chory. Uvidime, co bude tento rok. Kazdopadne ja uz pri jeho chorobach nasadzujem respirator. Prvykrat ked som od neho ochorela, tak som sa z toho hrabala mesiac a nakoniec boli aj ATB. Ovela horsi priebeh ako on. O to uz fakt nestojim. Dostanem to sice vacsinou aj teraz, ale mavam to len mierne a som funkcna.

pohodacka03
1. okt 2023

@kikailavska1 moji dvaja(2 a 3 roky) boli skoro nonstop chori a ja s nimi(to este ani do skolky nechodili). Na ORL, ze vybrat nosne mandle,ze situacia sa nezlepsi u nas bez toho. Vahala som, lebo syn mal len 2 roky, ale povedala som si, ze horsie snad nebude. Odvtedy mal raz sople s kaslom,presli za 4 dni(predtym min 2 tyzdne) a teraz brusnu virozu mali a to su v skolke obaja. Ak mate financie na opatrovatelku, skusila by som to, uvidite ci to pomoze vylucit ho z kolektivu.

svadobcanka7
2. okt 2023

Vyrastú z toho, môžem potvrdiť- dcérka teraz už 9 ročná, of 3 rokov v škôlke stále sople, kašle, par dni v škôlke a 2 týždne doma-nahrievala som ju, vyplachy nosne, veľa vitamínov.. druhý rok skolke o niečo lepší, posledný rok v škôlke, len 2x chorá. Teraz v škole dokopy 4 x za celý rok(aj to sople sem-tam kašeľ), bez atb už 5 rokov je. Chce to čas😉