Nerovnakosť zreníc - anizokória

radwanka
24. jan 2015

Damy, prosim vas..mate niektora skusenost s rozsirenymi zrenickami, teda jednou (anizokoria)? Mala ma 6 mesiacov a vsimla som si to uz davnejsie..

radwanka
autor
24. jan 2015

Jj to som citala.. len bolo to v roku 2010, tak ze ci nahodou nejake nove skusenosti.. som z toho celkom vyklepana.. a ako tam aj jedna pise na nete same hororove scenare ☹

alana1
24. jan 2015

@radwanka ahoj moj ma, vsimla som si, ked mal 3mesiace teraz ma 4 roky a stale to ma...

radwanka
autor
25. jan 2015

@alana1 a ake vysetrenia vam spravili? nieje to pricinou nicoho, ano?

alana1
25. jan 2015

@radwanka tak naprv sme sli na ocne, ta nas hned poslala na neurologiu, tam nezistili nic - to mal maly 3mesiace, ale o dalsie 3 mesiace uz neurologicka zistila ze zaostava vo vyvoji, neprevaluje sa atd ze je hypotonicky a ze s tym suvisi aj zrenica...a tak sme vojtovali, chodit zacal 18mes. , doteraz je taky slabsi, ale je ok 🙂

radwanka
autor
25. jan 2015

@alana1 hm.. takze tipujem, ze tam bude rovnaky postup..na pohotovosti nam tiez povedali, ze komplexne vysetrenie u detskeho oftalmologa..a na neure sne boli 16.1.15, zaujimave, ze dr. si ni nevsimla..

janesa1984
7. feb 2017

@radwanka ahoj. Mozem sa spytat ako sa u vas vyvija ta anizokoria? Aj moja dcerka ju ma. Od narodenia

radwanka
autor
7. feb 2017

Nijako, stale ju ma, nikto to neriesi...

janesa1984
7. feb 2017

@radwanka a chodite ocnej dr.? A vidi dobre? Dioptrie nema? My teraz ideme znova na kontrolu a spominala dr ze jej aj rozkvapka oci aby zmerala dioptrie, ci dobre vidi tak som zvedava.

maaaria3
7. feb 2017

može to mat od narodenia... najma ak to pozoruješ u takto malého dietata... ja som si to všimla na mojom 5 ročnom a myslím, že dovtedy to nemal... boli sme u očnej aj u neurológa, ale v skutočnosti nemajú moc čo riešit... pozorovat.. inak možno až CT alebo magnetická... na očnom sme mali všetko v poriadku

janesa1984
7. feb 2017

@maaaria3 dcerka sa s tym narodila. Co sa tyka vyvoja je velmi sikovna takze si nemyslim ze nejaky neurologicky problem by bol

maaaria3
7. feb 2017

@janesa1984 Určite, je to bežné, problém je, ak to vznikne náhle po úraze... my sme nevedeli, či to mal alebo nie... ale vraj len sledovat... nič iné

davidkobrnak
13. sep 2019

@janesa1984, dobrý večer. Prosím vás aká veľká bola dcérka pri narodení a ktorú zreničku máte anizokoricku? Ďakujem.