Ahojte.
Prosím vás tie ktoré ste boli s deťmi na takomto vyšetrení čo to zhruba obnáša. Ako dlho také vyšetrenie trvá a boli ste s dieťaťom v ambulancii alebo ste čakali vonku? Jedná sa o dieťa okolo 7-9 rokov. Vôbec si neviem predstaviť čo nás tam čaká.
@mimimoje dakujem. takze cela ta doba ktoru ste tam stravili trvala 20 min? super ze pises o tej ciapke aspon jej o tom poviem nech neni prekvapena.
EEG nemá význam pri ADD/ADHD, ale tak súkromník vás zkasíruje.🤣 Celý význam toho, že vás poslali na neurologické je, že to musí byť s pečiatkou neurológa potvrdené. Psychológ má dotazníkové testy na to, len nie je lekár tak vám to nemôže oficiálne napísať. Neurológ inak vôbec nerieši túto diagnózu, je to pre nich rýchlovka a šanca si zarobiť naviac, teda ak nie je štátny...
@drake122 neplatila som, tak neviem, čo je na smiech. Mali sme.za sebou vyšetrenie u psychológa, spec pedagogicky aj logopeda. To je nejaká móda sa vysmievať z každého komentára, ktorý sem človek v dobrom dá? Ja zase viem tak, že je potrebné aj vyšetrenie u neurológa na konečne potvrdenie diagnózy. Ale zjavne na MK sú vzdelanejšie a múdrejšie odborníčky ako v zdravotníctve.
@mimimoje čo ja zatiaľ viem tak áno neurológ nemá nič spoločné s ADD/ADHD a autizmom, to neurológ nijak nevie stanoviť ani eeg vyšetrením, ale proste sa to k tým diagnózam vyžaduje. Ak nie sú zistené nijaké pridružené neurologické ochorenia tak je zbytočné naďalej tam chodiť ...ja napríklad so synom musím lebo má epilepsiu
@pralinka25 ahoj..boli ste na vysetreni ? ako to dopadlo? prosim kedy vzniklo podozrenie na,add? v skolke sa dietatu darilo ako? dakujem
@juliet86 ano boli a po pol roku ideme na kontrolu. no my sme mali smolu v skolke ze vychytala predskolsku pocas kovidu kedy bolo vsetko zatvorene. ja som si vsimla ze vela uloh sa s nou robi tazsie ako so synom. nie ze by nevedela alebo nebola sikovna ale ju stale vsetko vyrusovalo. ale myslea som si ze je to preto lebo je stale doma este aj babo sme mali. a myslela som si ze hadam z toho vyrastie. mala aj odklad skolskej dochadzky lebo je prazdninova. na konci prvej triedy som si vsimla ze ma problem s citanim. vobec sa nezlepsovala nech sme citali akokolvek vela. lahko sa unavila a nesustredila sa.
v druhej triede uz zacali byt problemy s inymi predmetmi kde si mala sama citat zadania a v ulohach ktore trvali dlhsie. prebrala som to s ucitelkou a ona ju zacala riesit trochu inak. maju v skole dobry system pre tieto deti. poziadala som o vysetrenie v cpp. odtial nas poslali na neuro. vyslo jej ADD - pozornost ma len 10% a dyslexia. ale ona je inak sikovna ked sa jej spravne venuju. v skole to ma naozaj dobre. ucitelka vie ako s nou pracovat aby ju udrzala celu hodinu.
@pralinka25 dakujem za odpoved. a prosim ta to eeg realne nieco ukaze alebo sa to tym vobec nedokazuje? ako sa,spominalo vyssie.. a odklad vam dali na zaklade coho kto ? k neurologovi vas poslala pediatricka? u nas v skolke naznacuju asi add podla mna. ze dcerka,je zasnena a nerobi komplexne ulohy a nedokoncuje veci a tak. neviem ako mam prist na to ci je to len detska,zasnenost a jej povaha alebo nie. zobrala som ju k specialnej pedagogicke na pizorovanie a na vysetrenie ku klinickej psychologicke ale nic nezistili. mala mentalny vek a iiq v norme. teraz ju pridu sledovat do triedy. neviem ci ju mam objednavat k neurologovi ci psychiatrovi ci cppp ci cakat ci menit skolku
@juliet86 tazko povedat. mna neposlal nikto ja som chcela sama pretoze ako pisem najviac sa to ukazalo pri tom citani u nas. pokecala som s ucitelkou a zhodli sme sa ze asi bude dobre ju dat vysetrit.
inak ja som s nou ako skolkarkou bola aj u usneho. uplne to vyzeralo ako keby nepocuje ale pocuje dobre. myslim ze uz to bol taky znak ze je myslou niekde inde. ako pises ty zasnena kdesi.
od pediatricky som mala vymenny listok. najprv sme bolu v CPP tam spravili posudok najprv specialna pedagogicka potom psycholgicka a potom ked sme mali spravu poslali nas na neurologiu. tam ju najpr vysetrli ako chodi, ake ma reflexy, vypisali sme dotaznik, podebatovali, dr. sa jej popytala a potom nas objednali na to eeg. ale akoze realne tam nic neukazalo. ziadne poskodenie. to mala v norme.
neviem psychiatra by som urcite neriesila.
inak skus rybi tuk. omega. to som zacala davat aj sama od seba este pred vysetrenim ale neurologicka nam to aj sama potom odporucila.
a odklad. v skolkach sa robi depistaz. ale my sme ju nestihli lebo kovid. sli sme na zapis a tam nam povedala psychologicka nech ideme dat preverit skolsku zrelost. tak sme sli do cpp. hodinu bola vo vnutri a vyslo jej ze je vhodne este pockat. akoze je to len odporucanie ale sama som videla ze je pre nu lepsie pockat.
@pralinka25 dakujem. a bola.si, snou v tom cppp s psychologickou a oedagogickou ze ako prebirhalo to vysetrenie? a tiez keby si mala moznost soatne jej vybrat skolku. aky druh skolky by kek najlepsie sedel? ja neviem co robit s mojou. ja mam dojem ze je ok. normalne fungujeme. vie farby tvary dni v tyzdni mesiace v roku. pozna cisla a pismena vsetky ma zachvilu 4roky. vydrzi si hodiny kreslit. ale teda v skolke stale naznacuju ze sa nevie sustredit nevie splnit narocnejsie ulohy je myslou inde.. tak,ja neviem ci zmenit skolku ci co mam robit.
nebola som pri vysetreniach s nou. poslali ma na chodbu. len na zaciatku som bola a potom bola hodinu s nimi sama. s kazdou hodinu.
ja neviem. tvoja je este malicka podla mna. existuju aj hry na pozornost.
nasa chodila do klasickej statnej skolky. ale tam sa nikto nestazoval hoci sme mali velmi dobru a skusenu ucitelku. ale ona to s detmi vedela tak vedela namotivovat aj ju. a do tej opakovanej predskolskej uz chodila do sukromnej pretoze jej povodna trieda v statnej skolke sa rozpadla ked vacsina deti sla do skoly a my sme ju dali teda do skolky tam kam potom nastupila aj do skoly. teraz chodi na sukromnu biligualnu. a ako pisem vedia s nou pracovat takze pekne napreduje a aj druhy jazyk jej ide velmi dobre. priam by som povedala ze lepsie ako slovencina.
@pralinka25 7r, bola som s ňou v ambulancii, sedela som cca 3 m od nej, bola pri nej sestrička, mala takú "čiapku" s káblikmi na hlave, trvalo to do 20 min, asi aj kratšie, plus dr sa ma pýtala veľa.