Ahojte potrebujem poradiť. Mam 13 rokov a dnes 29.9 som mala mať menštruáciu ale nemam, niekedy ju mam nepravidelnu. Teraz nemam ani hnedý výtok ani nič. Bojim sa že to príde ked nebudem pripravená napriklad ,v škole vložky nosim zo sebou ale čo ked ju nebudem mat vtedy na sebe? Čo mam robiť? Mam si davať každý deň vložku a čakat kym to príde? Nevyplitvam ich tak zbytočne veľa?
Vložky maj vždy v batohu aj s náhradnými nohavičkami. Keď už budeš čakať ms pôjdeš každú prestávku na WC a skontroluješ sa. Žiadna veda.
Nos so sebou náhradné nohavičky,aby si sa vedela prezliecť do čistého,keby dačo.
Tak isto skús počas dní,keď menzes čakáš nosiť menštruačné nohavičky,keby sa stala nehoda,len si ich prezlečies.
Potom môžeš nosiť intímky,tenké vložky.A miesto vložiek skús začať používať menštruačný kalisok.A problém s minanim vložiek,odpadom zanikne
Skús sa s maminou dohodnúť, aby ti kúpila 2 kúsky ms nohavičiek. Tie lacnejšie nájdeš okolo 10-15€. A keď si nebudeš istá, či to dostaneš, tak si dáš gaťky a budeš kľudná, že aj keď menštruácia príde, tak nepretecies a kľudne vydržia aj pár hodín.
@valentinaaa5985
@januska12323
@doriiis
@patus_2
Ďakujem
To poznas az to zacne,, a ako baby radia okrem vloziek nos aj nahradne nohavicky,, a v dnoch ked cakas na menzes nos tmavsie nohavice, ked ti presiakne nech to neni vidiet..a pokoj, este si stou "potvorkou" uzijes 😉
Ja ako 12 rocna som mala toto iste zo začiatku tak ako ti radia ostatné tak to je dobre.
Ak ti to pomoze chod z maminou do drogerie a kup si Always vlozky bez kridielok.
Na slabu ms ti budu stacit.
Ked si das kazde ráno jednu tak mas vacsiu istotu ze ked to dostanes tak to nikto nezistí
Skús používať dovtedy intimku... To su tie tenké vložky.... Aspoň keď sa to stane napr v škole tak tam máš untimku a neplytváš menštruačnými vložkami