Nervózne bábätko

mirkaknm
22. dec 2018

Mamicky,chcem sa Vas opytat ci ste zazili podobne spravanie babatka a ak ano,ako ste si ho vysvetlili a ako ste babatku pomohli. Dcerka ma 4 mesiace a par dni. 18.12.sa jej prerezali prve 2 zubky (moze/nemusi suvisiet so zmenou sravania). Vcera 21.12.som u nej spozorovala ze velmi "trepka"jednou ruckou akoby malovala alebo sa zahanala,akoby chcela nieco odohnat. Pride mi to velmi zvlastne a robi to len jednou ruckou.
Tiez popritom ako papa, si velmi sucha hlavicku. Ide za usko zdola smerom nahor ku spankom,cez ocko,licko a takto dokola. To robi na obe strany. Tento pohyb trva uz dlhsie.
Dakujem

mogaa
22. dec 2018

Prerezanie zúbkov nesúvisí so zmenou stravovania. Naša bude mať rok a až teraz sa jej začali prerezávať zubky a to je popri kojení prikrmovaná od 4.mesiaca:slight_smile: Malinká sa niečo naučí, zistí že vie urobiť určitý pohyb tak ho opakuje dokiaľ ju nezaujme niečo iného čo zistí že vie.....To s tým šúchaním hlavičky nemusí byť nervozita, skôr možno chce spinkať. Nesleduj ju toľko, to že dnes zobí určitý pohyb alebo má svoj "zlozvyk" neznamená že tomu tak bude aj o pol roka.....Inak kamarátkin syn dlho zaspával tak že si v kuse otáčal hlavu zo strany na stranu a hmkal si....Prestal s tým až keď mal okolo 5-6rokov....

malinajahoda
22. dec 2018

@mirkaknm moja dcérka si sucha hlavičku, keď sa jej chce spinkať 😴.