Nepravidelná zvýšená teplota u dieťaťa

25. sep 2024

Máte niekto skúsenosť? Je normálne že ma dcéra bežne sem tam 37-37,5? Crp negatívne, krvný obraz v poriadku. Trvá to už skoro rok. Ráno ešte pochopím 37,5. O hodinu 36,9. Ale niekedy máva len tak 37,5. Nemyslím si, zetoto môže byť v poriadku?

autor
25. sep 2024

Má 5r

biglovemom
25. sep 2024

Do 37,5 som nikdy neriesila a neriesim.

luxus10
25. sep 2024

akym teplomerom merias a kde? je dieta aj unavene? malatne..?

autor
25. sep 2024

@luxus10 absolútne nič jej nie je. S teplomerom za 45e, presne takým aké majú v nemocnici. Meriam aj sebe, aj manželovi aj súrodencovi a všetkým nám ukáže 36,6 36,4. Takže určite je presný

autor
25. sep 2024

@biglovemom ale ona mi nepríde ani a dotyk teplá. Nerozumieme

luxus10
25. sep 2024

skuste odmerat v podpazi, co najpresnejsim teplomerom....

autor
25. sep 2024

@luxus10 musím taký kúpiť . Mame len digitálny

autor
25. sep 2024

A teraz mi vysvetlite prosím tento jav : teraz zaspávala, mala 37,7. Zaspala a teplota klesla na 37,2.
Viem, možno často meriam ale to prero lebo ju príliš pozorujem a nerozumiem či je toto v poriadku?
A naozaj odmeram aj sebe a mne ukáže 36,5

autor
25. sep 2024

Už 37,0
0,7 hore dole?

michaelam2
25. sep 2024

Hm neprehanas trosku s tym meranim? Pises, ze jej vobec nic nie je tak preco jej vobec merias teplotu?

biglovemom
25. sep 2024

Autorka ,staci ze dieta pozera po behani napr tablet a ma vyse 37 telesnu teplotu.
Alebo je moc oblecene,sedi na slnku, je zakryte ….zijem v at,moj lekar do 37,5 neriesi u maleho dietata.

@michaelam2 suhlasim. Nemeraj tolko, sa zblaznis… neries.

deedol
25. sep 2024

ak merias tym bezdotykovym, je to nanic. kup digitalny a meraj napr. v ustach pod jazykom. alebo galiovy a pod pazuchou.
u nas v skolke bol chalan, ktory mal teplotu len na cele, ale ze skoro vzdy. normalne mal papier od dr., ze ma teple celo a ucitelka mu v ramci ranneho filtra merala inak ako ostatnym, lebo na cele mal vzdy cez 37

autor
25. sep 2024

@michaelam2 lebo mi šibe. Mam strach, pretože ona keď je začína byť chorá teplota jej stupne na 40. Uz sme zažili kopu takých stresových situácii že diazepan a okamžite obklady. Ja som teraz chorá tak stresujem či to chytí tiež. Zdalo sa mi že trochu chripla tak som jej zmerala.

autor
25. sep 2024

@biglovemom takže u deti je to bežné
Neviem, ale ak nám meria správne, prečo by mal byť teplomer zlý?

anavixy
25. sep 2024

Ano, vecer sa teplota prirodzene zvysuje, v spanku znizuje, uplne normalne. Meranie bezdotykovym teplomerom nebude presne ani keby stal 200€, aj v nemocnici ich maju vacsinou len na okrasu… je orientacne. Resp. meria presne ale meria teplotu cela a ta moze byt rozna, ina ked beha, ina ked je v klude, ina ked sa spoti atd… Zvysenu (takto jemne) teplotu mozu mat ludia s ochorenim stitnek zlazy. Tvoje dieta je vysetrene, je zdrave, proste ma normalne fyziologicky zvysenu teplotu a je to uplne v poriadku. Nema ziaden zmysel merat teplotu ani len kazdy den, nie ze viackrat denne 🫣
A vam meria normalne lebo proste nemate teple celo… ale 36,4 by si tiez mohla riesit preco len tolko. Pokial dietatu nic nie je, tak je to v poriadku, ber to tak ze je to jej norma.

becyn97
25. sep 2024

mam presne taky isty problem so synom, uz vyse roka pozorujem ze ma stale zvysenu teplotu…vysetrili ho poridne ( OL odbery, imuno alerg.,gastroenter.sono brucha) a vsade boli v pohode vysledky…mne to tiez ide na nervy, stale si myslim ze ma nejaky problem (ajked vobec tak nevyzera) lebo nepride mi normalne mat stale zvysenu teplotu…a to ani nehovorim co vsetko pisu o tom na internete oocch boze

compra
25. sep 2024

Moj mal taketo teploty, po vybrati nosnej mandle skoncili.

autor
25. sep 2024

Ďakujem za skúseností a názory

autor
25. sep 2024

@compra nemá problém s mandľami. Je málo kedy chorá. Dýcha čisto.
@becyn97 zrejme to bude v poriadku ako tu baby píšu

biglovemom
26. sep 2024

Autorka ja nepisem ze mas zly teplomer

biglovemom
26. sep 2024

A vecer je napr normalne ze ma dieta o 0,5st vyssiu teplotu.