Damy, prosim vas..mate niektora skusenost s rozsirenymi zrenickami, teda jednou (anizokoria)? Mala ma 6 mesiacov a vsimla som si to uz davnejsie..
Jj to som citala.. len bolo to v roku 2010, tak ze ci nahodou nejake nove skusenosti.. som z toho celkom vyklepana.. a ako tam aj jedna pise na nete same hororove scenare ☹
@radwanka tak naprv sme sli na ocne, ta nas hned poslala na neurologiu, tam nezistili nic - to mal maly 3mesiace, ale o dalsie 3 mesiace uz neurologicka zistila ze zaostava vo vyvoji, neprevaluje sa atd ze je hypotonicky a ze s tym suvisi aj zrenica...a tak sme vojtovali, chodit zacal 18mes. , doteraz je taky slabsi, ale je ok 🙂
@radwanka ahoj. Mozem sa spytat ako sa u vas vyvija ta anizokoria? Aj moja dcerka ju ma. Od narodenia
Nijako, stale ju ma, nikto to neriesi...
@radwanka a chodite ocnej dr.? A vidi dobre? Dioptrie nema? My teraz ideme znova na kontrolu a spominala dr ze jej aj rozkvapka oci aby zmerala dioptrie, ci dobre vidi tak som zvedava.
može to mat od narodenia... najma ak to pozoruješ u takto malého dietata... ja som si to všimla na mojom 5 ročnom a myslím, že dovtedy to nemal... boli sme u očnej aj u neurológa, ale v skutočnosti nemajú moc čo riešit... pozorovat.. inak možno až CT alebo magnetická... na očnom sme mali všetko v poriadku
@maaaria3 dcerka sa s tym narodila. Co sa tyka vyvoja je velmi sikovna takze si nemyslim ze nejaky neurologicky problem by bol
@janesa1984 Určite, je to bežné, problém je, ak to vznikne náhle po úraze... my sme nevedeli, či to mal alebo nie... ale vraj len sledovat... nič iné
@janesa1984, dobrý večer. Prosím vás aká veľká bola dcérka pri narodení a ktorú zreničku máte anizokoricku? Ďakujem.
@radwanka - pozri tu: https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/anizokoria-nerovnake-zrenicky-stretli-ste-sa-s-tym/