Nespavosť 8 ročného syna

lenda8
10. jan 2022

Dobrý večer,potrebujem poradiť ohľadom spánku u môjho staršieho 8.rocneho syna. Býva so mnou a s mojim priateľom v dome,kde on ma sám izbu a partnerove deti tiež sami. Do nedávna to tak nebolo,ale spával s tým mladším partnerovym synom,ale teraz už sám. Každá noc je u nás rovnaká,keď sa blíži čas spánku sa ma opýta,či s nim budem chvilku v izbicke,než zaspí......ale než teda zaspí,to trvá. Ukladám ho do postele o 21h a zaspí až okolo 22.30 a to je teraz aj škola,takže potom vstáva nevyspatý....stále sa niečoho bojí stále sa pýta,či mu nechám rozsvietenu chodbu,kúpeľňu a aj lampičku v izbe...tak u neho sedím a čakám každý večer než zaspí......neviem co môže byt príčina,môžte mi poradiť z čoho to môže mať keď sa tak stále bojí,keď príde večer????ďakujem za všetky rady.

dankamg
10. jan 2022

@lenda8 A keď spával s tým druhým chlapcom v izbe, tak tento problém nebol?

zuzika19
10. jan 2022

@lenda8 mozno mu len chyba blizkost druhej osoby, ak to zacalo samostatnou izbou, mozno to je dovod, ze nechce byt sam v izbe

hradnapani
10. jan 2022

tak mu treba trochu pomoct upokojit sa - caj z medovky pred spanim, nejakeho plysaka k sebe, levandulovy esencialny olej nakvapkat na kusok handricky a polozit k vankusu, pustit relaxacnu hudbu. Mohlo by to skratit cas, kym si s nim, ale este s nim chvilu bud, mnohe deti to este aj v tomto veku potrebuju , ale vyssie vymenovane by mohlo pomoct.

matovicova
10. jan 2022

@lenda8 boji sa samoty

luccy89
10. jan 2022

No deti v tom veku maju velku fantaziu a boja sa. Priatelova dcera tak do 12r zaspavala najradsej pri mne alebo pri svetle, ale s hlavou pod perinou. Moj brat je o 10 rokov mladsi a ked mal 10r ma cakaval kym pridem z rande a isla som k nemu spat😃 aj deti co su zvyknute od babatka na svoju izbu sa v neskorsom veku zacnu zrazu bat tam spat same. Kym dovtedy kym spaval s bratom nebol problem, dala by som ich znova spolu

andreatytler
11. jan 2022

@lenda8 Boji sa strasidie. Tie su vsade a pridu vzdy ked je tma a je sam.
Preco nemoze spavat nadalej so svojim nevlastnym bratom? Ak to nevadi tomu bratovi, a maju dobry vztah naco ich separovat? Ved to je najlepsia vec na svete zaspavat spolu s bratom. A mozno vsetci traja spolu.

kaktus87
11. jan 2022

Ani môj 9r. ešte nikdy nezaspal sám a teraz cez prázdniny a kvôli Silvestru sa mu to posunulo až na 23:00