Ahojte stretla sa niektorá z vás alebo máte skúsenosť s niečím takým? Mám doma 3 mesačného chlapčeka, dokáže zaspať už teraz úplne sám bez problémov pokiaľ nepríde večer. Klasika rituál okúpať, prebaliť, nakojiť, ak vidíme, že bolí bruško dostane rektálnu rúrku. Následne ho spokojného o šiestej uložím do postieľky kde bez problémov bez plaču bez akýchkoľvek cirkusov zaspí. Problém však nastáva medzi pol siedmou až trištrvrte na sedem vtedy sa zobudí a začína jačať. Je jedno či ho máme na rukách a kolíšeme, či je v postieľke, či manduce proste jačí takmer do pol ôsmej. Viem nie je to nič strašné hodinka jačania za deň, no presne vtom čase ukladáme aj jeho staršiu sestru. Ak náhodou ten čas prespí už sa nezobudí až do prvého kojenia, čo sa bohužiaľ stalo asi tak raz. Čo to môže byť? Jeho sestra jačala furt takže tam som nič neriešila, ale on je veľmi spokojné bábätko okrem tohto času.
Bio Gaiu sme skusali, svetielko ma zapnute, dokonca mu davam do postielky svoje pyzamo aby ma citil, fostava coliprev a infacol a babycalm vdaka tomu uz nema koliky cez den. Len ten vecer ostal no on sa nepuci ani nema krce v brusku len proste krici
asi to vyzne divne, ale skuste ho raz vtedy vyzliect uplne donaha a hladkat, masirovat, aj nozicky chodidla jemne od prstov po paticku....moje deti, ked mali nervozne a placlive chvile, tak pomohlo najlepsie rozbalit, vyzliect, v teple samozrejme a nechat len tak navolno, hladkat brusko, chrbatik, ale uplne nahe sa okamzite ukludnili vzdy
ja sa spytam kojis? moze byt aj alergik a vadi mu ak pijes mlieko alebo jes mliecne produkty. kamoska take mala a nemohla ani oliznut lyzicku smotany total nic ale kym na to prisla dieta malo brutal problemy a skoncili v nemocnici. tak neviem moze to byt z niecoho co jes ty. skus zistit pripadne obmenit jedalnicek, nic drazdive podla moznosti, nemliecna strava, bez citrusov to je jasne alebo pripadne bez lepku a peciva? no neviem
Ano kojim, co sa tyka koliky ked zjem nieco nevhodne tak to vyzera uplne inak sko tento plac. A hlavne klasicka kolika pochyti v ktorukolvek hodinu dna, ale na to zabera masaz teplo polohovanie, no toto jje kazdy den v tom istom case a velakrat ho brusko ani neboli, ma ho pekne makucke a ani neraguje na jeho zatlacenie. Len proste vtomto case kazdy den place a krici. Cize na intoleranciu by som to netipovala, skor som rozmyslala ci to nie je nedozretou nervovou sustavou.
@kitinka ahoj, aj my sme to mali ale asi tak od 1. mesiaca a prešlo to asi keď mal 2,5 mesiaca a tiež plakával v rovnakom čase asi hodinku. Uložila som ho spinkať a po pol hodinke sa zobudil a z ničoho nič plakal, potom asi po hodinke prestal a išli sme spať. a potom to samé prestalo keď mal asi 2,5 mesiaca.
My sme na koliku pouzivali rozne cviky z nozičkami....kopkanie, zdvihanie, masirovanie bruska a samozrejme kvapky coliprev. Prešlo to po asi cca 4 mesiacoch. Tak dufam, ze sa vam uz coskoro bude vodit lepsie.
Ak je to kolika tak plakat bude vzdy ked ho bude boliest brusko. Je zvlastne ze tebe place iba vecer - lebo pri kolike je to viac menej kedykolvek pocas dna. Ale tak na koliku ti ja môzem odporucit kvapky coliprev. Davaj mu ich pred kojenim. My sme ich pouzivali a nemozem povedat nic viac ani menej ako ze som s nimi bola velmi spokojna. A moja mala tiez 🙂
Tiez ti mozem odporucit kvapky coliprev. Ak ti lekar potvrdil, ze maly ma koliku tak mu kvapky davaj pred kojenim a nemalo by ho potom boliet brusko a teda ani plakat.
Moj syn mal presne to iste. Cez den dobre, podvecer to zacalo a kolika desiva, strasny plac. Ked som ho videla, ako sa krci do klbka, revala som nad nim. Potom mi jedna mudra, zlata starsia pani doktorka poradila dat mu do mlieka vecer 2 kvapky BIO GAIA probiotik. Maju sa davt az od tusim 4-6 mesiacov po 3 kvapky 1x denne, ale ze mozem, ak dam takto menej. Prve 4 dni poprdkaval s dost vyraznym zapachom, potom to postupne zmizlo, ako sa mikroflora v crevach rozbehla na dobrej ceste. A co je najdolezitejsie, od prveho dna, ako ich mal UPLNE presli koliky. Prestali place, krce, totalne spokojne, usmievave dietatko.
Neviem, ci aj pri takomto malilinkom babatku, ale niekedy sa maly aj bal byt potme (ale to uz bol vacsi), stacila mala, slabucka led lampka a je kludny. Ked sa zobudi, zorientuje sa, vidi, ze je vsetko ok a zaspi. Večer ho ulozis, zaspi s tym, ze je niekto pri nom. Zobudi sa.. a veci sa zmenili, nik tam nie je.. "som sam, kde su vsetci? je tu niekto..." = plac.