Nestrávené zvyšky tukov a svalových vlákien v stolici. Máte skúsenosti?

denideni84
24. jún 2013

Ahojte maminky, mojmu 2 rocnemu syncekovi nasli v stolici zvysky tukov a svalovych vlakien, uz dlhodobo sa trapime s silnym nechutenstvom. Teraz ked mi syncek zacal aj rozpravat tak sa mi pravidelne stazuje na bolesti bruska. Ideme sa objednat na gastro, ale aj tak som sa chcela spytat, ci s tym nemate nahodou skusenosti. Vopred dakujem za rady, ci skusenosti.

tinki
24. jún 2013

Ahoj, pozri si témy: o celiakii, o alergii na bielkovinu kravského mlieka, alebo o intolerancii laktózy..
Je ešte veľa ďalších alergii alebo intolerancií na potraviny..
Chápem, že máš strach. Nič sa neboj, čím skôr to objavíte, tým skôr sa z toho možno aj dostanete. Lebo je veľa potravinových intolerancií, z ktorých detičky vyrastú..
Dôležité je dodržiavať prísnu diétu. Zo začiatku sa ti možno bude zdať strašné, ale časom zistíš, že všetko sa dá krásne zvládnuť..Aj tu na koníku sú mamičky, ktorých deti majú takýto problém..Ak sa u vás niečo zistí, pridaj sa k téme a vždy ti niekto poradí.
Moja straršia dcéra má alergiu na bielkovinu kravského mlieka a pekne to zvládame a aj sa jej to postupne lepší..
Takže nezúfaj, na gastro sa objednajte čo najskôr, tam sa dosť dlho čaká..Najprv spravia vyšetrenia z krvi a potom uvidíte, čo ďalej..
Bolesť bruška môže spôsobovať aj reflux..

babulina
25. jún 2013

nas kvoli tomu riesili na gastre pre podozrenie na intoleranciu laktozy

petka2801
3. nov 2015

Denedeni84 ako ste nspokon dopadli?My mame presne tento problrm,som sa dnes dozvedela☹

inull5
6. nov 2015

@petka2801 pozerám,že si písala aj ohladom CF,má tvoje dieťatko tráviace ťažkosti? Pytala si sa či sa robil skríning na cf.toto čo popisujes,čo sa týka stolice,t.j. Tuky,svalové vlákna a tiež skrobove zrna sa okrem iného vyskytujú u pacientov s CF. Boli ste na potnom teste?

kandrea
2. nov 2022
kandrea
2. nov 2022

Čo vám nakoniec zistili prosim?

petka2801
3. nov 2022

@inull5 Ahoj,neboli sme viac uz nikde..Dr mu robila komplet krvny obraz,vysla z neho prekonana mononukleoza..nasadila pecenovu dietu a upravilo sa to...Aky mate problem?.Ak budem vediet,rada poradim.

kandrea
4. nov 2022

@petka2801
Zistili svalové vlákna v stolici a poslali nas na gastro...sem tam bolesti bruška a nechutenstvo riedsia stolica....ale vraj tie svalové vlákna nie je dobré mať