Neočkované dieťa a uzlinky po telíčku. Z čoho to môže byť?

tonjadabik2
26. júl 2013

Ak mam neockovane dieta a urobili sa mu uzlinky po celom telicku,,z coho to moze mat,co to moze byt? ockovany bol v 3 mesiacoch..teraz ma 3 roky.

biancal
26. júl 2013

Pises ze mas neockovane dieta, a zaroven ze bol ockovany ? 🙂 Skocte radsej k dr. , ak ked to ma z ockovania, ziadny lekar si to nepripusti 🙂

nicky07
26. júl 2013

@tonjadabik2 Ahoj my sme mali taktiež zväčšené uzliny na celom tele. šli sme za pediatričkou a tá ma vystresovala že ma dieťa leukémiu. poslala nas na onkologiu :( boli to najhoršie dni aké sme mali kedže ani tam sa nejak nechystali nas vziať skor, čakali sme asi ýžden len na odbery a potom na výsledky dalsie 2. robili nam usg bruška a uzlin. našli zväčšenú pečeň a slezinu. Výsledok toho všetkého bol že nás naša dr naplašila, dcére vyšlo len vysoké ASLO po prekonaní streptokokovej nákazy, mala niečo okolo 2100 myslím. poslali nás do nemocnice, potom sme mali dlhodobo užívať PNC myslím že sme ho brali každých 8 hodín po dobu 3 mesiacov. To bolo namiesto bolestivých injekcií pendeponu. Držali sme dietu a mala vela oddychovať. vlastne už po dlhšej chôdzi ju bolelo celé telo takže s tým tiež nebol problém. Navyše nám zistili aj prekonanú infekčnú mononukleozu. Dr na hemato-onko mi povedala aby som sa nenechala takto naplašiť že dieťa má rakovinu, že takto už budeme reagovať vždy ked sa stretne so streptokokom. a mala pravdu, ešte sa to u nás objavilo asi 2x ked zrazu mala uzliny všade. chodíme na kontroly teraz už len jedenkrat do roka, akurát na budúci týžden nás čaká ďalšia tak dúfam že to bude ok. inak pediatričku som hned zmenila, lebo takýto prstup sa mi vôbec nepáčil...

anexis
26. júl 2013

niektorym mamickam sa uz o tom ockovani a neockovani musi urcite uz aj snivat
preco vsetko spajate s ockovanim???? ak ma dieta nejaky problem, treba navstivit lekara, ci bolo ockovane alebo nie..to s tym nesuvisi....a nie sa tu pytat na fore, ze co mu je
co by ste robili, ak by ste nemali internet?

kvetinqa
26. júl 2013

@anexis nemyslim si, ze to bolo myslene tak, ako si to zrejme ty pochopila... Po ockovani je bezne, ze sa dietatu zvacsia uzliny. Ak by bolo autorkine dieta tesne po ockovani, pripisala by to zrejme tomu ako reakciu na ocko... Skor si myslim, ze tymto chcela zdoraznit, ze to s ockovanim nema suvis...

euka210
26. júl 2013

moze to byt hocico...napr. potnicky ked je teraz tak horuco

mata128
26. júl 2013

My mame uzlinky na krku a v slabinkach,tiez som z toho na nervy...krv ok,sono tiez,ale ma prekonany cytomegalovirus a znizenu imunitu,no a ja tiez bojujem az rok so zv.uzlinami po celom tele,robili mi aj onkomarkery a vsetko ciste.. Tak neviem