Neustále chorý 3,5 ročný synček

nnikusska
11. nov 2015

mile maminky..prosím Vas o radu uz neviem naozaj...mam 3,5 rocneho synčeka Maťka.nastupil v septembi do školky a je neustale chory.dva tyzdne je doma s kaslom a soplikmi a tyzden v skolke od septeembra sme treti krat chory a dalsie negativom je ze mladsia 9 mesačna dcerka Emka vždy ochorie od neho ale ona uz dvakrat mala antibiotika čož Matkovi stacia cajiky inhalovanie popripadne nejake homeopatika...uz som nasadila nejake vitaminy z lekarne..poradte mi prosím davat matka do skolky alebo nie alebo co by im prospelo na posilnenie imunity..

eeffka
11. nov 2015

@nnikusska nepomozes is, prvy rok az dva je hroza co sa tyka chorob, ak ho vyberies a das o rok, akurat to oddialis, kazda matka si tym prejde,drzim palce.

nnikusska
autor
11. nov 2015

@eeffka som rada ked tam chodi..lebo viem ze sa tam rozvija a uci ale za takuto cenu no neviem uz som z toho zufala... 😒

blancon
11. nov 2015

ahoj, ja som tiez mala 3-rocneho syna ked sa mi narodila dcerka a rozhodla som sa prvy rok syna do skolky nedat... chori sme nebyvali, ziadne sopliky a pod.
syn zacal navstevovat skolku ako 4-rocny a potom bol podobne stale chory, ale dcera uz bola starsia a lahsie to prekonavala.... a posilnenie imunity - tazko poradit, vyskusali sme vselico, ale tym soplikom a kaslom sme sa na jesen a jar proste nevyhli... akonahle nechodil do skolky bolo vsetko v poriadku, aj 5 mesiacov nebol chory, ale ked nastupil, tak po 1-2 tyzdnoch sa to zacalo. aj teraz ma 6 rokov a stale sa sopliky opakuju v urcitych intervaloch, ale uz to lahsie prekona, nebyvaju z toho ziadne komplikacie, antibiotika a pod...musim si zaklopat 🙂

nikaella
11. nov 2015

@nnikusska my máme 4 antibiotiká... od septembra... neskutočne má slabú imunitu, riešime to už aj s alergologom. Vždy mala pozitívny ster, dnes crp.. :/ Tiež som neni z toho nadšená. Ty to máš možno o trošičku lepšie lebo malá si popri malom nejakú tú imunitu vybuduje a ty si vlastne doma, že nechodíš do roboty. Nasadila som imunoglukan tak uvidím...

jaannuusskkaa
11. nov 2015

Ahoj my si teraz prechadzame presne tym istym 4 roky sme boli zdravy a teraz tyzden v skolke tyzden doma mali sme aj rekord 2 tyzdne v skolke no opat sme doma....tiez su to len sopliky a kasel preto som uz teraz ani neisla za doktorkou jednoducho to musi prejst....Tiez mame doma 4-mesacnu princeznu a tiez to 2x dostala od synatora ale tiez sa tomu neda zabranit....vzdy to pride a odide....kolegyne mi poradili imunoglukan vraj je super...teraz sme ho zacali pouzivat tak uvidim mrzi ma len ze som ho nedavala skor

nnikusska
autor
11. nov 2015

@blancon no asi to aj ja vyriesim takto..nema to zmysel ked maju byt obidvaja chory a emka je este naozaj malinka nevie sa s tym tak lahko vyrovnat..teraz maju obidvaja taky hnusny kasel ze hrozne ich pocuvat..tak som sa tesila ze tam rad chodi uz teraz ani moc nechce chodit ale aj tak som ho davala ale tento kasel co ma teraz je strasny a naozaj uvazujem nad tym ze skusime o rok skolku ked Emka bude vacsia..a neskusali ste plavanie na imunitu ja rozmyslam este nad tym ale neviem..

blancon
11. nov 2015

to plavanie myslim kruzok casovo nestiham... chodim do prace, aj manzel, maly chodi na anglictinu, predpripravu do skoly... ale rozmyslala som nad navstevou nejakeho kupaliska so saunou raz tyzdenne, i ked sa trocha bojim, ci nebudu po prvej navsteve chory

nnikusska
autor
11. nov 2015

@nikaella no to mi tvrdi aj doktorka aj kamoska ze bude mat mala lepsiu imunitu ale ked su chory obidvaja ja mam pocit ze uz sa zbaznim lebo furt dokola a malej idu aj zubky tak je o to viac nervoznejsia ..a ja som teraz malej nasadila cebion a malemu rakytníček lebo sirupy mi nechce..je to spekulant 😒

nnikusska
autor
11. nov 2015

@jaannuusskkaa my sme mali aj pikovit aj martankov aj actimel ale kedze matko to chcel jest len nejake obdobie nic nemalo vyznam ale teraz mame rakytnička a aj v zalohe mam hlivu ustricovu vraj aj ta je dobra..matko ma este jeden velky problem ze je slaby jedak tak ja si aj preto myslim ze je o to viac nachylnejsi na choroby....

slniecko192
11. nov 2015

Ahoj ja mám 4-ročného nezbedníka, do škôlky chodí už druhý rok. prvý rok choroba na chorobu, všetci dookola tvrdili prvý rok je taký neboj druhý už bude bez choroby prdlajs to isté. od septembra stále chorý, ale zatiaľ len jedny atb bral, na zápal stredného ucha, inak schytal dvarkát laryngytídu a teraz zase niečo je doma s horúčkami. nechápem to, ako skúšala som už kde čo aj imunoglukán, aj cebion, aj propolisovú tinktúru, aj med, zázvor kade čo, on aj toho veľa poje ako fakt oproti iným deťom je to fakt žrút zeleniny a ovocia, miluje kyslú kapustu, cesnak si chrúme ako nič, a cibuľa tiež pohoda a stále chorý po odbornej stránke, ohladom imunologie taktiež v poriadku, jednoduché odporúčanie od lekárov aj detských aj odborných musíte si tým prejsť, nič sa nedá robiť, imunita sa vyvýja.

iukas
11. nov 2015

moja starsia ako 3 rocna zacala chodit do skolky a prvu sezonu bola viac doma ako v skolke, samozrejme to hned schytala aj mladsia vtedy 1 rocna. este aj ovcie kiahne vtedy mali. po lekaroch sme sa nachodili, imunoalergologicku navstevovali, vylucili niekotore potraviny vratane kravskeho mlieka, minuli sme kopec penazi na imunoglukany a kadejake imunitu podporujuce sirupy a potom v lete sme isli na tyzden do chorvatska a prudka zmena. imunita u oboch ako vymenena, parkrat v roku maju sopliky, ale uz je to skutocne v takom beznom normale.

kristinkahugo
11. nov 2015

Mam tiez 3 ročného syna a od septembra tiez nastúpil do skolky. Musím povedať ze mi sme chvalabohu zdraví . Detičky ktoré boli 3 roky doma sa musia vysporiadať postupne s chorobami, my sme tym prešli ked maly nastúpil do jasliciek . Od roka a pol cca do dva aj nieco vkuse chorý, stale antibiotiká . Mala som výčitky ze ho tam davam aké aj pediater ma ukludnil ze proste tym musí prejsť. Viem je to naanervy ja som bola zrelá na psychiatriu . Tiez sme absolvovali všelijaké vyšetrenia . Proste tym deti rastu iba treba vydržať. 😉

nikaella
11. nov 2015

@nnikusska verim ti... Ja mam jednu a aj z tej mam sem tam vlasy dupkom. Teraz robotu zhanam, ona chora, bez penazi sa neda ostat no je toho moc. Skus aj ty s nim behnut alergologicke, mozno ona poradi teda ja v to dufam lebo takto dalej keby to ide...Dufam ze casom bude lepsie 🙂

laurika25
11. nov 2015

@nnikusska ja mam 4 rocneho a minuly rok bol neustale chory..vzdy to iste zapal priedusiek. Dokopy bol v skolke len 2 mesiace z 10m/ ,takze imunita velmi slaba.Tento rok som nasadila imunoglukan,berie ho od leta aaj napriek tomu uz bol 2x chory/angina a opat priedusky/,vzdy ho nechavam doma 2 tyzdne minimalne aby opat nieco nechytil.A momentalne opat kasle. lekar mu robil kompletne vysetrenie krvi kedze je casto chory ale vsetko bolo v norme.Tiez mame 16 mesacnu dcerku a uz mala 2x ATB ,chytila od neho anginu aj priedusky.Ja sa este idem opytat na imunologiu nech mu zistia aku ma imunitu. Taktiez nam pediater v lete predpisal Ribomunyl ale po uziti 4 sackov mal opat zapal priedusiek,takze som ich vylucila uplne a zacala s imunoglukanom.Ja dufam,ze na imunologii nam nieco poradia.je pravda,ze syn odmieta jest akukolvek zeleninu v surovom aj vo varenom stave a z ovocia zje len jablko,takze mozno aj preto ta imunita je takaa..ja sa snazim vsetko mixovat aby nezistil,ze tam ma zeleninu..ale uz je spekulant 😉 😀

hamca
11. nov 2015

@nnikusska ja som na tom tak isto. Starsia dcera bola od septembra v skolke necele 2 tyzdne dokopy. Obe dcery uz maju za sebou dvoje antibiotik od septembra, co doteraz boli fakt zdrave deti.
Ale ja viem, ze starsia dcera ma velke nosne mandle, tak ich ideme vyberat. Dufam, ze to pomoze. A taktiez chceme s babami chodit do solnej jaskyne a obom nasadit imunoglukan.
Uz som zufala, lebo od septembra som nechalav lekarni takmer 200 eur! Takze uz som ochotna vyskusat cokolvek.

denisamarek
11. nov 2015

Myslim ze napisem to iste, co vsetky. Ked moj syn nastupil do jasli, potom do skolky, pocas jedneho roka mal 13x !!! antibiotika. Nic nepomahalo, ani Imunoglukan, ani Kolostrum, ani ziadne ine ´´osvedcene´´ preparaty. Proste si tym musel prejst. Jediné co ti mozem poradit, ja som to riesila pocas hnusnych jesennych dni tak, ze som ho daval do skolky tak 3 x do tyzdna. Bola mensia pravdepodobnost, ze ochorie za 3 dni nez za 5. Myslim ze pomohlo. Odvtedy uz 2 roky nemal ATB, prekonava iba bezne chripky ci nachladnutia. Teraz mame doma 4 mesacne babatko a tiez uz od neho schytala soplik. Ale zas na druhej strane si myslim, ze ona bude potom odolnejsia, kedze uz si nejakymi chorobami prejde. Ale urcite jej nebudem davat ziadne imunoglukany, Martankov, Rakytnickov a poddobne chemicke blbosti. Ani preventivne.

kristinkahugo
11. nov 2015

@denisamarek to akoby som ja pisala

kristinka1826
11. nov 2015

my mame to iste dcera co nastupila do skolky nonspot chora vybrala 4 antibiotika opakovane pozitivne vytery z hrdla aj nosa streptokok boli sme aj u krcnej a ta jednoznacne odporucila vyber nosnej mandle pretoze jej uz tlaci na uska a ma slabsi podtlak 30.11 sme objednany na vyber ☹

s_mt
11. nov 2015

Aj my sme na tom boli rovnako minuly rok,syn siel do skolky a bol kazdu chvilu doma a chory a vsetkych nas nakazil,aj malu ;( Nepomahal ani imunoglukan,ani hliva,ani ine veci..Tento rok vydrzal skoro 2 mesiace zdravy,co je super,aj ked teraz ma sople. Ked vidim,ze na neho nieco ide,zacnem mu davat med s cibulou a cesnakom /nalozi sa to spolu do misky a dava sa lyzicka sirupceku denne/ a ked uz sopli,alebo kasle,dam kapucinku /da sa kupit v roznych formach aj v cajovni,aj v lekarni. A pomaha to celkom fajn 🙂 A este na imunitu pomaha echinacea tiez v roznych formach,bud caj alebo kvapky..

gislene1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nnikusska
autor
12. nov 2015

Mile maminky...ja vám všetkým Ďakujem za všetky vaše skusenosti aj rady..a už som sa viac menej rozhodla ze odložíme skolku na buduci rok ved nic nezmeška..nema to zmysel lebo teraz mam zas obidvoch chorých a som zrela na psychiatriu.hoc mi je luto ze maly nebude s detičkami ale co už nie za každú cenu ho budem davať do školky...prajem vam aby vaše deticky aj vy same ste boli len a len zdravé..este raz Ďakujem..ste úžasne 🙂 🙂