Ahojte môže dieťa svrbiet koža ( podpazušie záhyby na nohách brucho z potu..?..lebo aj keď je leto nemôže sa sprchovať alebo kúpať každý deň len asi každý tretí zo zdravotných dôvodov
Aj ked sa nemoze sprchovat hadam si aspon smokrou handrickou moze umyt aspon tieto miesta..neviem si to predstavit .. jasne ze to moze svrbiet stipat
Ahoj, mozw vediet ake su to zdravotne problemy?
Ak sa nemôže sprchovať každý deň, tak záhyby je potrebné utrieť každý deň a v tomto teple aj 2x denne. Ak sa tie záhyby nebudú čistiť, akurát tam vzniknú zapareniny či dokonca aj pleseň z vlhka a špiny.
Neviem aké zdravotné dôvody vás brzdia v tom, aby ste dieťa okupala každý tretí deň, ale my máme doma dieťa s atopickym ekzemom a od určitej doby ho kúpem každý deň vo vode bez chlóru, napriek tomu, že sa nad tým niektori ľudia pozastavuju a vnzcuju mi svoje prvorepublikove názory, že je to nezdravé... A áno, môže ho svrbiet telo z to, že sa spoti
Ale svrbiet ho mozu z toho, ze sa mu tam zacali robit plesne. Ak ma este dalsie kozne problemy, tak si zarabate na zbyrocnu komplikaciu. V tychto horucavach ak neznasa vodu z vodovodu rano prevar vo velkom hrnci vodu, do vecera vychladne a vecer ju zohrej a oplachni. Kludne kup jednu 5 litrovu krhku na polievanie, daj do nej vodu, podtav dieta do vane a s nou ho oplachni.
Neviem si predstavit sa v tychto teplach nemoct osprchovat. Moze ho svrbiet z potu, pot je agresivny a navyse sa na kozi mozi premnozit kvasinky a bakterie... Radsej osprchovat ako kozu rozdrazdit skrabanim a nejakou infekciou.
Neviem si deň, bez sprchy predstaviť ved v tých teplách. idem sa aj 5 krát za deň umyť. Ja by som sa osprchovala. Môžu byť aj výražky z potu na tele a ešte môžu vzniknúť
dalšie zdravotné problémy.
@domiklik nam inak kazala kozna kupat dieta pri at.ekzeme kazdy den, tiez to tak robime a je to lepsie 🙂
No to je fakt rozum. Chúďa dieťa, veď keď nie kúpať okay, beriem, ale pazuchy a medzinožie treba umývať každý deň.
Mna by toez zaujimalo, pri akych zdravotnych problemoch je kontraindikacia sprchovanie 🤷🏼♀️ ved staci cistou vlaznou vodou dieta oplachnut aj sa schladi aj odstranis pot.
to vážne ho teraz umývaš každý tretí deň? To má aké zdr. problémy že ho nemôžeš opláchnuť čistou vodou? Chúďa dieťa, neviem si predstaviť neumyť sa celé 2 dni v týchto horúčavách a ke´d ešte leží na nejakej podložke.
Jasne ze môže, my sme dcéru tiež nekúpali každý deň kvôli ekzému a odporúčania lekára ale umývať sme ju umývali aspoň vlhkou handrickou a následne vysušiť. A v lete aj niekoľkokrát denn hlavne v zhyboch.
tak to kludne moze byt z toho. no ako tu bolo uz napisane, aspon keby ste dietatko poutierali takymi vlhcenymi handrickami. ako isto by som ho nenechala len tak bez nicoho, to by sa mu aj ten zdravotny problem mohol len a len zhorsit
Kontraindikacie ku kupaniu su napr.operovane obe nohy v sadre po bedra, 7 a viac dni trvajuce 24hod.monitorovanie Holterom atd...Takze verim,ze v tychto teplach to musi byt hrozne a urcite by som to aspon riesila pretretim vlhkym uterakom.
Uf, no to si neviem ani predstavit teraz… v tych teplach… podla mna sa tym kozne problemy len zhorsuju…. Mne maly predvcerom zaspal pri tv vecer bez sprchy a bola som na nervy z toho. Este v zime, ok… to by som tak tragicky nebrala… ale teraz?
Ja ju samozrejmé utieram vlhcenymi utierkami len to samozrejme nieje to isté ako sprcha alebo kúpeľ..
nepoužívaj vlhčené utierky, ale napr, látkovú plienku alebo uterák namočený do vlažnej vody - aspoň 2x denne pretrieť problematické miesta
Fuuu, tie vlhcene utierky su akoze menej agresivne ako voda? Zobrala by som vatovy tanpon a cistou/borovou vodou by som tie miesta umyvala. Ja som vlhcene u mojich deti vyuzivala minimalne, len mimo domu, radsej som im ritku v umyvadle oplachla. @autorka co to ma za diagnozu, ze sa nemoze sprchovat?
Koža môže svrbieť práve z tých vlhčených utierok. Ja mám citlivú kožu, náchylnú na ekzém a tie utierky nemôžem ani cítiť. Skúsila by som radšej veľmi rýchlu "sprchu" s prevarenou či odstátou vlažnou vodou. Alebo aspoň poutieranie uterákom, ktorý predtým namočíš do vody. Ja som dieťa nemohla prvý mesiac života vôbec kúpať (to bol prelom augusta a septembra), tak som ho aspoň takto pretierala a intímne oblasti umývala v umývadle pod prúdom vody. Čistá voda je najlepšia.
Hlavne nie vlhčené utierky, ale klasická bavlnená handra a voda a vysušiť.
Vlhčené používam tie neparfumovane čo je vlastne len voda v Tom
Jeeej obľúbená téma na MK (ne)sprchovanie sa každý deň...
autorka pot obsahuje soľ. samozrejme, že dieta to svrbí. tie neparfumovane handricky ktore kupuješ daj radšej na zachod a dieťa si pekne daj do vaničky, na ten podstavec na ktorom male bábätká ležia a čistou vodou intímne partie, pod pazuškami, záhyby -KAZDY DEŇ. neviem, ako zdravotny problem ma tvoje dietatko, ale toto verím absolvovat možete.
"Len voda v tom" - pokojne ich zahoď a používaj naozaj len vodu
To by bol môj koniec, keby som sa nemohla každý deň osprchovať, zvlášť takto v lete. A áno, jasné, že to bude týmto spôsobené.
Musím sa sem pridať aj ja. Nedá mi to.
Neviem z akého dôvodu sa nemôže každý deň sprchovat, ale vlhcenymi utierkami, akýmikoľvek, spravíš viac škody ako samotnou krátkou sprchou.
Keď už tak ozaj skôr použiť mokrú bavlnenu plienku, čo vieš, že si ju ozaj iba namocila a aj ušetríš.
Samozrejme ze moze. Teba nesvrbia zapotene casti na tele? To je uplne normalne a ked sa nemoze den dva sprchovat, uff, tak to sa este znasobuje.