Neskutočná nádcha u 6-mesačného

hruska91
14. máj 2024

Ahoj poraďte mi prosím niečo na neskutočnú nádchu pol ročného dieťaťa. Odvčera jej začalo tiecť z nosa mala 37 iba zvýšenú teplotu ráno sme boli u lekárky CRP má nízke lekárka povedala že je to nejaká viróza a má aj trošku červené hrdlo. Dávam jej morskú vodu a vkuse odsavam - vkuse tečie z nosa neviem si predstaviť ako bude spať. Celý deň nespal dlhšie ako 20 min. je úplne hotová nemôže sa ani najesť lebo sa neprisaje.
Pomoc

uhnakova
14. máj 2024

Daj jej Nasivin kvapky pre najmenšie deti.

hruska91
autor
14. máj 2024

@uhnakova Dala som jej ale je tam nejaký taký nový blbý uzáver v úvodzovkách systém padajúce kvapky a absolútne sa jej to nedostane hlboko do nosa a píšu že maximálne jedna kvapka 2 až 3 krát denne

floren
14. máj 2024

@hruska91 kúp s klasickým kvapkadlom,tieto som potom douzivala ja,boli o ničom

beata_k
14. máj 2024

Skus fenistil. Ked bolo najhorsie, dieta spalo na mne aby bolo vo vyvysenej polohe

simona92101
14. máj 2024

@hruska91 sterimar ma vyborny dostrek a dobre precisti nos.a fenistil kvapky,odpuchne sliznica a hlavne nesvrbi nos,dieta sa lepsie vyspi.hlavne vyvys pod hlavou

lucia13022023
14. máj 2024

Sterimar je aj na hygienu aj na odpuch nosa, sú dve druhy. A teda nám vždy doktorka predpísala pamycon do nosa a na odpuch nasivin a pri najhoršom fenistil kvapky, odsavat sople a spat na vyvýšenom. Do 5 dní bolo dobre.

anavixy
14. máj 2024

Izotonicky roztok je na zvlhcenie sliznice, hypertonicky roztok je na odpuchnutie sliznice, ale stipe a detom sa neodporuca.. dietatu netreba davat antihistaminika, ale treba mu dat dekongestiva, teda Nasivin. Vobec neries, kolko kvapiek, mozes dat kludne aj dve, ale musis ich dat do vycisteneho odsateho nosa a tak, aby mu sli zvnutra na kridlo nosa, nie priamo kolmo do dierky a nie na prepazku. Nasivin ani morska voda ale soplik nezastavi, ten musi prirodzene zmenit charakter, zhustnut.. treba zatial odsavat a robit co robit, bohuzial, tie prve dni nadchy su take ☹️

miskamisiq
14. máj 2024

@hruska91 aj ja môžem odporučiť Sterimar morskú vodu ale pri nádche tu v oranžovom balení (aj má označenie ná nádchu). V lekárni mi povedali, že tu mám používať len počas nádchy a klasická je aj preventívne na hygienu nosteka. Pomohla nám veľmi. Nasivin pre deti je údajne už len sprejovy, nieje kvapkatko 😏 už som nikde taký nezohnala ale našťastie mám odložené kvapkatko a prelievam sprej do kvapkatkovej fľaštičky Nasivin, nakoľko tiež mi to s tým sprejom nešlo.

feb13
14. máj 2024

Nezostava nic ine, len v kuse odsavat a vydrzat. Niekedy je to bohuzial tak.