Moja 2 ročná dcérka nechce spávať. Večer mi zaspí väčšinou až o 23 hodine. Potom spí do nejakej 7-8 a cez deň si na veľa zdriemne hodinku. A zase je do 23 hore. Ale keď ju cez deň nedám spať vôbec, je trošku mrzutá okolo 19, ale už o 20:00 spí a spí do rána. Tak neviem čo mám robiť ☹ Či ju nechať spať cez deň, alebo nie... Čo je pre ňu lepšie?? Kto mi prosím poradí??? Ďakujem!!
A myslíš, že nieje ešte malá na to aby cez deň nespala??? Bojím sa zas toho, že keď bude v škôlke, a tam sa spáva, že to bude problém.... Ale ja si tiež myslím, že je lepší a dôležitejší ten spánok v noci, ako cez deň. 😖
ak sa mozem pridat do diskusie, tak myslim, ze dvoj rocne dietatko by malo spat cez den...a aby ti spalo aj v noci, skus sa riadit tymito zasadami : popoludni a hlavne vecer ziadne sladkosti ani sladke sirupove vodicky, cajiky atd. ...sladke je predovsetkym na energiu no a tu dieta pred spanim uz nespali - nespotrebuje...
aj z vecerou opatrne, zvol nieco lahsie stravitelne a min 1 hod pred spanim...
Popoludni - podvecer skus nejaku aktivitu - bicyklik, preliezky, prechadzka...cokolvek vonku aby sa unavila...
a hlavne vsetko dodrziavaj casovo presne, od ranneho stavania, energetickych ranajok , obeda, popoludnajsieho spanku...kazdodenneho unavovania sa hrou vonku ako aj cas ist spat...
mozno to chvilu potrva, kym sa dostanete do rezimu, ale budes spokojnejsia a mala zdravo vyspinkana 🙂 🙂 🙂
@saniky Náš syn nespával cez deň zhruba od 2rokov, ale večer išiel spinkať o 20tej a ráno spal do 8-9hod. V škôlke sme ho tiež nenútili spávať, len ležal na lehátku a oddychoval, tak ho to držalo zhruba do 8rokov.
My bývame v dome, s obrovskou zahradou, malá ná vlastné ihrisko, preliezky, trampolínu, bazén, keď je pekne je vonku od rána do večera, ešte aj papá vonku na terase, takže pohyb jej určite nechýba. Koľkokrát som ja už hotová a najradšej by som si ľahla, a ona stále plná energie behá okolo mňa a hrá sa... A sladkosti ako cukríky, či keksy u nás neexistujú.. A ona sama si najradšej namiesto chleba napr. dá paradajku či šalát. Ani sladké džúsi, či sirupi nepije. Tak stravou to tiež nebude, si myslím. Asi bude patriť k tým hyper detom 🙂 Čo spávať nepotrebujú. Mne to neva osobne, len kvôli nej mám strach, aby jej tak málo spánku neublížilo. Napríklad včerá cez deň nespala, zdriemla si na 2 minúty v aute, keď sme šli z obchodu, a zas večer zaspala až o pol 10. Dúfam len, že jej to neublíži.
Tým pochybnostiam sa asi nikdy nevyhneme, vždy je čo riešiť 🙂 Ale ďakujem za rady!!! Už som spokojnejšia 😉
ahoj saniky, spominas, ze mala vstava okolo 7- 8. hodiny rano, skus ju zobudit uz o 6. rano, alebo aj skor🙂 Potom ju daj spinkat na obed okolo 12:00( tiez ju po hodinke zobud). Vecer uz o 20:00. by mohla byt unavena. Ja viem, ze kazde dieta je ine, ale skusaj niekolko dni a mozno sa tomu prisposobi. U mojho maleho plati, ze ked rano velmi skoro vstava, tak vecer skoro zalomi. Z toho co si v uvode napisala mi vychadza, ze jej ten den treba zacat o dve hodinky skor a tak by mal aj skor skoncit sladkym spankom a volnym casom pre teba🙂
ahojky tak toto presmne zacala robit aj moja dcerka ked mala dva roky,tiez ked som ju dala spat poobede tak sla potomm spinkat az kolo 11tej..siel ma slak trafit tak som ju prestala davat spinkat poobede a odvtedy chodi spat o osmej a ja mam vecer cas aj na seba a 🙂
ja by som ju prestala davat spat poobede, urcite...
@saniky prežívala som to isté s mojou dcérou- tá nechcela spávať už od jedného roka. Potreba spánku je individuálna, prestala som ju nútiť spať cez deň - aj tak to bolo skoro 3 hodinové uspávanie ☹ .Dnes má 10 rokov a stále spí oveľa menej ako iné deti. Večer vypína televízor lebo my s mužíčkom už spíme a ráno je hore už od 7h. Nič jej nechýba. Keď je dieťa unavené zaspí aj same aj posediačky. Určite nechaj tomu voľný priebeh. Možno nástupom do škôlky sa to zmení 🙂
Vyzera to tak, ze uz nepotrebuje cez den spinkat. Osobne by som ju uz cez den spinkat nedala, pokial nie je do 19.-20. unavena a radsej nech spi co najdlhsie v noci. Vela dvojrocnych deti sa vzdava denneho spanku.
Ste zlaté, ďakujem za rady!! Cez víkend sme nespali cez deň a večer o 8 bola v posteli, kľudne zaspala a spala pokojne celú noc. Žiadne budenie. Je to pre ňu ovela lepšie! A pre mňa tiež 😉
@saniky ahoj,som to zbežne prečítala.....možno je lepšie pre ňumže nespí cez deň,proste jej to nechýba.Ale ak raz pojde do školky,bude to mať veľmi ťažké...buď zaspí ako ostatní,alebo sa bude trápiť na postielke a vyrušovať ostatných.....ale ľahnúť si určite bude musieť,aspoň v štátnej školke
No veď uvidíme, ako to bude. Ale ona nemá problém si len tak poležkať a čítať, s niečím sa hrať... Tak to hádam zvládneme aj v škôlke.
...a čo mám robiť ja?? môj 11meačný syn zle spáva od narodenia v noci je každé dve hodiny hore,vstáva už o pol niekedy o šiestej potom okolo osmej si idem s ním lahnúť na hodinku a potom poobede okolo pol tretej ide spať a to len pol hodinu večer ide spinkať okolo pol ôsmej a takto stále dookola,ja už ani neviem čo je to nerušený nočný spánok a ešte ho chcem odnaučiť kojiť len sa mi nedarí malý je nervózny kričí,plače lebo chce byť prisatý ale necicá a v noci vypije niekedy aj dve fľaše mliečka a aj tak nepospí dlhšie ☹
@monikas44 Ak vám dieťa dlho zaspáva,má časté nočné budenie,kope nôžkami,mrnči,nôžky a rúčky má strčené medzi tyčkami v postieľke ako keby chcelo ísť preč na vine môžu byť aj negatívne pôsobenie geopatogénnych zón,ktoré svojim vysokofrekvenčným napätím nabúravajú celkový CNS. Ľudské bunky,ktoré sú riadené vlastným napätím majú
spomalený rast a ich obnovu. Mozog tiež pracuje svojím vlastným kmitočtom,ktorý sa mení počas dňa pri rôznych činnostiach.Jednotlivé mozgové centra svojimi prijímacími vnemami a vysielacími vzruchmi sú spomaľované,utlmované prílivom nežiadúcich zemských elektromagnetických vln a priemyselného elektrosmogu z domových elektr. rozvodov,bielou technikou, kde ich motory chrlia spektrum ďalšieho žiarenia. TV prijímače hlavne s klasickou obrazovkou dokážu udržať elektr. naboj vysokého napätia aj dva týždne i keď sú odpojené od siete. WI-FI pre internet je ďalším škodlivým vysielačom a prijímačom z dosahom aj 500m a kmitočtom3,4-5 GHz. Naše príbytky sú ohrozované z ďalších vysielačov TV a mobilných operátorov 1800 MHz. Vysoké napätia 22 tisíc V a 400 tisíc V v blízkosti obydlí ohrozujú tiež naše zdravie. Elektromagnetické vlny s oveľa ťažšou atómovou hmotnosťou pochádzajúce zo žeravého-tekutého jadra zeme vystupujú cez anomálie v zemskej kôre na povrch zeme do výšky cca 3 km. Na povrchu zeme negatívne žiarenie vytvára globálnu vesmírnu mrežu v pásoch. Pásy podľa Dr. Hartmana sa tiahnú zo severu na juh a z východu na západ. Hartmanove pasy v mreži prelínajú pod uhlom 45 stupňami od pasov nazývané podľa Dr.Curriho mrežovité pasy,ktoré sa tiahnú zo severovýchodu na juhozápad a zo severozápadu na juhovýchod. Ďalšou ničivou zónou je vodná,ktorú zosilňujú bahenné podložia,podzemné vodné toky. Všade tam,kde sa uvedené2 - 3 druhy zón stretávajú v jednom bode,poškodenie zdravia je väčšie. Malé deti pociťujú vplyv GPZ dva až tri krát viac než dospelí.
dusany ..ahoj prepac ale tomu ci si napisal-a som ale vobec nepochopila ... mozno som blba ale ked chces pomoct tak pisem tak aby ti aspon vacsina rozumela ..nie kazdy je tak vysoko vedomostne vyspely...rada by som tomu rozumela ale nerozumiem ...co podla mna vacsina tiez...
@saniky ahoj, skus jej urobit jeden staly rezim. Napr. Rano okolo 7 vstane naranajkuje sa, oblecie.... Potom pojdete vonku. Okolo 12 jej das jej obedik ulozis ju do postielky aspon nech si polezka. O takej 14.30 jej das olovrant. Zase pojdete vonku alebo jej vymyslis nejaky program. Vecer o 18.00 ju okupes das jej papat... A okolo 20.00 ju ulozis do postielky. Casom si na taky program zvykne. Len tomu treba dat cas 😉 . Mozes jej dat pred spinkanim kusok mediku 🙂 .
@monita662,Ahoj ak by si chcela sa dozvedieť viac o škodlivostí geopatogénych zón a priemyselného elektrosmogu rád ti pošlem dačo na prečítanie aj z obrázkami a grafmi pre lepšie pochopenie. Tu ti to nemôžem prilepiť,ide tu o rozsiahlejšiu tému a možno by mi to hneď zmazali. V mojom príspevku som sa snažil vynechať niektoré ešte menej pochopiteľnú terminológiu týkajúcu sa tejto oblasti pre tých čo o tom nevedia,alebo majú o tom len minimálne znalosti.. Ak to chceš,alebo niekto iný ozvite sa mi na E-mail: dm2000@centrum.sk. Viem zistiť testovaním z fota dosť veľa veci o zdraví,ako je imunita v percentách,chýbajúce minerály a vitamíny v organizme,otestovať nemoci a hľadať ich príčiny, lieky a potraviny na koľko percent škodia a ich účinnosť v percentách. Pozor-neveštím. Robím to v reálnom čase. Ak by si chcela vedieť,či dcérka ti spí v škodlivých zónach,môžem ti to otestovať a napísať. Urobil som to tak mnohým a moje testy boli potvrdené inými,ktorí tam zmerali zóny. Moja Lenka mi to robila dosť dlho. Začala vystrájať od 22 h až do 3 h rannej a museli sme ju mať na rukách,kde bola ticho. Boli sme z nej totálne vyčerpaní a v práci kde som na chvíľu sadol hneď som zaspal.Chýbajúci spánok si vynahradila celý deň vonku pod obrovským orechom,kde negatívne zóny tam neboli a strom jej dodával pozitívnu energiu. Tam bola doma a neprebudili by ju ani tanky. Po zmeraní GPZ jej postieľka a cela spálňa bola zamorená škodlivými zónami a nebola možnosť premiestnenia postieľky pre husté zónové pasy,ktoré sa križovali skoro všade.
@katja78 ,škoda len,že tomu tak dobre nerozumieš a poplietla si to ako abyčajne. Pred čaom si tiež tvrdila nezmysel o tom ,že meranie geopatogénnych ZÓN a kúsok drôtu ,ktorým sa zóny merajú je okultizmus Je to s tebou možné.pýtaj sa samá seba to čo tu táraš k čomu to vedie. Veľa ľudí sa uzdravilo z ťažkých chorôb a niektorí aj s onkologických PO ODRUŠENÍ ŠKODLIVÝCH ZÓN ZO ZEMSKÉHO ŽIRENIA. Už davnejšie v USA prútikom objavili veľké náleziska ropy,uhlia,zlata a rôznych drahokamov. Podľa teba boli a sú všetci okultisti??????? 5. Moj. 18:10-12 píše o veštení a predpovedani údalosti z povolania..Podľa teba každý vešti,kto si kúpi domov tlakomer a merIra ním v reálnom čase niekomu tlak. Potom aj lekári podľa teba veštia. Je to smiešné.TOTO NIE JE VEŠTENIE BUDÚCNOSTI.Ja tiež robím diagnostické merania pre zdravie ,nemoci,škodlivosť liekov a vhodná strava pre ľudí ktorých sužujú choroby. Pred týždňom som zistil jednej pani nález na mozgu a tak so tu pani vyhnal na najodbornejšie vyšetrenia a nález sa potvrdil,tak ako aj iným.z MOJÍCH ČASTÝCH BOLESTI HLAVYlEKARI BOLI BEZRADNÍ A TRPEL SOM NA NE DLHÉ ROKY. pO ODSTRÁNENÍ ŠKODLIVÝCH ZÓN SOM CHVÁLA BOHU V PORIADKU. Ľudia sú len radi ak im poviem akú nízku majú imunitu a tiež zistím aké minerály a vitamíny im chýbajú v percentách a robím to zdarma. Najčastejšie a väčšina ľudí ma veľmi nízku hodnotu vápnika ,deficit až pod 45 %. Sú veľmi radí,že sa o tom dozvedeli včas,lebo ináč by každým dňom boli vystavení väčšiemu riziku.Kombinácia napr. týchto troch prvkov je nesmierne dôležitá, pretože vápnik bez súčasného dodania horčíka a zinku nemôže byť do kostí účinne zabudovaný. Podobne pri pôsobení zinku na kožu a vlasy je jeho účinok spojený so súčasnou prítomnosťou vápnika a horčíka.
VÁPNíK- je základným stavebným kameňom kostí a zubov, bráni rozvoju osteoporózy v klimaktériu a po ňom.
Horčík pôsobí proti kŕčom a je nevyhnutný pre správnu funkciu obehového systému.
Zinok zlepšuje hojenie rán a podporuje imunitu.
Vápnik je základnou stavebnou zložkou kostného tkaniva. Pre telo je však oveľa dôležitejšia jeho funkcia pre činnosť srdca, svalov, nervov a zrážacie vlastnosti krvi. Organizmus preto prísne stráži jeho hladinu v krvi a v prípade jej poklesu doplňa ju vápnikom z kostí. V prevencii a liečbe osteoporozy je jeho dostatočný príjem absolutnou podmienkou! V prevencii osteoporózy, prípadne pri jej ľahších formách je podávanie vápnika v kombinácii s vitamínom D dostatočné.Vápnik je dôležitý nielen pre zdravé kosti, ale významne sa podieľa aj na fungovaní svalov, nervov a krvi. A okrem iného je aj dôležitým prvkom na udržanie si mužnosti a schopnosti plodiť potomstvo. Množstvo vápniku v organizme sa s vekom mení. Pri narodení ho má dieťa zhruba 25 gramov, v dospelom veku by ho mal mať človek okolo 1200 gramov. Väčšinu z neho nájdete v kostiach a zuboch, malé ale dôležité množstvo je však aj v mäkkých tkanivách a krvnej plazme. Bez neho by nefungovali.
HORČÍK- najdôležitejším vnútrobunkovým minerálom a je nenahraditeľný pre množstvo telesných funkcií, vrátane prenosu nervových impulzov, tvorby zubov a kostí a svalových sťahov. Je tiež dôležitý pre naše nervy, transportuje cukor do buniek a asistuje pri jeho premene na energiu. Podporuje aj účinok inzulínu. Vďaka nemu sa zlepšuje využitie kyslíka v bunkách. Bez horčíka nefunguje správne ani trávenie. Pomáha pri vstrebávaní vápnika, jeden bez druhého v tele nemôžu správne fungovať. Tiež pomáha udržať naše zuby zdravé, pretože chráni zubnú sklovinu a zvyšuje odolnosť voči zubným kazom. Zlepšuje aj pamäť a úsudok. Upravuje krvný tlak a pomáha zlepšovať srdečnú činnosť.
ZINOK- je tiež výborný antioxidant .V ľudskom tele má zinok viac funkcií. Slúži na prácu imunitného systému, zúčastňuje sa na syntéze bielkovín, tvorby tkanív, spaľovaní cukrov, podporuje hojenie rán. Pri nedostatku zinku v tele dochádza k infekčným a vírusovým nákazám, vznikajú kŕčové žily, padajú vlasy, tvoria sa ekzémy, akné, artróza a veľmi nepríjemné choroby prostaty.
@vodnarky ,Správne si to pochopila,že spálni nemá byť žiadna elektronika,ale aj zrkadla,ktoré odrážajú škodlivé zóny na spiacich a hlavne na maličké batoľatá,ktoré sú tým ešte viac ohrozené. Tiež detská postieľka nemá byť v blízkosti stien hlavne v paneláku,kde zóny tam pôsobia ničivejšie. Postieľku nedávať tam,kde je v stene elektoinštalácia. a tiež nemá byť postieľka v tesnej blízkosti elektr. zásuviek. Odporúčaná vzdialenosť zásuviek pri spaní je 1,2m. Jednoznačne by malo platiť pre rodiny,ktoré majú bábätka zmerať a odrušiť GPZ a elektrosmog,,ale škodí to i dospelým.
@saniky -ja by som ju radcej cez den nedavala spat..radcej nech ide spinkat o 20:00 ako tak neskoro v noci..a je dobre,ked spi az do rana..je normalne,ze uz v podvecer je mrzuta..aj nasa taka byvala,ked uz nechcela cez den ist spat..neboj,ona si na to zvykne a ked bude starsia,tak sa moze stat (ako aj u nas),ze sa ti bude sama pytat uz okolo tej 19:00-20:00 spinkat.. 🙂