ahojte,mam taky problem s dcerou,v septembri mala 11 rokov a dostala prvy menzes,do noveho roka nic az 2januara ,ale sa mi to nepozdava,dost krvaca este dnes..neviem ci mam este pockat par dni alebo ist k lekarke..nemate s tym niektora skusennost? dik
neviem,je dost bleda v poslednej dobe..ozaj,moze zena vykrvacat? ju to uz dost otravuje,kazdy krat je pretecena ☹
MACA inak aj mna by zaujmalo ako si ju na to vobec "pripravila" moja ma este chvalabohu len 7 rokov a este ju nic taketo nezaujmalo ale oplodnenie a porod uz mame zmaknuty 😉
tak oplodnenie a porod my sme vobec neriesili,len som jej vysvetlila co je menstruacia a ze je to sucast zivota kazdej zeny..
riesili ste az ked situacia nastala?ci sa pytala skor?a ci si ju len jednoducho niekedy vopred a asi kedy ak/ informovala?
no v podstate vedela o co ide,ked ju dostala,lebo jak som videla pri kupani ze jej zacinaju ras chlpky,tak som jej povedala ze za chvilu dostane menstruaciu,pokecali sme,vysvetlila som a bola pripravena..
maca28, ja som tiez prve kramy dostala skor, dokonca som ich mala casto a dlho, tak sa mamka informovala u svojho gynekoša a ten povedal, nech so mnou jednoznacne ide k detskemu gynekologovi, pre istotu, nech ma vysetri a bude sa vediet, ci je to ok alebo nejaky problem... robil mi prehliadku a bral krv, na upravu menstruacie mi napisal lieky a potom som este chodila na kontroly, uz len s menstr. kalendarikom, ci nemam zase posunutu mens. teraz po rokoch mam kramy stale nepravidelne, ale uz nie take dlhe, ale zistili mi nabeh na polycysticke vajecniky... ze je to na hrane, ale nie kriticke :D mozno preto boli kedysi problemy :D
moja dcera tiez dostala v 11r a dost tiez krvacala a dlho potom sa jej to neako po vise pol roka upravilo ma to pravidelne ale ta dlzka jej ostala takze niekedy to ma aj 9dni ma aj dost silne podla mna to je normalka
ja si pamatam, ze moja segra koli kramom skoncila v spitali.....mala tusim 13 (teraz je to vsetko tusim posunute o tri roky skor....), nic nehovorila odpadla a bolo...
maca, boli ste s dcerou u lekara? Ak uz aj prestala krvacat, pises ze je bleda, bolo by dobre jej urobit krvny obraz, ci nie je anemicka.
uz je to davno ale ja som tiez takto bola, pichli mi injekciu na zastavenie, doktor este vravel ze dva tyzdne je vela, ze sme skor mali prist..
ahojte,no boli sme na detskej gynekologii a dala jej asi 3oje lieky..do pondelka by to malo byt ok..
maca,troje lieky??Nejak moc.A čo k tomu povedali?
Dievčata,aj ja som mala taky isty problem.Moja dostala koncom piateho rocnika.Takze boli sme prve v triede.Ja som mala akurat na to statnice.Takze mala zena zostala sama.Plakali sme obe,aj do telefonu.Vysvetlovanie,ze preco dostala,ze ona vyskoci s balkona.Ma ju strasne bolestivu.Vola som triednej aby sa mi onu postarali.No som rada,ze to uz je za nami.Co chcem povedat.Tiez mi krvacala 10 dni.Vzhodou okolnosti som bola u svojej zenskej a ta mi povedala,ze ak bude kravacat silno dat jej len askorutin.No nie ziadne hormony!!!!!!!!!Ved ani ma to nenapadlo preto som sa pytala.No a ze dievcata este nemaju kazdy mesiac.Moja za to ma,aj ja som mala pravidelne.Teraz uz mame z toho srandu. 😀 Uz ma dcera kontroluje,ci mam alebo nemam.Berieme,normalne ALgifen aj panadol femina,ci ako sa to vola. 😉
Sunen chandzale kaj po slovakia pisinenbpal. kajse intimna veci a niko tu menge naodpisinel ca prgenen a le serenc . krucinen vropred palikerav
maca,ja by som počkala do pondelka a keď jej neskončí,tak zavolaj dokine,či máte prísť.Ono je to na začiatku všelijaké 😖 ...inak by ma ešte zaujímalo,ako to malá berie,v pohode?