Ahojte.
Stalo sa niekomu, že vášmu bábätku nenamerali sluch po mesiaci ? Prvýkrát nám merali sluch teraz, keď ma bábo 5 týždňov, a ani v jednom ušku nevedeli namerat. Mne sa zdá, že nás počuje, lebo reaguje na pesničku, aj keď sa tleskne, alebo počuje hlas tak otáča hlavičku, alebo keď spinká a idem do izby, tak sa začne preberať, alebo zaspí na svoju obľúbenú pesničku. Ked zaspáva a cmuknem tak otvorí oči, alebo sa pomrvi.. Ale som neistá, prečo teda nenamerali nič 😔. Na kontrolu sa máme objednať až za dva týždne, čiže to je dlhá doba zatiaľ, čo neviem na čom sme..
mojej merali v porodnici ale bol to boj.. jedno ucho jej namerali hadam na tisici krat.. podmienky merania ako totalne ticho a nehybnost su "dost o hubu" 🤦♀️🤦♀️
So sluchom to nie je čiernobiele.
Môže počuť až nad hranicu nejakých decibelov, alebo počuje len vybrané frekvencie.
Moja malá mala 100% stratu na ľavom usku, a na pravom usku počula +- 50%.
Počkajte ako to pojde, a učíte dajte dieťatku urobiť meranie BERA a neskôr sa robí ASSR ( Antolská v Bratislave to robí v prirodzenom spánku, Kramáre v narkoze ).
Ak by si chcela vedieť viac, pozri si môj nick.
Prečítaj si môj prvý vydaný článok ( úplne na konci ) s názvom ,, Ona nepočuje ,,
Ale môže sa stať, že má len zúžené zvukovody alebo tam má plodovu vodu.
Preto je dobré spraviť ASSR a budete mať istotu na čom ste
Netreba sa stresovať. Môjmu malému nenamerali v pôrodnici vôbec. Tak kontrola o mesiac a zase nič, potom o 2 týždne a nič. Celkovo sme boli na meraní sluchu asi 7-krat. Už nás chceli poslať na vyššie pracovisko, aj primar ORL už nás riesil. Aj ma to znepokojovalo, ale aj som videla že reaguje pekne na zvuky. Malý mal 4 mesiace keď konečne namerali jedno ucho a o týždeň aj druhé. To som tam s ním ale už prišla so spiacim v kočíku a aj meranie prebiehalo v spánku. Predtým bol bdely vždy a jasné, že nevydržal ticho sedieť.
@denden77 aj nám hovorili nech skúsim ukľudniť,lebo maly stále plakal... v jednej miestnosti nás bolo aj 10, všetci sa rozprávali. Maly otáčal hlavičkou, tak nasilu mu ju držali, to ešte viac začal plakať.. a proste aj 10x skúsili jedno uško a nič.. to druhé skúsili 2x a už to aj vzdali, čiže hneď papier na krčné kde sa máme objednávat a vybavené...
@michellemary dúfam. Veľmi by som si to priala 😔 Ďakujeme
@ivca88 ďakujem za radu. Budem sa tam informovať, pokiaľ to bude potrebné. Dúfam ešte, že mu to budú vedieť namerat.
@sianka ďakujem za komentár. Presne takúto skúsenosť som potrebovala teraz vidieť, nech nás to povzbudí.
Dobrý deň, viem, že máte starší príspevok, ale chcem sa opýtať ako ste dopadli, lebo my máme presne tento istý problém co vy.
Dakujem za odpoved
@kikulik1 Dobrý.Ako ste dopadli s meramím sluchu.Máme ten istí problém.Synčekovi nevedeli namerať sluch v pôrodnici.Dnes sme boli na kontrole .Má 13 dni a stálemu nevedeli namerať sluch.Posielajú nás na ORL vyšetrenie vraj tam majú presnejší prístroj na meraní.
@anjelikdianka dobrý deň, my sme boli na kontrole v pôrodnici po mesiaci. Tiež nič... Potom nás poslali na orl... Po 1mesiaci zase. Tiež nič.... Potom nás chceli poslať do Banskej bystrici na riadne vyšetrenie... Len to musia detičky uz uspavat... A to sa vyšetruje po 4 mesiaci života... Ale my sme už vedeli, ze počuje.... Boli sme na neurológiiu, lebo sme dostali silnú reakciu na očkovanie prvé... Tak sme boli poslaný na neurológiiu a neurologicka povedala, že počuje na obe uška... Po 4 mesiaci sme potom mali ísť do bb, ale. Doktorka ochorela, tak to preložili na 5 mesiac, ale nám sa uz babo otacala za zvukom... Teraz ma 10 mesiacov a počuje všetko. Ten prístroj v poslednej dobe začína byť akoby niekedy chybný... Treba s nim vedieť aj merať... Priestor v ktorom sa meria musí byť odhlucneni. Babo by malo spat. Nesmie sa hýbať, cucat, mat cumlík a podobne. Aj batérie musia byť dobre v prístroji... Aj tie násady do uška musia byť presne do uška bábätká... Veľa je okolo toho...
Skúste ísť normálne k usnemu, nech pozrie, či nemá v uskach veľa mazu, ešte stále tam môže mať plodov vodu. Môže mať takzv. Usnu zatku... Stvrdnuty ušný maz. A môže mať aj všetko v poriadku a proste nejakému % ľudí sa to nikdy nezmeria... Naše dievčatko sa uz otočí aj za muchou... Takže sluch ma 100% a nikdy nám ho nezmerali....
Môže mať ale aj nejaký zápal... Vtedy sa to tiež nedá zmerať, ale to tiež vylúči Klasicky orl doktor...
Nebojte sa, môže byť všetko v poriadku... Ja viem, ze sa to ľahko povie... Ja som žila 5 mesiacov v strachu....
Ale aj keby niečo nebolo v poriadku a zistia to do 6 mesiacov veľké percento diagnóz sa dá vyriešiť... Aj operáciou alebo nejakou nápravou.
Skúšali ste mu robiť zvuky? Keď spí sa mikne? Zmurkne, oni majú ešte motorov reflex... Vyskúšajte... Uvidite
Je možné, že na tej druhej kontrole už sa sluch bude dať namerať, počkaj. Držím palce! ❤