neviete mi prosím niekto poradiť ako sa zbaviť mrlí?dcérka užila už dve dávky Vermoxu a stále ich máme,už som z toho zúfalá.Ďakujem
@martinaxx Súhlasím s nanka3 a pridávam ešte, že ak máte nejaké domáce zvieratá (mačka/pes/kôň...), tie treba tiež odčerviť a takisto všetkých členov rodiny. Dodržiavať hygienu. A ak Vermox neúčinkuje, existuje ešte sirup v prášku Zentel (ten je tiež na recept) alebo odčervovacie tabletky čo sú pre psov Pratel (1 tbl je na 10kg) Držím palce.
@martinaxx ak sa objavili mrle, mali by sa preliecit vsetci clenovia rodiny, inak dve davky nie su az taka katastrofa, ak si nasla dospele jedince, opakuj davku, lebo tie zase mozu naklast vajicka... neviem, kolko ma rockov, ale ak by si do nej dostala kyslu kapustu, vraj je velmi ucinna - odporucala nam detska lekarka. a samozrejme dosledna hygiena, strihaj nechtiky, ak sa skriabe, tam sa mozu dostat vajicka, ak si ich pcha do pusiny, zase sa moze samonakazit, prat spodnu bielizen, pyzamka, uteraciky - vsetko na vyssiu teplotu
Nemam osobne skusenosti, ale pamatam si zo skoly-jeden profesor hovoril, ze aj cesnak je velmi ucinny, staci natriet na chlebik 1-2 struciky a vyjde to von.
Nas maly uzival Zentel tri dni po sebe po 6,5 ml (jedna flasticka na trikrat), potom styri dni pauza, zase tri dni dalsia flasticka, potom styri dni pauza a este poslednykrat tri dni tretiu flasticku. Kura zabrala dobre, odvtedy je zdravy, chvalabohu. Jednorazova liecba je zbytocna, pokial sa lieky neberu v cykloch, tak sa z vajicok vyliahnute larvy znova doziju dospelosti 😖
@martinaxx nasadit dlhodobo cesnak - kedysi deti pili mlieko s cesnakom, dnes existuju kapsule (allimax), aj ked su drahsie. takisto vytazok z orecha cierneho a tekvicove jadra. casto menit postelnu bielizen, uteraky, odcervit vsetkych clenov rodiny - ludi i zvierata, strihat nechty nakratko, urobit opatrenia v byte - dezinfekcia uv lampou, rozprasenim silice v alkohole (tea tree oil, bergamot, levandula, geranium)
Ako spominaju maminy obmedzit sladke a cesnak . Do polievok, hrianku s cesnakom..kysla kapusta a hygiena. Uteraky na najvyssom a aj gatky a potom zehlit vsetko..
@martinaxx
@damadama
@senta_sofia
@gaja78
@uhnakova
@kadri
@rencica ďakujem vám za všetky rady,všetky si vážim,malá má 3 roky a kyslú kapustu mi nezje,vyskúšam ten cesnak do polievky-to by mohla zjesť,ale to asi nebude mať taký veľký účinok,hygienu dodržiavame aj periem pri vysokej teplote ale spodné prádlo som nežehlila-skúsim ešte to,ešte sa skúsim opýtať doktorky na ten Zentel ak by bol účinnejší.
Kapustnicu by nezjedla? Ja som varievala casto kapustnicu a kopu cesnaku pretlacila, moja ma rada. A tu spodnu bielizen urcite zehlit, mne dr nakazala vtedy. Skore uzdravenie!!
Ahojte viete mi poradit nejaky liek proti mrlia ak dojcim a nemozem prerusit dojcenie.Mala nevie pit z flase. ☹
No v lekarni mi povedali za ak kojim tak ziaden liek nemozem a detska lekarka mi zas povedala ze si mam dat jednu tabletu vermoxu. Ale ked sa berie vermox nemoze sa zevraj 48hodin kojit. Tak ja uz neviem. Asi sa budem spoliehat na cesnak a prirodne produkty.
@monikab9 skus aj tekvicove semiacka
Hlisty
Prosím vas ak som dcérke dnes dala vermox dokedy znej pôjdu cerviky
@martinaxx 5,5 ročný syn mal asi mesiac ťažkosti s trávením, bolievalo ho bruško ráno po jedle, mal zápchu, kakanie úplná katastrofa, nechcel chodiť do škôlky hoci ju mal predtým rád, bola som s nervami v koncoch, bezmocnost. Keď niečo vykakal, nebolo na tom nič podozrivé, už mu bolo aj dobre pár dní, som sa tešila že oukej, a potom znova plač, bruško, kakať, nejde, cipok a tak dookola. Vylepšili sme stravu, zaradila kvasené produkty, žiadne sladkostí, jablkový, slivkový kompót .. až raz pozriem do nocnika (on doteraz len na nočníku chce kakať..) a tam mala tenká biela mrviaca sa nitka. Ledva viditeľná, hneď sa schovala, ale bola tam. Ešte muž na mňa že či som si ju nevymyslela, normálne má nastval, on bol v robote a tie ťažkosti so synom neprežíval hocikedy aj celé dni. Nasadili sme Vermox, 3 dni ráno a večer tableta. Uz po prvej tablete úľava. Tým chcem povedať, že dieťa nemusí mať kopec cervikov, aby mali tráviace ťažkosti. A chcem dať odkaz mamičkám: odcervujte svoje deti. Odcervujeme psy, mačky, zvieratá a čo my? Aj my s mužom sa ideme odcervit. Malému zopakujem kúru po nejakom čase, tuším 3 týždne, aby sa vynicili aj novo vyliahnute, vajíčka Vermox neničí. Treba jesť cesnak. Jedna známa mi potom, čo som jej toto povedala, mi povedala, že nakoľko oni veľa cestovali s dieťaťom, India a tak, tak sa všetci v rodine 2 x do roka odcervuju, že tam je to normálne. Používajú aj veterinárne prípravky, sú lacnejšie a bez predpisu, ona už vie aké. Týmto všetkým chcem povedať, že o odcervovani ľudí sa veľa nehovorí, veľakrát nemusia byť príznaky ako z hororu, nič nie je vidieť, ale možno by sa mnohým po rokoch uľavilo od rôznych ťažkosti, ktoré môže aj skryté zacervenie spôsobiť.
ahoj, obmedzili ste sladke jedla? leto prave cukry su zivna poda pre tieto parazity, taktiez ak si nevydenzifikovala cely byt, skus este to, taktiez vyumyvat vsetky hracky.